2015-10-03 09:41

2015-10-04 17:05

Karlskoga kan få en ny världsmästare

ENDURO: Mycket bra förutsättningar för Mikael inför avslutningshelgen

Karlskoga kan i helgen få en ny endurovärldsmästare. Det handlar om ungdomsföraren Mikael Persson.

Han kommer under lördagens och söndagens avslutningstävlingar i Frankrike att utkämpa en tuff duell med spanjoren Josep Garcia.

Hittills har Persson tagit sex segrar, tre andraplatser och en tredjeplats efter tolv deltävlingar. De två första i Chile körde han inte vilket betyder noll poäng i sammandraget för dessa två race. Motsvarande facit för spanjoren är sex segrar, två andraplatser och en åttondeplats. I samband med tre av deltävlingarna har han kammat noll.

I junior-VM får de fyra sämsta deltävlingarna räknas bort. Det gör att det är fördel för Persson inför avslutningen då han just nu har en tredje- och en andraplats som han får räkna bort tillsammans med sina två nollor. Motsvarande för spanjoren blir alltså tre nollor och en åttondeplats.

Persson var snabbast i samband med fredagens prolog till den avslutande junior-VM-helgen.

Tidigare i höstas säkrade Karlskogakillen sin första VM-medalj. Då var han med i det svenska laget som slutade tvåa i Six Days juniorklass.

Han kommer under lördagens och söndagens avslutningstävlingar i Frankrike att utkämpa en tuff duell med spanjoren Josep Garcia.

Hittills har Persson tagit sex segrar, tre andraplatser och en tredjeplats efter tolv deltävlingar. De två första i Chile körde han inte vilket betyder noll poäng i sammandraget för dessa två race. Motsvarande facit för spanjoren är sex segrar, två andraplatser och en åttondeplats. I samband med tre av deltävlingarna har han kammat noll.

I junior-VM får de fyra sämsta deltävlingarna räknas bort. Det gör att det är fördel för Persson inför avslutningen då han just nu har en tredje- och en andraplats som han får räkna bort tillsammans med sina två nollor. Motsvarande för spanjoren blir alltså tre nollor och en åttondeplats.

Persson var snabbast i samband med fredagens prolog till den avslutande junior-VM-helgen.

Tidigare i höstas säkrade Karlskogakillen sin första VM-medalj. Då var han med i det svenska laget som slutade tvåa i Six Days juniorklass.