2015-08-28 19:55

2015-08-28 19:55

England nästa för Ola

FOTBOLL: Sunderland lånar Toivonen

Degerforssonen Ola Toivonen är nu helt klar för den engelska Premier League-klubben Sunderland FC.

– Han kommer tillföra någonting annorlunda tlll laget, säger managern Dick Advocaat till klubbens hemsida.

Han har varit ryktenas man under transferfönster men nu är det äntligen klart att Ola Toivonens nästa klubb är Sunderland FC.

Sedan tidigare har det bland andra ryktats om övergång till grekiska Paok och Olympiakos.

Toivonen har haft det tufft i franska Rennes och klubben har under den senaste tiden försökt göra sig av med svensken, Ola själv har också sagt att han vill lämna Frankrike.

Möter Aston Villa

Under fredagen blev det klart, Sunderland lånar den svenska landslagsmannen.

– Jag jobbade med Ola i PSV så jag känner honom väl. Han är en landslagsspelare med mycket erfarenhet, en offensiv mittfältare som kan göra mål och är bra i luften. Han kommer tillföra någonting annorlunda till laget, säger klubbens manager Dick Advocaat till Sunderlands hemsida.

Degerforssonen kan komma att debutera redan i dag, lördag, när laget möter Aston Villa på bortaplan.

– Jag är väldigt glad över att vara Sunderlandspelare och nu vill jag komma i gång. Jag vill bara börja spela och träna med grabbarna. Det är alltid kul att möta nya lagkamrater, säger Toivonen till hemsidan.

Och beskriver även sig själv som spelare.

– Jag jobbar hårt och jag ska göra mitt bästa för laget. Jag spelar enkelt och gillar att kombinera med mittfältarna, anfallarna och yttrarna. Men när bollarna kommer in i straffområdet vill jag vara där och hjälpa anfallarna att göra mål, säger Ola till hemsidan.

I Sunderland finns sedan tidigare landslagskompisen Sebastian Larsson.

Klubben har inte fått någon vidare start på den engelska ligasäsongen och parkerar för tillfället på en 19:e plats i ligan.

Tidningen har försökt att nå Ola Toivonen utan framgång.

Han har varit ryktenas man under transferfönster men nu är det äntligen klart att Ola Toivonens nästa klubb är Sunderland FC.

Sedan tidigare har det bland andra ryktats om övergång till grekiska Paok och Olympiakos.

Toivonen har haft det tufft i franska Rennes och klubben har under den senaste tiden försökt göra sig av med svensken, Ola själv har också sagt att han vill lämna Frankrike.

Möter Aston Villa

Under fredagen blev det klart, Sunderland lånar den svenska landslagsmannen.

– Jag jobbade med Ola i PSV så jag känner honom väl. Han är en landslagsspelare med mycket erfarenhet, en offensiv mittfältare som kan göra mål och är bra i luften. Han kommer tillföra någonting annorlunda till laget, säger klubbens manager Dick Advocaat till Sunderlands hemsida.

Degerforssonen kan komma att debutera redan i dag, lördag, när laget möter Aston Villa på bortaplan.

– Jag är väldigt glad över att vara Sunderlandspelare och nu vill jag komma i gång. Jag vill bara börja spela och träna med grabbarna. Det är alltid kul att möta nya lagkamrater, säger Toivonen till hemsidan.

Och beskriver även sig själv som spelare.

– Jag jobbar hårt och jag ska göra mitt bästa för laget. Jag spelar enkelt och gillar att kombinera med mittfältarna, anfallarna och yttrarna. Men när bollarna kommer in i straffområdet vill jag vara där och hjälpa anfallarna att göra mål, säger Ola till hemsidan.

I Sunderland finns sedan tidigare landslagskompisen Sebastian Larsson.

Klubben har inte fått någon vidare start på den engelska ligasäsongen och parkerar för tillfället på en 19:e plats i ligan.

Tidningen har försökt att nå Ola Toivonen utan framgång.