2015-10-13 22:09

2015-10-13 22:10

BIK-ikonen "Cribbe" gör comeback

ISHOCKEY: Väntas bli en stor förstärkning

BIK Karlskoga-ikonen Christian ”Cribbe” Carlsson, 37, har bestämt sig för att göra comeback.

Han återförenas därmed med en annan BIK-trotjänare, centern Björn Östlund, i division 3-laget HC Flyers från Karlskoga; Flyers som efter sin start i höstas började med att vinna de fyra första träningsmatcherna och sedan följt upp med att vinna de två inledande seriematcherna i division 3.

”Cribbe”, som är en defensiv back och som väntas bli en stor förstärkning för sitt lag, gick skilda vägar med BIK inför förra säsongen. Han spelade i slutet av säsongen 2014–2015 för Kumla i division 1.

– Det känns förstås väldigt bra att vi kunnat knyta ”Cribbe”, som varit med och tränat och nu även tackat ja till spel, till oss, säger Anders Johansson som är både ordförande och en av tränarna för HC Flyers.

”Cribbe” debuterade för BIK 1 februari 1995. När han drog sig tillbaka från Karlskogas elitlag – som fram tills dess varit den enda klubb han spelat för – våren 2014 hade han spelat 763 A-lagsmatcher och 644 allsvenska matcher – fler än någon annan i båda fallen.

Det är ännu inte bestämt i vilken match ”Cribbe” Carlsson gör comeback.

Han återförenas därmed med en annan BIK-trotjänare, centern Björn Östlund, i division 3-laget HC Flyers från Karlskoga; Flyers som efter sin start i höstas började med att vinna de fyra första träningsmatcherna och sedan följt upp med att vinna de två inledande seriematcherna i division 3.

”Cribbe”, som är en defensiv back och som väntas bli en stor förstärkning för sitt lag, gick skilda vägar med BIK inför förra säsongen. Han spelade i slutet av säsongen 2014–2015 för Kumla i division 1.

– Det känns förstås väldigt bra att vi kunnat knyta ”Cribbe”, som varit med och tränat och nu även tackat ja till spel, till oss, säger Anders Johansson som är både ordförande och en av tränarna för HC Flyers.

”Cribbe” debuterade för BIK 1 februari 1995. När han drog sig tillbaka från Karlskogas elitlag – som fram tills dess varit den enda klubb han spelat för – våren 2014 hade han spelat 763 A-lagsmatcher och 644 allsvenska matcher – fler än någon annan i båda fallen.

Det är ännu inte bestämt i vilken match ”Cribbe” Carlsson gör comeback.