2015-09-13 20:19

2015-09-13 20:19

7–1-seger för IBK blev 2–6-förlust

FOTBOLL: DIVISION 4: Säffle 2–Immetorp 6–2 (2–1)

I våras vann Immetorps BK med 7–1 hemma mot Säffle 2. På söndagen blev det förlust borta med 2–6. Tre av Säfflemålen kom på straffar.

Då Hertzöga vann sin match i den 19:e omgången stod det klart att Immetorps besök i division 4 bara blir ettårigt. Och redan efter cirka tio minuter var IBK i 0–2-underläge på Sporthälla sedan hemmakaptenen Abubacarr Conteh gjort två straffmål.

Immetorp reducerade strax efter till 1–2 vilket stod sig inför den andra halvleken.

Tung IBK-start

Säffle gjorde två mål på drygt tio minuter efter pausen: 3–1 prickade Andelo Vekic in medan Sebastian Biscevic Gustafsson ökade på till 4–1. Månsson reducerade efter en knapp timmes spel men Abubacarr Conteh gjorde ett tredje straffmål när han satte 5–2 och innan det var slut hade Johan Vintfjärd fastställt slutresultatet till 6–2.

– Vi förlorade mot ett bättre lag men om vi inte saknat så många spelare som vi nu gjorde kunde vi ha gett dem en betydligt bättre match. Säffle hade ett starkare lag än när vi möttes i våras, det bekräftas av resultaten som man gjort i höst, men samtidigt var vi försvagade, säger IBK-tränaren Leif Gustavsson.

Redan inför säsongen blev hans lag av med de spelare som varit ledande när det 2014 blev serieseger i femman. Att dessutom sakna många spelare som i stället ska ha ledande roller är förstås en övermäktig uppgift.

Vad säger du om att ni fick tre straffar emot er?

– Det är förstås väldigt sällsynt men det var tre solklara straffar.

Sällsynt är även att en seniormatch inte innehåller en enda varning.

Det understryker att matchen inte gällde något för varken Säffle eller Immetorp.

Vill inte bli sist

Säffles andralag klättrade genom den här trepoängaren upp som sexa i tabellen. Immetorp är å sin sida sist.

– Även om vi redan är ur serien vill vi undvika sistaplatsen. Vi möter Kil, som också är ur redan, i nästa omgång på hemmaplan. Den matchen vill vi vinna och sedan hålla undan för Kil, säger Gustavsson.

Kil är två poäng före Rävåsen, som har spelat oavgjort i fyra matcher och vunnit en. Och det det med 7–1 mot Säffle, alltså.

Då Hertzöga vann sin match i den 19:e omgången stod det klart att Immetorps besök i division 4 bara blir ettårigt. Och redan efter cirka tio minuter var IBK i 0–2-underläge på Sporthälla sedan hemmakaptenen Abubacarr Conteh gjort två straffmål.

Immetorp reducerade strax efter till 1–2 vilket stod sig inför den andra halvleken.

Tung IBK-start

Säffle gjorde två mål på drygt tio minuter efter pausen: 3–1 prickade Andelo Vekic in medan Sebastian Biscevic Gustafsson ökade på till 4–1. Månsson reducerade efter en knapp timmes spel men Abubacarr Conteh gjorde ett tredje straffmål när han satte 5–2 och innan det var slut hade Johan Vintfjärd fastställt slutresultatet till 6–2.

– Vi förlorade mot ett bättre lag men om vi inte saknat så många spelare som vi nu gjorde kunde vi ha gett dem en betydligt bättre match. Säffle hade ett starkare lag än när vi möttes i våras, det bekräftas av resultaten som man gjort i höst, men samtidigt var vi försvagade, säger IBK-tränaren Leif Gustavsson.

Redan inför säsongen blev hans lag av med de spelare som varit ledande när det 2014 blev serieseger i femman. Att dessutom sakna många spelare som i stället ska ha ledande roller är förstås en övermäktig uppgift.

Vad säger du om att ni fick tre straffar emot er?

– Det är förstås väldigt sällsynt men det var tre solklara straffar.

Sällsynt är även att en seniormatch inte innehåller en enda varning.

Det understryker att matchen inte gällde något för varken Säffle eller Immetorp.

Vill inte bli sist

Säffles andralag klättrade genom den här trepoängaren upp som sexa i tabellen. Immetorp är å sin sida sist.

– Även om vi redan är ur serien vill vi undvika sistaplatsen. Vi möter Kil, som också är ur redan, i nästa omgång på hemmaplan. Den matchen vill vi vinna och sedan hålla undan för Kil, säger Gustavsson.

Kil är två poäng före Rävåsen, som har spelat oavgjort i fyra matcher och vunnit en. Och det det med 7–1 mot Säffle, alltså.