2015-10-02 16:00

2015-10-02 16:00

RIK vill avsluta med vinst och femteplats

FOTBOLL: division 1: Inför Gauthiod–Rävåsen, lördag

Rävåsens IK spelar på lördagen sin avslutningsmatchen i division 1-fotbollen borta mot Grästorpslaget Gauthiod.
– Vi vill avsluta en bra säsong på ett starkt sätt och ta femteplatsen, säger RIK-tränaren Stefan Pukari.

Efter förra helgens 0–1-förlust borta mot serieledande Holmalund Alingsås står det klart att Gauthiod blir trea i serien. Rävåsen jagar femteplatsen och har inför sista omgången två poängs försprång – men sämre målskillnad – ner till Skoghall, som avslutar hemma mot fjärdeplacerade Mossen.

Kampen om seriesegern står mellan Holmalund Alingsås och Rössö Uddevalla. Det förstnämnda laget har tre poängs försprång men sämre målskillnad inför den sista omgången där Holmalund Alingsås möter tabellåttan Skepplanda borta medan Rössö Uddevalla avslutar borta mot nästjumbon Sil som redan åkt ur serien.

När Rävåsen mötte Gauthiod hemma tog Karlskogalaget ledningen efter knappt tio minuter. Drygt en kvart senare var det i stället underläge med 1–3. RIK reducerade i mitten av andra halvlek men trots lägen att kvittera blev det noll poäng då. Eftersom det är sista matchen för året vill Pukari sätta en fin punkt för säsongen.

Till den här matchen får Rävåsen klara sig utan Amandha Sjöberg, Rebecca Stålhammar och Caroline Karlsson.

– Vi har även i övrigt en del småskavanker, säger Pukari.

RIK presenterar följande laguppställning i avslutningsmatchen – målvakt: Julia Lindén. Backar: Josefin Ågren, Kelsey Hodges, Hanna Andersson, Rebecka Kristensen. Mittfältare: Malin Hagvall, Jenny Tropp, Jessica Karlsson, Anna Evans. Forwards: Viktoria Ström, Ronja Sundin. Ersättare: Hanna Reinholdsson, Sofia Takamäki, Cathrine Hekkala.

Efter förra helgens 0–1-förlust borta mot serieledande Holmalund Alingsås står det klart att Gauthiod blir trea i serien. Rävåsen jagar femteplatsen och har inför sista omgången två poängs försprång – men sämre målskillnad – ner till Skoghall, som avslutar hemma mot fjärdeplacerade Mossen.

Kampen om seriesegern står mellan Holmalund Alingsås och Rössö Uddevalla. Det förstnämnda laget har tre poängs försprång men sämre målskillnad inför den sista omgången där Holmalund Alingsås möter tabellåttan Skepplanda borta medan Rössö Uddevalla avslutar borta mot nästjumbon Sil som redan åkt ur serien.

När Rävåsen mötte Gauthiod hemma tog Karlskogalaget ledningen efter knappt tio minuter. Drygt en kvart senare var det i stället underläge med 1–3. RIK reducerade i mitten av andra halvlek men trots lägen att kvittera blev det noll poäng då. Eftersom det är sista matchen för året vill Pukari sätta en fin punkt för säsongen.

Till den här matchen får Rävåsen klara sig utan Amandha Sjöberg, Rebecca Stålhammar och Caroline Karlsson.

– Vi har även i övrigt en del småskavanker, säger Pukari.

RIK presenterar följande laguppställning i avslutningsmatchen – målvakt: Julia Lindén. Backar: Josefin Ågren, Kelsey Hodges, Hanna Andersson, Rebecka Kristensen. Mittfältare: Malin Hagvall, Jenny Tropp, Jessica Karlsson, Anna Evans. Forwards: Viktoria Ström, Ronja Sundin. Ersättare: Hanna Reinholdsson, Sofia Takamäki, Cathrine Hekkala.