2015-10-09 16:36

2015-10-09 16:36

Ny proffsmatch för Iwersen

BOXNING: Degerforsaren blir en av huvudattraktionerna i årets andra proffsgala i Örebro

Johnny Iwersen behövde bara 61 sekunder för att knocka Romans Moldavcuks i sin proffsdebut i våras. Nu är det klart att han kommer gå sin andra proffsmatch på en gala i Örebro den 5 december.
– Det här man ju varit laddad för länge, en ny match, säger Iwersen.

Det går knappast att anmärka på Johnny Iwersens 2015. I slutet på januari tog han SM-silver i Thaiboxning och i mars beviljades han proffslicens i den klassiska boxningsstilen.

I samma veva började han träna under tidigare VM-boxaren Kamran Kabinejads ledning i Örebro BK. Ytterligare två månader senare knockade han lettländaren Romans Moldavcuks efter bara 61 sekunder i sin proffsdebut på tungviktsgalan Fight-Life One i Tegelbruket, Örebro.

– Den får man väl vara nöjd med. Det gick som det skulle gå, säger Johnny Iwersen om debuten.

Amerikanskt motstånd

På torsdagseftermiddagen blev det klart med Degerforsboxarens andra proffsmatch. Iwersen, som tävlar i supertungvikt som är den allra tyngsta klassen, blir en av tre hemmaattraktioner när Örebro BK arrangerar en ny proffsgala i Tegelbruket den 5 december.

– Det blir väl bra, det tror jag. Det här har man ju varit laddad för länge, en ny match. Jag vet bara att det blir en ny proffsmatch, det är en bit kvar med motståndare och så. Men det kommer nog snart, säger Iwersen.

Kamran Kabinejad anordnar galan tillsammans med Örebrokompaniet och har fått tillstånd att arrangera sju fyrarondersmatcher. I maj knockade samtliga tre Örebro BK-tungviktare – Iwersen, Pezhman Seifkhani och Marcus Alberts – sina lettiska motståndare.

Nu jobbar Kabinejad på amerikanskt motstånd till sin tungviktstrio.

– Det vore bra, det tror jag skulle bli roligt, säger Johnny ”The Hammer” Iwersen.

Hur ser träningen ut för dig fram till matchen?

– Det blir väl som vanligt, vi gör vår träning som vi alltid gör som boxare. Men jag har ett nytt jobb nu som gör att jag kan träna varje i dag i stället för varannan vecka, det gör det lättare, säger Iwersen om tycker att formen känns lovande med drygt två månader kvar.

– Jag har kört på ganska bra under sommaren, det känns ganska bra ändå. Jag behöver inte direkt börja om från noll.

Det är långt kvar till matchen och så, men vad krävs för att vinna mot Johnny Iwersen?

– Det krävs mycket. Det måste vara någon duktig i så fall, säger Degerforssonen.

Det går knappast att anmärka på Johnny Iwersens 2015. I slutet på januari tog han SM-silver i Thaiboxning och i mars beviljades han proffslicens i den klassiska boxningsstilen.

I samma veva började han träna under tidigare VM-boxaren Kamran Kabinejads ledning i Örebro BK. Ytterligare två månader senare knockade han lettländaren Romans Moldavcuks efter bara 61 sekunder i sin proffsdebut på tungviktsgalan Fight-Life One i Tegelbruket, Örebro.

– Den får man väl vara nöjd med. Det gick som det skulle gå, säger Johnny Iwersen om debuten.

Amerikanskt motstånd

På torsdagseftermiddagen blev det klart med Degerforsboxarens andra proffsmatch. Iwersen, som tävlar i supertungvikt som är den allra tyngsta klassen, blir en av tre hemmaattraktioner när Örebro BK arrangerar en ny proffsgala i Tegelbruket den 5 december.

– Det blir väl bra, det tror jag. Det här har man ju varit laddad för länge, en ny match. Jag vet bara att det blir en ny proffsmatch, det är en bit kvar med motståndare och så. Men det kommer nog snart, säger Iwersen.

Kamran Kabinejad anordnar galan tillsammans med Örebrokompaniet och har fått tillstånd att arrangera sju fyrarondersmatcher. I maj knockade samtliga tre Örebro BK-tungviktare – Iwersen, Pezhman Seifkhani och Marcus Alberts – sina lettiska motståndare.

Nu jobbar Kabinejad på amerikanskt motstånd till sin tungviktstrio.

– Det vore bra, det tror jag skulle bli roligt, säger Johnny ”The Hammer” Iwersen.

Hur ser träningen ut för dig fram till matchen?

– Det blir väl som vanligt, vi gör vår träning som vi alltid gör som boxare. Men jag har ett nytt jobb nu som gör att jag kan träna varje i dag i stället för varannan vecka, det gör det lättare, säger Iwersen om tycker att formen känns lovande med drygt två månader kvar.

– Jag har kört på ganska bra under sommaren, det känns ganska bra ändå. Jag behöver inte direkt börja om från noll.

Det är långt kvar till matchen och så, men vad krävs för att vinna mot Johnny Iwersen?

– Det krävs mycket. Det måste vara någon duktig i så fall, säger Degerforssonen.