2015-10-04 06:49

2015-10-04 06:49

BIK:s J20-lag tog femte raka

ISHOCKEY: J20 elit: BIK Karlskoga–Surahammar 6–4 (2–2, 4–0, 0–2)

BIK Karlskogas J20-lag har fått en flygande start i sin elitserie. På lördagseftermiddagen kom femte raka segern när Surahammar besegrades med 6–4.

BIK var utan tvekan det bättre laget, vilket understryks av att skottstatistiken vanns med överlägsna 48–14 (13–6, 20–4, 15–4).

Karlskogalaget avgjorde matchen i mittenperioden som vanns med 4–0.

BIK låg annars under med 0–2 redan efter 3.22. Calle Kjällström, efter förarbete från Oskar Lindgren och Jacob Steen, reducerade efter knappt fem minuter och i spel fem mot fyra utjämnade Olle Hellström då det gått 8.20. Till 2–2-målet fick Johan Schreiber och Dennis Rosander passningspoäng.

Oliver Eklind gav BIK ledningen 2.41 in på mittenperioden sedan Erik Fagerlin assisterat. Efter 8.08 var det dags för BIK:s andra mål i numerärt överläge, Eklind igen. Schreiber och Rosander fick passningspoäng då.

Viking Davidsson ökade på till 5–2 utan assist när 17.51 spelats. När det endast var 30 sekunder innan det var pausvila satte William Hedlund 6–2 trots numerärt underläge. Oskar Lindgren fick passningspoängen då.

Surahammar gjorde två tidiga reduceringsmål i början av tredje perioden men hemmasegern, som bärgades inför 110 åskådare i Nobelhallen, var aldrig hotad. Den kunde till och med, sett till spel och chanser, ha tagits med större marginal än 6–4.

BIK har efter fem omgångar i J20 elit västra, näst högsta ligan, maximala 15 poäng och flotta målskillnaden 36–7. På onsdag kommer Hammarö till Karlskoga för match i seriens sjätte omgång.

BIK var utan tvekan det bättre laget, vilket understryks av att skottstatistiken vanns med överlägsna 48–14 (13–6, 20–4, 15–4).

Karlskogalaget avgjorde matchen i mittenperioden som vanns med 4–0.

BIK låg annars under med 0–2 redan efter 3.22. Calle Kjällström, efter förarbete från Oskar Lindgren och Jacob Steen, reducerade efter knappt fem minuter och i spel fem mot fyra utjämnade Olle Hellström då det gått 8.20. Till 2–2-målet fick Johan Schreiber och Dennis Rosander passningspoäng.

Oliver Eklind gav BIK ledningen 2.41 in på mittenperioden sedan Erik Fagerlin assisterat. Efter 8.08 var det dags för BIK:s andra mål i numerärt överläge, Eklind igen. Schreiber och Rosander fick passningspoäng då.

Viking Davidsson ökade på till 5–2 utan assist när 17.51 spelats. När det endast var 30 sekunder innan det var pausvila satte William Hedlund 6–2 trots numerärt underläge. Oskar Lindgren fick passningspoängen då.

Surahammar gjorde två tidiga reduceringsmål i början av tredje perioden men hemmasegern, som bärgades inför 110 åskådare i Nobelhallen, var aldrig hotad. Den kunde till och med, sett till spel och chanser, ha tagits med större marginal än 6–4.

BIK har efter fem omgångar i J20 elit västra, näst högsta ligan, maximala 15 poäng och flotta målskillnaden 36–7. På onsdag kommer Hammarö till Karlskoga för match i seriens sjätte omgång.