2015-09-30 20:01

2015-09-30 20:01

DIF:s Molander bjöd på målfest

FOTBOLL: U21-serien, B-slutspel: Degerfors–Syrianska 6–2 (0–1)

Degerfors IF:s U21-lag tog sin fjärde raka seger i B-slutspelsgruppen genom att hemmabesegra Syrianska med 6–2 (0–1). Simon Molander gjorde tre mål.

DIF stod framför allt för en stark andra halvlek.

– I första var det jämnt. Syrianska, som tog ledningen strax innan pausen, drog på sig en utvisning för olämpligt uppträdande efter en halvtimme vilket tog ut sin rätt i andra halvlek då vi gjorde det riktigt bra, säger DIF-coachen Stefan Jacobsson efter onsdagskvällens match på Stora valla.

– Som det såg ut i andra halvlek var det en odiskutabel seger som vi vann, fortsätter Jacobsson som den här hösten radat upp segrar både med U21- och U-19-laget.

Säkrade förstaplats

Även om två omgångar återstår står det klart att DIF:s U21-lag kommer att ta hem sin slutspelsgrupp. Laget har kvar att möta Assyriska från Södertälje borta medan avslutningsmatchen spelas hemma mot Forward från Örebro.

Adrian Johansson kvitterade omgående efter halvtidsvilan. Simon Molander ökade strax efter på till 2–1 innan Södertäljelaget utjämnade med en timme spelad. Molander gjorde därefter 3–2 och fastställde slutresultatet till 6–2. Däremellan hade Govend Haidar bidragit med två mål.

Bra överlag

Molander är värd extra beröm för en stark andra halvlek.

Kevin Gustavsson Stolpe kan lyftas fram för ett bra inhopp.

Defensivt utmärkte sig i första hand Hannes Fritzson och Erik Sachs.

– Överlag var det fina prestationer från killarna, anser Jacobsson efter den övertygande andra halvan av matchen då DIF vände underläge till storseger.

DIF stod framför allt för en stark andra halvlek.

– I första var det jämnt. Syrianska, som tog ledningen strax innan pausen, drog på sig en utvisning för olämpligt uppträdande efter en halvtimme vilket tog ut sin rätt i andra halvlek då vi gjorde det riktigt bra, säger DIF-coachen Stefan Jacobsson efter onsdagskvällens match på Stora valla.

– Som det såg ut i andra halvlek var det en odiskutabel seger som vi vann, fortsätter Jacobsson som den här hösten radat upp segrar både med U21- och U-19-laget.

Säkrade förstaplats

Även om två omgångar återstår står det klart att DIF:s U21-lag kommer att ta hem sin slutspelsgrupp. Laget har kvar att möta Assyriska från Södertälje borta medan avslutningsmatchen spelas hemma mot Forward från Örebro.

Adrian Johansson kvitterade omgående efter halvtidsvilan. Simon Molander ökade strax efter på till 2–1 innan Södertäljelaget utjämnade med en timme spelad. Molander gjorde därefter 3–2 och fastställde slutresultatet till 6–2. Däremellan hade Govend Haidar bidragit med två mål.

Bra överlag

Molander är värd extra beröm för en stark andra halvlek.

Kevin Gustavsson Stolpe kan lyftas fram för ett bra inhopp.

Defensivt utmärkte sig i första hand Hannes Fritzson och Erik Sachs.

– Överlag var det fina prestationer från killarna, anser Jacobsson efter den övertygande andra halvan av matchen då DIF vände underläge till storseger.