2015-10-13 18:32

2015-10-13 18:32

"Wålle" tog hem Europatävling

BOWLING: Även Stefan till final

Den gångna helgen vann Nobelspelaren Anders ”Wålle” Wåhlstedt en Europatävling för seniorer på Malta.

Det var Wåhlstedt, Stefan Nilsson och Stig Hermansson som var Karlskogaspelarna i tävlingen. Både Wåhlstedt och Nilsson tog sig till final.

Wåhlstedt gick in i det första finalspelet där han bjöd på strålande bowling och imponerande 1 004 poäng på fyra serier. Han gick därmed vidare till andra finalsteget där Stefan Nilsson klev in. Wåhlstedt fortsatte att spela med 930 poäng på fyra serier. Med den noteringen var han bäst, närmast följd av Nilsson med 882 poäng.

I det tredje finalsteget handlade det om spel man mot man. Nilsson började mot storspelande belgaren Roger Pieters som blev världsmästare 1987. Det visade sig vara en för svår uppgift varför Nilsson blev utslagen

Wåhlstedt fortsatte att spela bra i det tredje finalsteget där han stod som segrare. I nästa läge mötte han Pieters och vann med fyra käglors marginal. I finalen över två serier vann Nobelspelaren med 479–462 mot Hermann Wimmer, Tyskland. På så sätt satte han punkt för en mycket framgångsrik tävlingshelg.

Det var Wåhlstedt, Stefan Nilsson och Stig Hermansson som var Karlskogaspelarna i tävlingen. Både Wåhlstedt och Nilsson tog sig till final.

Wåhlstedt gick in i det första finalspelet där han bjöd på strålande bowling och imponerande 1 004 poäng på fyra serier. Han gick därmed vidare till andra finalsteget där Stefan Nilsson klev in. Wåhlstedt fortsatte att spela med 930 poäng på fyra serier. Med den noteringen var han bäst, närmast följd av Nilsson med 882 poäng.

I det tredje finalsteget handlade det om spel man mot man. Nilsson började mot storspelande belgaren Roger Pieters som blev världsmästare 1987. Det visade sig vara en för svår uppgift varför Nilsson blev utslagen

Wåhlstedt fortsatte att spela bra i det tredje finalsteget där han stod som segrare. I nästa läge mötte han Pieters och vann med fyra käglors marginal. I finalen över två serier vann Nobelspelaren med 479–462 mot Hermann Wimmer, Tyskland. På så sätt satte han punkt för en mycket framgångsrik tävlingshelg.