2015-10-04 16:01

2015-10-05 18:07

Orion vann derbyt i premiäromgången

VOLLEYBOLL: division 2: Karlstad–Orion 0–3 (15–25, 18–25, 19–25)

Orion fick en smakstart på division 2-säsongen när Degerforslaget vann söndagens derby borta mot Karlstad med 3–0.

Orion tog hem samtliga tre set med säker marginal: 25–15, 25–18 och 25–19.

– Jag tycker att vi hade bra kontroll på matchen, säger tränaren Per Green.

Wilma Rosengren, normalt sett en vass spelare, saknades mot Karlstad men trots det kunde laget ta hem en 3–0-seger.

Tränaren vill ge plusbetyg till samtliga spelare för en fin insats. En trio höjde sig lite över det starka kollektivet i premiäromgången: Jessica Wasserfaller, Linn Falk och Emma Lindbladh.

Nykomponerat lag

Orion tog sig inför förra säsongen upp i superettan men vistelsen där blev bara ettårig. Till det här spelåret har mycket rutin försvunnit ur truppen och det är ett nykomponerat lag som försvarar Degerforsklubbens färger.

– Jag misstänkte innan premiären att det skulle få betydelse att Karlstad har ett sammansvetsat lag medan vi inte varit tillsammans längre tid än ungefär en månad. Tjejerna visade dock att de funderingarna var obefogade genom att ge många positiva besked, kommenterar Per Green efter den prestigefyllda bortavinsten mot Karlstad.

Hemmapremiär

På lördag är det hemmapremiär i Stora vallahallen för Orions del. Då kommer Örebro på besök.

– Eftersom jag varit ifrån som tränare i några år vet jag inget om vilka kvaliteter våra motståndare har. Jag vet däremot, och det vet jag ännu tydligare efter vinsten i Karlstad, att vi har ett riktigt intressant lag med många utvecklingsbara spelare på gång, säger Per Green.

Och det underströks i samband med inledningsmatchen i Sundsta idrottshus där Orion visade lovande takter.

Orion tog hem samtliga tre set med säker marginal: 25–15, 25–18 och 25–19.

– Jag tycker att vi hade bra kontroll på matchen, säger tränaren Per Green.

Wilma Rosengren, normalt sett en vass spelare, saknades mot Karlstad men trots det kunde laget ta hem en 3–0-seger.

Tränaren vill ge plusbetyg till samtliga spelare för en fin insats. En trio höjde sig lite över det starka kollektivet i premiäromgången: Jessica Wasserfaller, Linn Falk och Emma Lindbladh.

Nykomponerat lag

Orion tog sig inför förra säsongen upp i superettan men vistelsen där blev bara ettårig. Till det här spelåret har mycket rutin försvunnit ur truppen och det är ett nykomponerat lag som försvarar Degerforsklubbens färger.

– Jag misstänkte innan premiären att det skulle få betydelse att Karlstad har ett sammansvetsat lag medan vi inte varit tillsammans längre tid än ungefär en månad. Tjejerna visade dock att de funderingarna var obefogade genom att ge många positiva besked, kommenterar Per Green efter den prestigefyllda bortavinsten mot Karlstad.

Hemmapremiär

På lördag är det hemmapremiär i Stora vallahallen för Orions del. Då kommer Örebro på besök.

– Eftersom jag varit ifrån som tränare i några år vet jag inget om vilka kvaliteter våra motståndare har. Jag vet däremot, och det vet jag ännu tydligare efter vinsten i Karlstad, att vi har ett riktigt intressant lag med många utvecklingsbara spelare på gång, säger Per Green.

Och det underströks i samband med inledningsmatchen i Sundsta idrottshus där Orion visade lovande takter.