2015-10-07 21:24

2015-10-07 21:24

BIK föll trots ledning två gånger

ISHOCKEY, allsvenskan: Tingsryd-BIK Karlskoga 3-2 (1-2, 1-0, 1-0)

BIK Karlskoga var i ledning två gånger borta mot Tingsryd, som dock kom tillbaka och vann med 3-2. Samma siffror som Oskarshamn vann med i Karlskoga i lördags.

Nykomlingen Tingsryd hade tagit 15 poäng på åtta matcher inför onsdagsmatchen hemma mot BIK, som å sin börjat med att ta elva poäng på nio omgångar.

I BIK:s lag debuterade Carl Persson, nyförvärvet från HV71 som varit utlånad till Kristanstads division 1-lag. Persson har förflutet i Tingsryd, precis som BIK-backen Oskar Carlsson. I Tingsryds trupp finns en tidigare BIK-spelare: backen Adam Åkesson men har han inte spelat sedan i premiären på grund av en handskada. Under torsdagen får han dock ta bort gipset.

BIK ledde efter första

BIK hade tillgång till endast elva forwards eftersom Frölunda valt att behålla Christoffer Ehn över torsdagsmatchen i SHL hemma mot Modo. Även Carl Berglund (skadad), Adam Estoclet (skadad), Alexander Holmberg (timeout) och Christian Berglund (avstängd) saknades.

Med 5.45 spelade i Nelson Garden Arena tog BIK ledningen. Fredrik Höggren fick en passning framför kassen från Johan Nilsson som hade en position bakom förlängda mållinjen. Även Theodor Lennström tilldelades en passningspoäng.

Tingsryd replikerade omgående. När 6.37 spelats kom 1-1 genom ett direktskott från Drew Paris på vänsterkanten sedan Niklas Enberg nått fram med en fin diagonalpassning.

Precis när BIK blivit fulltaligt efter matchens första utvisning tog laget överraskande ledningen igen. Det var Gustaf Thorell som fick tag i pucken efter starkt jobb, tog sig fram på högerkanten och sköt ett skott som målvakten Wictor Ragnewall tappade in. Gustaf Thorell kom därmed upp jämsides med Henrik Björklund i BIK:s interna målliga under säsongen (sex mål) och med Marcus "Lilliz" Nilsson i poängligan (tio poäng).

Tingsryd vann skotten i första perioden med 16-8 men det var BIK som ledde då det stod 1-2.

Tingsryd kom ikapp

I samband med BIK:s tredje utvisning kvitterade Tingsryd, som inte fått någon utvisning så långt, igen. Det handlade om spel fem mot fyra och precis som vid 1-1 ett direktskott efter en effektiv passning från ena till andra kanten, den här gången från vänster till höger. Jonathon Jonsson gjorde målet, assisterad av Denny Kearny.

I mitten av perioden kom två hemmautvisningar på kort tid. BIK fick chansen i spel fem mot tre i 55 sekunder. BIK förmådde inte återta ledningen då. I slutet av Tingsryds andra utvisning drog BIK i stället på sig en utvisning.

Med drygt tre minuter kvar av andra akten kom ett nytt fem mot tre läge för BIK - den här gången i 53 sekunder. Även den här gången förmådde Tingsryd stå emot. Och även den här gången drog på sig en utvisning i spel fem mot fyra.

Skotten i andra perioden: 6-12.

Avgörandet

Efter 8.10 tog Tingsryd ledningen för första gången i matchen. Kevin Ekman-Larsson "slängde" in pucken mot mål från sin backposition och fick se den gå in mellan benskydden på målvakten Joel Gistedt efter att Denny Kearny styrt framför kassen. Eric Castonguay spelade pucken till Kevin Ekman-Larsson (lillebror till NHL-backen med samma efternamn) i första läget.Tingsryd försvarade sig sedan starkt samtidigt som BIK hade svårt att skapa riktigt intensivt tryck i sin kvitteringsjakt.

