2015-09-29 16:38

2015-09-29 16:38

Stråhallen fyller 30 år

JUBILEUM: Gratis aktiviteter erbjuds i helgen

Stråhallen fyller 30 år vilket firas med ett stort jubileum kommande helg.
– Det bjuds på många fria aktiviteter, säger Janne Grähs som är stark man i föreningen Stråhallen som driver hallen.

Redan i mitten på 1970-talet fanns planer på en rackethall i Karlskoga men det projektet rann ut i sanden. Knappt tio år senare gjorde Karlskoga badmintonklubb, Karlskoga tennisklubb och Bofors tennisklubb verklighet av planerna; 1985 stod hallen klar. Från början fanns åtta badminton- och fyra tennisbanor. Det är fortfarande åtta badmintonbanor men tre för tennis, en är numera vikt åt bangolf.

Fler sporter

– Vi har även fått in yxkastning och bågskytte som använder vissa tider på en bana i tennisdelen. I samband med helgens jubilemsfirande erbjuds gratisspel när det gäller tennis, badminton och bangolf. Även gymmet står öppet. Antingen bokar man eller så chansar man och kommer ändå. Under lördagen bjuder vi dessutom alla spelare på kaffe, saft och korv med bröd, fortsätter han.

Karlskoga tennisklubb har inte längre någon verksamhet vilket gör att föreningen Stråhallen nu består av representanter för Karlskoga badmintonklubb och Bofors tennisklubb.

Tre spelare har varit Stråhallen trogna sedan starten och haft abonnemang: musikerna Ebbe och Sten Nilsson när det gäller tennis, Dan Ekberg då det handlar om badminton.

Redan i mitten på 1970-talet fanns planer på en rackethall i Karlskoga men det projektet rann ut i sanden. Knappt tio år senare gjorde Karlskoga badmintonklubb, Karlskoga tennisklubb och Bofors tennisklubb verklighet av planerna; 1985 stod hallen klar. Från början fanns åtta badminton- och fyra tennisbanor. Det är fortfarande åtta badmintonbanor men tre för tennis, en är numera vikt åt bangolf.

Fler sporter

– Vi har även fått in yxkastning och bågskytte som använder vissa tider på en bana i tennisdelen. I samband med helgens jubilemsfirande erbjuds gratisspel när det gäller tennis, badminton och bangolf. Även gymmet står öppet. Antingen bokar man eller så chansar man och kommer ändå. Under lördagen bjuder vi dessutom alla spelare på kaffe, saft och korv med bröd, fortsätter han.

Karlskoga tennisklubb har inte längre någon verksamhet vilket gör att föreningen Stråhallen nu består av representanter för Karlskoga badmintonklubb och Bofors tennisklubb.

Tre spelare har varit Stråhallen trogna sedan starten och haft abonnemang: musikerna Ebbe och Sten Nilsson när det gäller tennis, Dan Ekberg då det handlar om badminton.