2015-10-09 19:19

2015-10-09 19:20

Uppgifter: Selmer är KB-styrelsens förstaval

FOTBOLL: KB-profilen: "Visst är jag väl intresserad om jag får frågan"

Efter 24 raka säsonger som tränare valde meriterade KB-profilen Mark Selmer att ta ett sabbatsår från fotbollen.
Nu är han, enligt uppgifter till tidningen, klubbledningens förstahandsval som ny huvudtränare.
– Jag känner mig sugen igen efter uppehållet, säger Selmer.

Mark Selmer, som har andradivisionsmeriter både som spelare och tränare, är tveklöst en av Karlskogafotbollens största profiler.

Mittbacksklippan gjorde 14 A-lagssäsonger i KB och har efter det tränat laget i tre olika omgångar. Mellan 2004 och 2006 förde han, bland annat, laget från division 4 till division 2.

Men, efter åtta raka säsonger som KB-tränare, valde Selmer att ta ett uppehåll inför den här säsongen.

– Jag kan nästan säga... Det är inget att hymla med – det har varit hemskt utan fotboll. Jag har hållit på med det i hela mitt liv, jag var tränare 24 år i rad. Det blev tomt på något sätt, säger Selmer.

Sent på torsdagskvällen blev jobbet som KB-tränare åter ledigt. Enligt uppgifter till tidningen hoppas klubbledningen nu att Selmer ska tacka ja till en fjärde omgång som huvudtränare i laget i hans hjärta.

– Jag är sugen på fotboll igen, ibland kan det vara bra med ett uppehåll. Nu ska jag inte säga att jag garanterat kommer få något tränarjobb, men jag känner mig sugen igen efter uppehållet. Det tog inte lång tid innan jag blev det. Visst är jag väl intresserad om jag får frågan, medger Selmer.

Sportchefen Thomas Karlsson bekräftar att ledningen är intresserade.

– Han kommer säkert vara en av dem vi pratar med. Efter sin vilopaus har han tydligt sagt att han vill bli tränare igen. Vi får sondera terrängen, jag har redan fått två påringningar i dag från två personer som vill bli tränare i KB, säger Karlsson.

Mark Selmer, som har andradivisionsmeriter både som spelare och tränare, är tveklöst en av Karlskogafotbollens största profiler.

Mittbacksklippan gjorde 14 A-lagssäsonger i KB och har efter det tränat laget i tre olika omgångar. Mellan 2004 och 2006 förde han, bland annat, laget från division 4 till division 2.

Men, efter åtta raka säsonger som KB-tränare, valde Selmer att ta ett uppehåll inför den här säsongen.

– Jag kan nästan säga... Det är inget att hymla med – det har varit hemskt utan fotboll. Jag har hållit på med det i hela mitt liv, jag var tränare 24 år i rad. Det blev tomt på något sätt, säger Selmer.

Sent på torsdagskvällen blev jobbet som KB-tränare åter ledigt. Enligt uppgifter till tidningen hoppas klubbledningen nu att Selmer ska tacka ja till en fjärde omgång som huvudtränare i laget i hans hjärta.

– Jag är sugen på fotboll igen, ibland kan det vara bra med ett uppehåll. Nu ska jag inte säga att jag garanterat kommer få något tränarjobb, men jag känner mig sugen igen efter uppehållet. Det tog inte lång tid innan jag blev det. Visst är jag väl intresserad om jag får frågan, medger Selmer.

Sportchefen Thomas Karlsson bekräftar att ledningen är intresserade.

– Han kommer säkert vara en av dem vi pratar med. Efter sin vilopaus har han tydligt sagt att han vill bli tränare igen. Vi får sondera terrängen, jag har redan fått två påringningar i dag från två personer som vill bli tränare i KB, säger Karlsson.