2015-09-07 21:06

2015-09-07 21:06

Dominans av Djerfs Erica Olsson i USM

MOUNTAINBIKEORIENTERING: Krossade motståndet i Söderhamn

Favoriten Erica Olsson pallade minst sagt för favorittrycket. Djerflöftet lämnade Söderhamn som svensk mästare i samtliga tre distanser.
– Det är lite speciellt att jag lyckades ta alla tre gulden, säger Olsson.

Efter fjolårets USM-seger i sprintklassen och sommarens JEM-silver med det svenska stafettlaget seglade Erica Olsson, 15, naturligt upp som en av favoriterna inför helgens USM i Söderhamn.

Djerftalangen levererade direkt genom att försvara sprintguldet efter att ha korsat mållinjen 92 sekunder före tvåan.

Det följde hon upp med än större segermarginaler på långdistansen och medeldistansen – och storslammen var ett faktum.

– Det är lite speciellt att jag lyckades ta alla tre gulden. Att ta ett eller tvåa hade jag hoppats på, men att ta tre känns riktigt bra, säger Olsson.

Erica laddar nu om för att följa upp hennes gyllene helg med ytterligare bra resultat i avslutningen av MTBO-Cupen, som avgörs i Karlstad nästa helg,

– Jag ska köra den och försöka bättra på min totalplacering i cupen. Jag missade tre deltävlingar nu under SM eftersom jag inte fick köra i juniorklassen. Vi ungdomar har ingen cup så jag har kört juniorklass på alla andra deltävlingar och låg tvåa före SM-helgen, men nu är jag trea, säger Olsson.

Karlstadtävlingen blir, som det ser ut nu, säsongens sista. Nästa säsong siktar Olsson, som har ett år kvar i ungdomsklassen, på att köra samtliga deltävlingar i MTBO-Cupen och att komma i väg på några internationella tävlingar.

– Självklart hoppas jag att jag fortfarande är uttagen i landslaget så att jag får åka på mästerskap.

Efter fjolårets USM-seger i sprintklassen och sommarens JEM-silver med det svenska stafettlaget seglade Erica Olsson, 15, naturligt upp som en av favoriterna inför helgens USM i Söderhamn.

Djerftalangen levererade direkt genom att försvara sprintguldet efter att ha korsat mållinjen 92 sekunder före tvåan.

Det följde hon upp med än större segermarginaler på långdistansen och medeldistansen – och storslammen var ett faktum.

– Det är lite speciellt att jag lyckades ta alla tre gulden. Att ta ett eller tvåa hade jag hoppats på, men att ta tre känns riktigt bra, säger Olsson.

Erica laddar nu om för att följa upp hennes gyllene helg med ytterligare bra resultat i avslutningen av MTBO-Cupen, som avgörs i Karlstad nästa helg,

– Jag ska köra den och försöka bättra på min totalplacering i cupen. Jag missade tre deltävlingar nu under SM eftersom jag inte fick köra i juniorklassen. Vi ungdomar har ingen cup så jag har kört juniorklass på alla andra deltävlingar och låg tvåa före SM-helgen, men nu är jag trea, säger Olsson.

Karlstadtävlingen blir, som det ser ut nu, säsongens sista. Nästa säsong siktar Olsson, som har ett år kvar i ungdomsklassen, på att köra samtliga deltävlingar i MTBO-Cupen och att komma i väg på några internationella tävlingar.

– Självklart hoppas jag att jag fortfarande är uttagen i landslaget så att jag får åka på mästerskap.