Skotten i tredje perioden: 9-4. Totalt: 31-24.

Det hade sålts 1 633 biljetter till matchen.

BIK spelar igen på lördag då det handlar om hemmamatch mot Vita Hästen.

Nykomlingen Tingsryd hade tagit 15 poäng på åtta matcher inför onsdagsmatchen hemma mot BIK, som å sin börjat med att ta elva poäng på nio omgångar.

I BIK:s lag debuterade Carl Persson, nyförvärvet från HV71 som varit utlånad till Kristanstads division 1-lag. Persson har förflutet i Tingsryd, precis som BIK-backen Oskar Carlsson. I Tingsryds trupp finns en tidigare BIK-spelare: backen Adam Åkesson men har han inte spelat sedan i premiären på grund av en handskada. Under torsdagen får han dock ta bort gipset.

BIK ledde efter första

BIK hade tillgång till endast elva forwards eftersom Frölunda valt att behålla Christoffer Ehn över torsdagsmatchen i SHL hemma mot Modo. Även Carl Berglund (skadad), Adam Estoclet (skadad), Alexander Holmberg (timeout) och Christian Berglund (avstängd) saknades.

Med 5.45 spelade i Nelson Garden Arena tog BIK ledningen. Fredrik Höggren fick en passning framför kassen från Johan Nilsson som hade en position bakom förlängda mållinjen. Även Theodor Lennström tilldelades en passningspoäng.

Tingsryd replikerade omgående. När 6.37 spelats kom 1-1 genom ett direktskott från Drew Paris på vänsterkanten sedan Niklas Enberg nått fram med en fin diagonalpassning.

Precis när BIK blivit fulltaligt efter matchens första utvisning tog laget överraskande ledningen igen. Det var Gustaf Thorell som fick tag i pucken efter starkt jobb, tog sig fram på högerkanten och sköt ett skott som målvakten Wictor Ragnewall tappade in. Gustaf Thorell kom därmed upp jämsides med Henrik Björklund i BIK:s interna målliga under säsongen (sex mål) och med Marcus "Lilliz" Nilsson i poängligan (tio poäng).

Tingsryd vann skotten i första perioden med 16-8 men det var BIK som ledde då det stod 1-2.

Tingsryd kom ikapp

I samband med BIK:s tredje utvisning kvitterade Tingsryd, som inte fått någon utvisning så långt, igen. Det handlade om spel fem mot fyra och precis som vid 1-1 ett direktskott efter en effektiv passning från ena till andra kanten, den här gången från vänster till höger. Jonathon Jonsson gjorde målet, assisterad av Denny Kearny.

I mitten av perioden kom två hemmautvisningar på kort tid. BIK fick chansen i spel fem mot tre i 55 sekunder. BIK förmådde inte återta ledningen då. I slutet av Tingsryds andra utvisning drog BIK i stället på sig en utvisning.

Med drygt tre minuter kvar av andra akten kom ett nytt fem mot tre läge för BIK - den här gången i 53 sekunder. Även den här gången förmådde Tingsryd stå emot. Och även den här gången drog på sig en utvisning i spel fem mot fyra.

Skotten i andra perioden: 6-12.

Avgörandet

Efter 8.10 tog Tingsryd ledningen för första gången i matchen. Kevin Ekman-Larsson "slängde" in pucken mot mål från sin backposition och fick se den gå in mellan benskydden på målvakten Joel Gistedt efter att Denny Kearny styrt framför kassen. Eric Castonguay spelade pucken till Kevin Ekman-Larsson (lillebror till NHL-backen med samma efternamn) i första läget.Tingsryd försvarade sig sedan starkt samtidigt som BIK hade svårt att skapa riktigt intensivt tryck i sin kvitteringsjakt.

Skotten i tredje perioden: 9-4. Totalt: 31-24.

Det hade sålts 1 633 biljetter till matchen.

BIK spelar igen på lördag då det handlar om hemmamatch mot Vita Hästen.