2015-09-13 08:40

2015-09-13 08:40

Dyrköpt seger för Strömtorp

FOTBOLL: division 4: Strömtorp–Töcksfors 4–0 (2–0)

Strömtorp slog Töcksfors med 4–0 på hemmaplan under lördagen. Därmed stärkte laget sin ställning i toppen på division 4-fotbollen men drog samtidigt på sig två avstängningar till nästa match.

Samtidigt som Strömtorp slog till med fyramålssegern mot Töcksfors vann tabellettan Västanvik med 8–2 hemma mot Sifhälla.

Västanvik har 44 poäng när tre omgångar återstår. Strömtorp skuggar med 42. Både Sifhälla och Torsby har 37.

Två tidiga mål

Det slutade med en bergsäker seger för Strömtorp men redan tidigt kunde laget ha hamnat i 0–1-underläge. Töcksfors bjöds på en mycket bra chans efter grovt slarv men förmådde inte utnyttja möjligheten.

I stället kom 1–0 i tionde minuten. Henrik Andersén slog ett inlägg från högersidan som en Töcksforsspelare, hårt uppvaktad av Tobias Larsson, stötte i mål.

Ett par minuter senare satte Eric Karlsson 2–0 sedan Andersén och Larsson förarbetat.

Utvisning

Strömtorp ville sedan ha två straffar på kort tid, efter att Andersén och Eric Karlsson stoppats i straffområdet. Ojuste, ansåg man i Strömtorp – korrekt tyckte domaren Bengt Lundgren från Kristinehamn.

Andersén drog på sig en varning för protest. Redan då stod det klart att han är avstängd i nästa match som spelas på lördag borta mot Sifhälla. Andersén var tydligt frustrerad och några minuter senare blev han varnad igen, och därmed utvisad, efter att ha fällt en motståndare.

Två mål även i andra

Trots att Strömtorp fick spela med en man mindre sista timmen tog laget en storseger. Tobias Larsson gjorde 3–0 innan Johannes Ishak, som efter sin varning i matchen även han är avstängd mot Sifhälla, på frispark fastställde slutresultatet till 4–0.

– Vi kunde ha gjort fler mål men det var förstås starkt att vinna så här säkert, tycker SIK-tränaren Petter Toivonen.

Mycket stark defensiv

Han hade anledning att vara nöjd med mycket i sitt lags sätt att agera.

– Defensiven var väldigt bra. Jag vill även lyfta fram Eric Karlsson lite extra, säger Toivonen som är medveten om att hans lag sannolikt måste vinna de tre återstående matcherna för att ta sig förbi Västanvik och gå direkt upp i division 3.

För det andraplacerade laget i serien väntar kval till trean.

Samtidigt som Strömtorp slog till med fyramålssegern mot Töcksfors vann tabellettan Västanvik med 8–2 hemma mot Sifhälla.

Västanvik har 44 poäng när tre omgångar återstår. Strömtorp skuggar med 42. Både Sifhälla och Torsby har 37.

Två tidiga mål

Det slutade med en bergsäker seger för Strömtorp men redan tidigt kunde laget ha hamnat i 0–1-underläge. Töcksfors bjöds på en mycket bra chans efter grovt slarv men förmådde inte utnyttja möjligheten.

I stället kom 1–0 i tionde minuten. Henrik Andersén slog ett inlägg från högersidan som en Töcksforsspelare, hårt uppvaktad av Tobias Larsson, stötte i mål.

Ett par minuter senare satte Eric Karlsson 2–0 sedan Andersén och Larsson förarbetat.

Utvisning

Strömtorp ville sedan ha två straffar på kort tid, efter att Andersén och Eric Karlsson stoppats i straffområdet. Ojuste, ansåg man i Strömtorp – korrekt tyckte domaren Bengt Lundgren från Kristinehamn.

Andersén drog på sig en varning för protest. Redan då stod det klart att han är avstängd i nästa match som spelas på lördag borta mot Sifhälla. Andersén var tydligt frustrerad och några minuter senare blev han varnad igen, och därmed utvisad, efter att ha fällt en motståndare.

Två mål även i andra

Trots att Strömtorp fick spela med en man mindre sista timmen tog laget en storseger. Tobias Larsson gjorde 3–0 innan Johannes Ishak, som efter sin varning i matchen även han är avstängd mot Sifhälla, på frispark fastställde slutresultatet till 4–0.

– Vi kunde ha gjort fler mål men det var förstås starkt att vinna så här säkert, tycker SIK-tränaren Petter Toivonen.

Mycket stark defensiv

Han hade anledning att vara nöjd med mycket i sitt lags sätt att agera.

– Defensiven var väldigt bra. Jag vill även lyfta fram Eric Karlsson lite extra, säger Toivonen som är medveten om att hans lag sannolikt måste vinna de tre återstående matcherna för att ta sig förbi Västanvik och gå direkt upp i division 3.

För det andraplacerade laget i serien väntar kval till trean.