2015-08-03 21:35

2015-08-03 21:35

Härdig vann USM på hemmaplan

ENDURO: Karlskogalöftet har kommit tillbaka starkt efter den tuffa säsongsinledningen

VINNARE. Calle Johansson Härdig fortsätter att visa storform. När säsongens tredje USM-deltävling avgjordes hemma i Värmland fick han till en närmast prickfri körning och vann med 30 sekunders marginal.
– Det gick sjukt bra, säger Karlskogalöftet om segerkörningen.

Calle Johansson Härdig, som inför säsongen gick för guldet i USM 3-klassen, åkte på en blytung säsongsinledning. Johansson Härdig slog mer precist i huvudet och skakade nacken i samband med Karlskoga EK:s JSM-lagguld i maj.

På grund av detta tvingades 18-åringen se sin USM-gulddröm försvinna direkt, då nacksmärtan tvingade honom att bryta den första deltävlingen.

Karlskoga EK-löftet har dock kommit tillbaka på ett imponerande sätt. Johansson ligger, trots att han bara är 18 år, delad trea i JSM och förra helgen körde blev han femma i German Cross County Goldback i Tyskland.

– Det var jäkligt bra faktiskt. Det är en väldigt stor tävling, det var skitkul att köra den, säger Johansson Härdig.

Den gångna helgen avgjordes säsongens tredje USM-deltävling på Hynboholms motorstadion i Karlstad – och väl där visade Calle omedelbart att storformen var intakt.

Johansson Härdig levererade stabil körning från start till mål och tog säsongens första SM-seger.

– Det kändes rätt så gött. Det var en passande bana som jag tycker om, hela området är sand och det är ganska likt banan hemma. Det flöt på bra och jag var nästan snabbast på alla prov, det gick sjukt bra, säger Johansson Härdig som var 30 sekunder före tvåan och totalledaren Joakim Grelsson från Fältjägarna.

Hur nervös hann du bli för segerns skull?

– I just USM har jag inget i serien att göra så jag satte liksom ingen press på mig själv. Jag var inte alls nervös och jag tror det kan vara därför det gick så bra också, säger Calle som – trots att han bröt första deltävlingen – ligger femma i USM.

Hur ser du på serierna inför säsongsavslutningen?

– Jag ska försöka ta en pallplats i JSM1 och kanske vinna 125-kubiksklassen i SM. Förhoppningsvis, just nu känner jag att jag har farten i alla fall, säger Calle Johansson Härdig.

Calle Johansson Härdig, som inför säsongen gick för guldet i USM 3-klassen, åkte på en blytung säsongsinledning. Johansson Härdig slog mer precist i huvudet och skakade nacken i samband med Karlskoga EK:s JSM-lagguld i maj.

På grund av detta tvingades 18-åringen se sin USM-gulddröm försvinna direkt, då nacksmärtan tvingade honom att bryta den första deltävlingen.

Karlskoga EK-löftet har dock kommit tillbaka på ett imponerande sätt. Johansson ligger, trots att han bara är 18 år, delad trea i JSM och förra helgen körde blev han femma i German Cross County Goldback i Tyskland.

– Det var jäkligt bra faktiskt. Det är en väldigt stor tävling, det var skitkul att köra den, säger Johansson Härdig.

Den gångna helgen avgjordes säsongens tredje USM-deltävling på Hynboholms motorstadion i Karlstad – och väl där visade Calle omedelbart att storformen var intakt.

Johansson Härdig levererade stabil körning från start till mål och tog säsongens första SM-seger.

– Det kändes rätt så gött. Det var en passande bana som jag tycker om, hela området är sand och det är ganska likt banan hemma. Det flöt på bra och jag var nästan snabbast på alla prov, det gick sjukt bra, säger Johansson Härdig som var 30 sekunder före tvåan och totalledaren Joakim Grelsson från Fältjägarna.

Hur nervös hann du bli för segerns skull?

– I just USM har jag inget i serien att göra så jag satte liksom ingen press på mig själv. Jag var inte alls nervös och jag tror det kan vara därför det gick så bra också, säger Calle som – trots att han bröt första deltävlingen – ligger femma i USM.

Hur ser du på serierna inför säsongsavslutningen?

– Jag ska försöka ta en pallplats i JSM1 och kanske vinna 125-kubiksklassen i SM. Förhoppningsvis, just nu känner jag att jag har farten i alla fall, säger Calle Johansson Härdig.