2015-09-20 17:59

2015-09-20 18:34

IBK lämnade jumboplatsen

FOTBOLL: Immetorp besviket trots seger mot Kil

Immetorps drömstart grundlade en 4–2-seger hemma mot Kil. Säsongens andra trepoängare innebar att man lämnade över jumboplatsen till sin lördagsmotståndare.
– Spelet var inget att hurra för, men tre mål på en halvlek kan man inte klaga på, säger tränaren Leif Gustavsson.

Immetorp tappade tre nyckelspelare till KB inför säsongen och har som bekant haft en tung säsong i Värmlandsfyran. Men i lördagens bottenmatch mot Kil rivstartade det redan division 5-klara Karlskogalaget.

Tack vare mål av Robin Frisell, Fredrik Zetterberg Eriksson och Jonathan Söderholm gick laget till halvtidsvila med en 3–0-ledning.

– Spelet var inget att hurra för, men tre mål på en halvlek kan man inte klaga på. Vi gjorde betydligt fler mål på chanserna i dag, annars brukar vi behöva ha åtta eller tio chanser för att göra mål, säger Immetorptränaren Leif Gustavsson.

Efter halvtidsvilan avtog hemmalagets prickfria utdelning. I stället gjorde Kils Albin Andrésen 2–3 i 79:e minuten. Kil mäktade dock inte med någon kvitteringsforcering att tala om, utan i stället punkterade Immetorps Stefan Olsson bottenmötet med sitt 4–2-mål i slutminuterna.

– Det var ganska slätstruket i andra. Det kändes inte som jobbade färdigt riktigt i defensiven och inte litade helt på varandra.

Desto roligare var då att Immetorp, tack vare segern, lämnade över jumboplatsen till just Kil.

– Nu är vi nöjda. Nu har vi vunnit både på våren och hösten, säger Gustavsson skämtsamt.

– Jag tror Immetorp kommer ha nytta av den här säsongen på sikt. Teoretiskt sett skulle vi ha fått dyngstryk i varje match. Om man ser realistiskt på det efter vad vi har tappat så tycker jag att spelarna har gjort det jättebra, säger Gustavsson vars lag nu siktar på att undvika att bli sist i serien.

Immetorp tappade tre nyckelspelare till KB inför säsongen och har som bekant haft en tung säsong i Värmlandsfyran. Men i lördagens bottenmatch mot Kil rivstartade det redan division 5-klara Karlskogalaget.

Tack vare mål av Robin Frisell, Fredrik Zetterberg Eriksson och Jonathan Söderholm gick laget till halvtidsvila med en 3–0-ledning.

– Spelet var inget att hurra för, men tre mål på en halvlek kan man inte klaga på. Vi gjorde betydligt fler mål på chanserna i dag, annars brukar vi behöva ha åtta eller tio chanser för att göra mål, säger Immetorptränaren Leif Gustavsson.

Efter halvtidsvilan avtog hemmalagets prickfria utdelning. I stället gjorde Kils Albin Andrésen 2–3 i 79:e minuten. Kil mäktade dock inte med någon kvitteringsforcering att tala om, utan i stället punkterade Immetorps Stefan Olsson bottenmötet med sitt 4–2-mål i slutminuterna.

– Det var ganska slätstruket i andra. Det kändes inte som jobbade färdigt riktigt i defensiven och inte litade helt på varandra.

Desto roligare var då att Immetorp, tack vare segern, lämnade över jumboplatsen till just Kil.

– Nu är vi nöjda. Nu har vi vunnit både på våren och hösten, säger Gustavsson skämtsamt.

– Jag tror Immetorp kommer ha nytta av den här säsongen på sikt. Teoretiskt sett skulle vi ha fått dyngstryk i varje match. Om man ser realistiskt på det efter vad vi har tappat så tycker jag att spelarna har gjort det jättebra, säger Gustavsson vars lag nu siktar på att undvika att bli sist i serien.