2015-08-24 15:38

2015-08-24 15:44

Karlskrona nobbar BIK:s bud på Thorell

ISHOCKEY: Fortsatt intresse om Karlskrona går ner i pris

KARLSKRONA SADE NEJ. BIK Karlskoga lade i helgen ett bud på ratade Karlskronaspelaren Erik Thorell, 23. Karlskrona tackade nej till det.

Där står parterna just nu i diskussionerna kring om forwarden Erik Thorell ska fortsätta sin karriär i BIK Karlskoga, enligt en källa som har mycket bra information om BIK:s verksamhet. Just nu ska betonas eftersom det kan vara förhandlingstaktik från Karlskronas sida att nobba BIK:s bud.

Karlskogaklubben – som jobbat intensivt för att skaffa ekonomiska möjligheter att förstärka truppen ytterligare med en intressant spelare – ska inte ha gett upp planerna på att kunna värva Thorell som sannolikt vore en stor förstärkning i det allsvenska laget, uppger en annan centralt placerad uppgiftslämnare. BIK:s klubbchef Torsten Yngveson vill inte kommentera uppgifterna.

Thorell blev juniorvärldsmästare 2012. Han är hockeyfostrad i Färjestad men spelade förra säsongen i Karlskrona, som överraskande gick upp i SHL. I allsvenskan bidrog han då med 30 poäng (10 mål+20 målgivande passningar). Innan han kom till Karlskrona höll han till i Rögles allsvenska lag. Erik Thorell har drygt 100 SHL-matcher med Färjestad på meritlistan. I BIK spelar hans bror Gustaf.

Erik Thorell har tidigare varit aktuell för BIK och ska enligt tillförlitliga uppgifter helst viklja spela i Karlskogaklubben sedan han förra veckan fått beskedet att han inte ingår i Karlskronas planer. BIK har 14 forwards i sin trupp men ser gärna att Erik Thorell kommer in och ger laget ännu mer spets, om Karlskrona kan tänka sig att gå ner i pris.

Där står parterna just nu i diskussionerna kring om forwarden Erik Thorell ska fortsätta sin karriär i BIK Karlskoga, enligt en källa som har mycket bra information om BIK:s verksamhet. Just nu ska betonas eftersom det kan vara förhandlingstaktik från Karlskronas sida att nobba BIK:s bud.

Karlskogaklubben – som jobbat intensivt för att skaffa ekonomiska möjligheter att förstärka truppen ytterligare med en intressant spelare – ska inte ha gett upp planerna på att kunna värva Thorell som sannolikt vore en stor förstärkning i det allsvenska laget, uppger en annan centralt placerad uppgiftslämnare. BIK:s klubbchef Torsten Yngveson vill inte kommentera uppgifterna.

Thorell blev juniorvärldsmästare 2012. Han är hockeyfostrad i Färjestad men spelade förra säsongen i Karlskrona, som överraskande gick upp i SHL. I allsvenskan bidrog han då med 30 poäng (10 mål+20 målgivande passningar). Innan han kom till Karlskrona höll han till i Rögles allsvenska lag. Erik Thorell har drygt 100 SHL-matcher med Färjestad på meritlistan. I BIK spelar hans bror Gustaf.

Erik Thorell har tidigare varit aktuell för BIK och ska enligt tillförlitliga uppgifter helst viklja spela i Karlskogaklubben sedan han förra veckan fått beskedet att han inte ingår i Karlskronas planer. BIK har 14 forwards i sin trupp men ser gärna att Erik Thorell kommer in och ger laget ännu mer spets, om Karlskrona kan tänka sig att gå ner i pris.