2015-09-24 22:45

2015-09-24 22:45

BIK:s J18-lag nära poäng i svår match

ISHOCKEY: J18 elit västra: Leksand–BIK Karlskoga 4–3 (2–0, 1–0, 1–3)

BIK Karlskogas J18-lag förlorade borta mot Leksand som vann med 4–3 (2–0, 1–0, 1–3).

Leksand gick ifrån till 2–0 i första perioden i torsdagskvällens drabbning efter ett mål när det spelats knappt fem minuter och det andra när det bara återstod 24 sekunder innan det skulle bli paus.

Hemmalaget ökade dessutom på till 3–0 i slutet av andra.

– Vi mötte ett väldigt bra lag, det bästa J18-lag som jag sett säger jag spontant, men vi var inte med från början och åkte för lite skridskor vilket gjorde att vi fick problem. I tredje perioden kom vi igen mycket bra och gjorde verkligen match av det, kommenterar BIK-tränaren Lars Englund.

BIK närmade sig

Efter 5.40 i sista akten gjorde Jacob Steen Karlskogalagets första mål efter förarbete från Oliver Eklind och Gustav Tanner. Drygt två minuter senare prickade Johan Schreiber in BIK:s andra mål som Simon Flodén fick en passningspoäng till.

Efter 10.44 gjorde dock Leksand 4–2 och då hjälpte det inte att Eklind satte ytterligare en reducering när det spelats 13.52, efter pass från Rasmus Sandgren och Schreiber; utan Leksand höll undan och vann alla tre poängen via 4–3.

Mycket bra jobb

Englund vill berömma samtliga spelare för den starka uppryckningen.

– Det fanns många killar som gjorde ett mycket övertygande jobb och ska känna sig nöjda med det trots att vi fick stryk, tycker han.

Skottstatistiken gick i hemmalaget Leksands favör: 37–24 (10–8, 9–5, 18–11).

BIK, som vann med överlägsna 7–0 i seriepremiären i J18 elit västra, spelar sin nästa match på söndag. Då handlar det om bortamöte med Valbo, som inlett med en poäng på sina första två matcher via 5–4-vinst efter straffar mot Falun och 0–1 mot Västerås.

Leksand gick ifrån till 2–0 i första perioden i torsdagskvällens drabbning efter ett mål när det spelats knappt fem minuter och det andra när det bara återstod 24 sekunder innan det skulle bli paus.

Hemmalaget ökade dessutom på till 3–0 i slutet av andra.

– Vi mötte ett väldigt bra lag, det bästa J18-lag som jag sett säger jag spontant, men vi var inte med från början och åkte för lite skridskor vilket gjorde att vi fick problem. I tredje perioden kom vi igen mycket bra och gjorde verkligen match av det, kommenterar BIK-tränaren Lars Englund.

BIK närmade sig

Efter 5.40 i sista akten gjorde Jacob Steen Karlskogalagets första mål efter förarbete från Oliver Eklind och Gustav Tanner. Drygt två minuter senare prickade Johan Schreiber in BIK:s andra mål som Simon Flodén fick en passningspoäng till.

Efter 10.44 gjorde dock Leksand 4–2 och då hjälpte det inte att Eklind satte ytterligare en reducering när det spelats 13.52, efter pass från Rasmus Sandgren och Schreiber; utan Leksand höll undan och vann alla tre poängen via 4–3.

Mycket bra jobb

Englund vill berömma samtliga spelare för den starka uppryckningen.

– Det fanns många killar som gjorde ett mycket övertygande jobb och ska känna sig nöjda med det trots att vi fick stryk, tycker han.

Skottstatistiken gick i hemmalaget Leksands favör: 37–24 (10–8, 9–5, 18–11).

BIK, som vann med överlägsna 7–0 i seriepremiären i J18 elit västra, spelar sin nästa match på söndag. Då handlar det om bortamöte med Valbo, som inlett med en poäng på sina första två matcher via 5–4-vinst efter straffar mot Falun och 0–1 mot Västerås.