2015-10-03 18:09

2015-10-04 07:11

Strömtorp till kval efter derbyseger

FOTBOLL, division 4: Immetorp-Strömtorp 0-5 (0-2)

Strömtorp är klart för kval till fotbollens division 3.

Genom lördagens 5-0-seger i fyrans slutomgång borta mot Immetorp från Karlskoga säkrade Degerforslaget andraplatsen bakom Västanvik. Strömtorps mål gjordes av Henrik Andersén 3, Alexander Hjärpe 1 och Eric Karlsson 1.

Strömtorp fick sin lagkapten och försvarsklippa Linus Mälman skadad tidigt i andra halvlek. I kvalet väntar det lag som blir fyra från slutet i division 3 västra Svealand samt tvåorna från division 4 i Närke och Västmanland.

Strömtorp har två matcher hemma och en borta i kvalet då laget varit bäst av tvåorna i division 4. Vinnaren i kvalgruppen spelar i division 3 nästa säsong. Det var sedan tidigare klart att nykomlingen Immetorp åker ur serien där laget bara tog tio poäng på 22 matcher.

Genom lördagens 5-0-seger i fyrans slutomgång borta mot Immetorp från Karlskoga säkrade Degerforslaget andraplatsen bakom Västanvik. Strömtorps mål gjordes av Henrik Andersén 3, Alexander Hjärpe 1 och Eric Karlsson 1.

Strömtorp fick sin lagkapten och försvarsklippa Linus Mälman skadad tidigt i andra halvlek. I kvalet väntar det lag som blir fyra från slutet i division 3 västra Svealand samt tvåorna från division 4 i Närke och Västmanland.

Strömtorp har två matcher hemma och en borta i kvalet då laget varit bäst av tvåorna i division 4. Vinnaren i kvalgruppen spelar i division 3 nästa säsong. Det var sedan tidigare klart att nykomlingen Immetorp åker ur serien där laget bara tog tio poäng på 22 matcher.