2015-10-03 21:45

2015-10-04 15:38

Rävåsen femma efter vinst i sista

FOTBOLL: division 1: Gauthiod–Rävåsen 2–3 (1–2)

Nykomlingen Rävåsens IK avslutade division 1-säsongen med en 3–2-seger borta mot Gauthiod. Genom vinsten blir nykomlingslaget från Karlskoga femma i serien, på samma poäng som fyran Mossen. Och det trots att Rävåsen förlorade de fyra första matcherna i serien.

I lördagens match i Grästorp tog hemmalaget ledningen redan efter några minuter.

- Vi var inte med första 20–25 minuterna och kunde ha hamnat i ett större underläge, erkänner tränaren Stefan Pukari och tänker bland annat på en stolpträff för Grästorpslaget.

Viktoria Ström kvitterade efter 28 minuter efter fint förarbete från Jessica Karlsson. Spelet blev betydligt bättre efterhand och sex minuter efter utjämningen slog Rävåsens skyttedrottning Anna Evans till med sitt 14:e mål för säsongen vilket placerar henne som trea i seriens skyttteliga.

Innan målet, som Jenny Tropp förarbetade till, hade Anna Evans haft ett stenhårt skott i ribban.

- Tjejerna spelade fantastiskt bra fotboll när vi vaknade till och kom in i matchen, säger Pukari.

Då det gått sju minuter av andra halvlek kvitterade Gauthiod snöpligt men efter knappt en timmes spel avgjorde Malin Hagvall med sitt andra RIK-mål för säsongen. Anna Evans stod för ett flott förarbete.

- Det blev en gastkramning mot slutet då Gauthiod jagade en kvittering. Samtidigt kunde vi ha gjort ett fjärde mål. Det känns riktigt, riktigt bra att få avsluta med en vinst efter ännu en stark insats. Säsongen i stort är vi självfallet väldigt nöjda med, säger Stefan Pukari.

Han hyllar samtliga spelare för vad de gjort under 2015 och vill betona att samtliga skötte sig förträffligt inte minst i avslutningsmatchen.

- Anna Evans får högsta betyg. Julia Lindén var duktig i målet och gjorde ett par väldigt viktiga räddningar mot slutet. Jenny Tropp och Jessica Karlsson tog tag i spelet och gick i spetsen då vi kunde jobba oss in i matchen. Dessutom visade Viktoria Ström åter utmärkta takter, säger Pukari.

I lördagens match i Grästorp tog hemmalaget ledningen redan efter några minuter.

- Vi var inte med första 20–25 minuterna och kunde ha hamnat i ett större underläge, erkänner tränaren Stefan Pukari och tänker bland annat på en stolpträff för Grästorpslaget.

Viktoria Ström kvitterade efter 28 minuter efter fint förarbete från Jessica Karlsson. Spelet blev betydligt bättre efterhand och sex minuter efter utjämningen slog Rävåsens skyttedrottning Anna Evans till med sitt 14:e mål för säsongen vilket placerar henne som trea i seriens skyttteliga.

Innan målet, som Jenny Tropp förarbetade till, hade Anna Evans haft ett stenhårt skott i ribban.

- Tjejerna spelade fantastiskt bra fotboll när vi vaknade till och kom in i matchen, säger Pukari.

Då det gått sju minuter av andra halvlek kvitterade Gauthiod snöpligt men efter knappt en timmes spel avgjorde Malin Hagvall med sitt andra RIK-mål för säsongen. Anna Evans stod för ett flott förarbete.

- Det blev en gastkramning mot slutet då Gauthiod jagade en kvittering. Samtidigt kunde vi ha gjort ett fjärde mål. Det känns riktigt, riktigt bra att få avsluta med en vinst efter ännu en stark insats. Säsongen i stort är vi självfallet väldigt nöjda med, säger Stefan Pukari.

Han hyllar samtliga spelare för vad de gjort under 2015 och vill betona att samtliga skötte sig förträffligt inte minst i avslutningsmatchen.

- Anna Evans får högsta betyg. Julia Lindén var duktig i målet och gjorde ett par väldigt viktiga räddningar mot slutet. Jenny Tropp och Jessica Karlsson tog tag i spelet och gick i spetsen då vi kunde jobba oss in i matchen. Dessutom visade Viktoria Ström åter utmärkta takter, säger Pukari.