2015-09-24 15:59

2015-09-24 15:59

BIK:s 04:or laddar för hemmacup

ISHOCKEY: Alla i Karlskogalaget får spela lika mycket

CUPHELG. Med start fredag och med finalspel på söndag arrangeras Future Young Hockey Challenge för 04-lag.
Det är Kristinehamns HT som är arrangör för cupen tillsammans med BIK Karlskoga ungdom.

BIK-ledaren Jouni Perttunen tar sig tid att prata även om träningen redan är i gång.

– Upplägget är att ett grundspel avgörs i Kristinehamn och ett i Karlskoga. Det är åtta lag i respektive hall. Fredag och lördag spelas grundspelet. På söndag handlar det sedan om finalspel. A-slutspelet äger rum här i Karlskoga medan B-slutspelet avgörs i Kristinehamn, berättar Perttunen.

I grundspelet i Karlskoga finns dessa lag med: BIK, Mora, Färjestad grön, Linköping es, Partille, Farsta, Grums och Värmdö.

I Kristinehamn spelar: Kristinehamn, Färjestad vit, Linköping te, Almtuna, Forshaga, Hanhals, Motala och Kumla.

BIK:s motståndare

På fredagen ställs BIK mot Färjestad grön. De motståndare som är klara på lördagen är Farsta och Mora. Därefter väntar placeringsmatcher utifrån hur det gått i de första matcherna, innan det är avgjort vilka lag går vidare till respektive slutspel.

– Vi har totalt 22 spelare i vår trupp, med målvakterna inräknade. Hos oss spelar alla lika mycket vilket gör att 17 killar är med i varje match medan fem får vila, förklarar BIK-ledaren.

I den här cupen är tanken att det ska vara ”medelbra” lag som deltar då det inte är roligt för någon om det är för stor klasskillnad; varken för det lag som nått mycket längre i sin utveckling eller det som ännu inte hunnit så långt.

– Vi ser fram emot en rolig helg med många intressanta matcher och med många trevliga upplevelser, säger Jouni Perttunen när vi hälsar på under torsdagens finslipande träning inför det stundande cupäventyret.

Besök rekommenderas

Det här är tredje året i rad som Future Young Hockey Challenge avgörs. Alla som har möjlighet rekommenderas ett besök i Nobelhallen under dagarna tre för att se underhållande matcher med entusiastiska framtidshopp.

BIK-ledaren Jouni Perttunen tar sig tid att prata även om träningen redan är i gång.

– Upplägget är att ett grundspel avgörs i Kristinehamn och ett i Karlskoga. Det är åtta lag i respektive hall. Fredag och lördag spelas grundspelet. På söndag handlar det sedan om finalspel. A-slutspelet äger rum här i Karlskoga medan B-slutspelet avgörs i Kristinehamn, berättar Perttunen.

I grundspelet i Karlskoga finns dessa lag med: BIK, Mora, Färjestad grön, Linköping es, Partille, Farsta, Grums och Värmdö.

I Kristinehamn spelar: Kristinehamn, Färjestad vit, Linköping te, Almtuna, Forshaga, Hanhals, Motala och Kumla.

BIK:s motståndare

På fredagen ställs BIK mot Färjestad grön. De motståndare som är klara på lördagen är Farsta och Mora. Därefter väntar placeringsmatcher utifrån hur det gått i de första matcherna, innan det är avgjort vilka lag går vidare till respektive slutspel.

– Vi har totalt 22 spelare i vår trupp, med målvakterna inräknade. Hos oss spelar alla lika mycket vilket gör att 17 killar är med i varje match medan fem får vila, förklarar BIK-ledaren.

I den här cupen är tanken att det ska vara ”medelbra” lag som deltar då det inte är roligt för någon om det är för stor klasskillnad; varken för det lag som nått mycket längre i sin utveckling eller det som ännu inte hunnit så långt.

– Vi ser fram emot en rolig helg med många intressanta matcher och med många trevliga upplevelser, säger Jouni Perttunen när vi hälsar på under torsdagens finslipande träning inför det stundande cupäventyret.

Besök rekommenderas

Det här är tredje året i rad som Future Young Hockey Challenge avgörs. Alla som har möjlighet rekommenderas ett besök i Nobelhallen under dagarna tre för att se underhållande matcher med entusiastiska framtidshopp.