2015-10-11 16:23

2015-10-11 16:25

Czarnecki nöjd med en poäng i återkomsten

ISHOCKEY: Speciell match för tidigare BIK-tränaren: "Har många fina minnen härifrån"

Niklas Czarnecki ledde, som huvudtränare, BIK Karlskoga till klubbens andra kvalserie. Tio säsonger senare var han i lördags tillbaka i Nobelhallen i sin nya roll som general manager i Vita Hästen.
– En poäng var absolut bra för oss med tanke på första perioden, säger Czarnecki.

Niklas Czarnecki var tränare i BIK Karlskoga från 2004-2005 till mars 2008, då SHL-klubben Brynäs kontrakterade honom. Under sin tid som huvudtränare i BIK ledde han laget till playoff 2004-2005 och klubbens andra kvalserie 2005-2006.

– Det var helt otippat egentligen också. Det var jäkligt roligt, minns Czarnecki.

Förra säsongen var han tillbaka i Nobelhallen som tränare i nykomlingen Vita Hästen. I lördags återvände han igen i en helt ny roll som general manager i Norrköpingsklubben.

– Det är speciellt att komma hit och det kommer alltid vara speciellt. Det var här min karriär som tränare verkligen tog fart, jag hade fyra fantastiska år med bra sportsliga resultat, säger Czarnecki.

– Jag har många kompisar kvar också och min son föddes även här på Karlskoga lasarett. Jag har många fina minnen härifrån.

Hans lags inledningsperiod i lördags är det inget han tar med sig.

– BIK var mycket bättre i första och ledde med 2–0 välförtjänt. Sista 40 minuterna tycker jag att vi är bättre och att vi förtjänar att gå i fatt och kvittera. Sen var det ett slumpmål som avgjorde, det är inte mycket att säga om det, säger Czarnecki efter sitt lags förlängningsförlust.

Hur ser du på att det blev en poäng?

– Det var bra, absolut. Med tanke på första perioden var det bra att komma igen.

Hur trivs du annars på ditt nya jobb?

– Det är ny utmaning för mig. På något sätt tycker jag att jag har bra bakgrund för en sportchefstjänst, jag har stått i båset i 20 år. Det här är en ny utmaning och jag har mycket att lära mig.

– Det är fortfarande mycket nytt och det är inte förrän nästa år jag har satt ihop mitt första riktiga lag. Det tar lite tid, men jag trivs bra.

Vita Hästen ligger sjua med 17 poäng på 11 matcher.

– Vi har pendlat i prestation och inte varit så stabila som vi vill vara i vårt grundspel. Däremot är vi väldigt nöjda med poängutdelningen. Vi vill ju vara med och slåss om den åttondeplats vi tog i fjol.

Niklas Czarnecki var tränare i BIK Karlskoga från 2004-2005 till mars 2008, då SHL-klubben Brynäs kontrakterade honom. Under sin tid som huvudtränare i BIK ledde han laget till playoff 2004-2005 och klubbens andra kvalserie 2005-2006.

– Det var helt otippat egentligen också. Det var jäkligt roligt, minns Czarnecki.

Förra säsongen var han tillbaka i Nobelhallen som tränare i nykomlingen Vita Hästen. I lördags återvände han igen i en helt ny roll som general manager i Norrköpingsklubben.

– Det är speciellt att komma hit och det kommer alltid vara speciellt. Det var här min karriär som tränare verkligen tog fart, jag hade fyra fantastiska år med bra sportsliga resultat, säger Czarnecki.

– Jag har många kompisar kvar också och min son föddes även här på Karlskoga lasarett. Jag har många fina minnen härifrån.

Hans lags inledningsperiod i lördags är det inget han tar med sig.

– BIK var mycket bättre i första och ledde med 2–0 välförtjänt. Sista 40 minuterna tycker jag att vi är bättre och att vi förtjänar att gå i fatt och kvittera. Sen var det ett slumpmål som avgjorde, det är inte mycket att säga om det, säger Czarnecki efter sitt lags förlängningsförlust.

Hur ser du på att det blev en poäng?

– Det var bra, absolut. Med tanke på första perioden var det bra att komma igen.

Hur trivs du annars på ditt nya jobb?

– Det är ny utmaning för mig. På något sätt tycker jag att jag har bra bakgrund för en sportchefstjänst, jag har stått i båset i 20 år. Det här är en ny utmaning och jag har mycket att lära mig.

– Det är fortfarande mycket nytt och det är inte förrän nästa år jag har satt ihop mitt första riktiga lag. Det tar lite tid, men jag trivs bra.

Vita Hästen ligger sjua med 17 poäng på 11 matcher.

– Vi har pendlat i prestation och inte varit så stabila som vi vill vara i vårt grundspel. Däremot är vi väldigt nöjda med poängutdelningen. Vi vill ju vara med och slåss om den åttondeplats vi tog i fjol.