2015-08-02 12:07

2015-08-02 12:07

Dramatiskt slut när KB tappade segern

FOTBOLL: Jonas Iwersen blåstes på hjälterollen två gånger i 2–2-derbyt mot Ölme

Ölme kvitterade Jonas Iwersens 2–1-mål i 88:e minuten. På övertid fick sedan KB-anfallaren ett drömläge att ändå bli matchvinnare på.
– Det känns nästan som en förlust på grund av missen. Det ska vara mål, så är det bara, säger en besviken Iwersen.

KB-lägret såg en seger i lördagsderbyt mot Ölme som ytterst viktig för att haka på i den absoluta toppstriden i division 3 västra Svealand.

Men det började inget vidare för hemmalaget, som logiskt låg under med 0–1 efter första halvlek.

Efter halvtidsvilan bjöd dock KB, anförda av strålande högerkantsduon Joakim Rydh och Fredrik Ahlman Berger, på en imponerande scenförändring.

I 49:e minuten slog Rydh ett inlägg som letade sig fram till tidigare Ölmespelaren Dennis Karbin, som behärskat petade in 1–1-bollen.

Tjugo minuter senare tog Rydh fart igen – och inlägget var perfekt.

– Målvakten kom ut mot mig. Det var han eller jag, men jag fokuserade bara på bollen. När jag såg att han inte var ute var det bara att trycka in den i hörnet. Det var jäkligt gött att sätta dit den, säger anfallsinhopparen Jonas Iwersen om sin 2–1-nick.

Tungt kvitteringsmål

KB var det starkare laget i andra halvlek och gick mot den tilltänkta och tunga derbysegern.

Men i 88:e minuten kom kallduschen. Ölme slog ett inlägg från vänsterkanten och KB-försvaret lyckades inte rensa sig ur den efterföljande och tilltrasslade situationen. I stället spelades bollen in till tidigare Ängebäckspelaren Arbër Sadria, som placerade in bollen i nät.

Iwersen, som precis innan kvitteringen dessutom nickade ett nytt fint Rydhinlägg någon meter utanför, såg ut att bli blåst på hjälterollen.

Tror på toppstrid

Men i 91:a minuten fick han, efter ytterligare ett inspel från högerkanten, ett jätteläge att likväl bli segerhjälte på. Men anfallaren fick inte till avslutet – och hans KB tvingades nöja sig med en derbypoäng.

– Det känns nästan som en förlust på grund av missen. Det ska vara mål, så är det bara. Jag vet inte vad som gjorde det – om jag fick för mycket tid eller om det är för att jag inte har kunnat träna för fullt den senaste tiden.

Hur hade det varit att sätta dit bollen?

– Det hade varit en väldigt härlig känsla. Det var skönt att få komma in och göra ett mål, men det räckte bara till en pinne tyvärr.

Vad tycker du om vändningen som ni ändå gjorde?

– Det var jäkligt gött. Vi rannsakade oss själva inför andra och ryckte upp oss och visade att vi kunde göra det, även om jag tycker vi ska ha tre poäng. Vi hade bra tryck och många bra lägen som vi ska göra mål på. Men gör vi inte det så vinner vi inte heller.

Besvikelsen var, av förklarliga skäl, stor efter matchen. Men som plåster på såren förlorade tvåan Franke mot FK Bosna 92, vilket innebär att KB trots poängtappet tog in en poäng i kampen om kvalplatsen.

– Jag tror att vi kan vara med däruppe och kriga, säger Jonas Iwersen.

KB-lägret såg en seger i lördagsderbyt mot Ölme som ytterst viktig för att haka på i den absoluta toppstriden i division 3 västra Svealand.

Men det började inget vidare för hemmalaget, som logiskt låg under med 0–1 efter första halvlek.

Efter halvtidsvilan bjöd dock KB, anförda av strålande högerkantsduon Joakim Rydh och Fredrik Ahlman Berger, på en imponerande scenförändring.

I 49:e minuten slog Rydh ett inlägg som letade sig fram till tidigare Ölmespelaren Dennis Karbin, som behärskat petade in 1–1-bollen.

Tjugo minuter senare tog Rydh fart igen – och inlägget var perfekt.

– Målvakten kom ut mot mig. Det var han eller jag, men jag fokuserade bara på bollen. När jag såg att han inte var ute var det bara att trycka in den i hörnet. Det var jäkligt gött att sätta dit den, säger anfallsinhopparen Jonas Iwersen om sin 2–1-nick.

Tungt kvitteringsmål

KB var det starkare laget i andra halvlek och gick mot den tilltänkta och tunga derbysegern.

Men i 88:e minuten kom kallduschen. Ölme slog ett inlägg från vänsterkanten och KB-försvaret lyckades inte rensa sig ur den efterföljande och tilltrasslade situationen. I stället spelades bollen in till tidigare Ängebäckspelaren Arbër Sadria, som placerade in bollen i nät.

Iwersen, som precis innan kvitteringen dessutom nickade ett nytt fint Rydhinlägg någon meter utanför, såg ut att bli blåst på hjälterollen.

Tror på toppstrid

Men i 91:a minuten fick han, efter ytterligare ett inspel från högerkanten, ett jätteläge att likväl bli segerhjälte på. Men anfallaren fick inte till avslutet – och hans KB tvingades nöja sig med en derbypoäng.

– Det känns nästan som en förlust på grund av missen. Det ska vara mål, så är det bara. Jag vet inte vad som gjorde det – om jag fick för mycket tid eller om det är för att jag inte har kunnat träna för fullt den senaste tiden.

Hur hade det varit att sätta dit bollen?

– Det hade varit en väldigt härlig känsla. Det var skönt att få komma in och göra ett mål, men det räckte bara till en pinne tyvärr.

Vad tycker du om vändningen som ni ändå gjorde?

– Det var jäkligt gött. Vi rannsakade oss själva inför andra och ryckte upp oss och visade att vi kunde göra det, även om jag tycker vi ska ha tre poäng. Vi hade bra tryck och många bra lägen som vi ska göra mål på. Men gör vi inte det så vinner vi inte heller.

Besvikelsen var, av förklarliga skäl, stor efter matchen. Men som plåster på såren förlorade tvåan Franke mot FK Bosna 92, vilket innebär att KB trots poängtappet tog in en poäng i kampen om kvalplatsen.

– Jag tror att vi kan vara med däruppe och kriga, säger Jonas Iwersen.