2015-07-31 06:00

2015-07-31 06:00

Hamrin gästar idrottsveteraner

FOTBOLL: Tog VM-silver vid fotbolls-VM 1958

Karlskoga idrottsveteraner kommer i augusti att gästas av en världsstjärna, en fotbollsspelare med VM-medalj, europacupseger och Serie-A-titlar på meritlistan – nämligen Kurt Hamrin.

– Vi är mycket stolta över att kunna presentera Kurt Hamrin, som föredragshållare säger veteranernas ordförande Curt-Ola Fridén, vi tror att han kommer att locka storpublik, inte minst från Degerfors-håll borde det finnas intresse då ju Hamrin spelat på Stora Valla inte minst.

32 landskamper

Hamrin har meriter som få svenska fotbollsspelare. Han har vunnit VM-silver med Sverige 1958, vunnit Europacupen med Milan 1969, Cupvinnarcupen med Fiorentina 1961, Serie A med båda dessa klubbar, gjort 190 mål i Serie A – bara Gunnar Nordahl har gjort fler av svenskarna i Italien.

Totalt spelade han 32 landskamper för Sverige.

Mest berömd är han nog ändå för sitt fantastiska mål i VM-semifinalen på Nya Ullevi 1958 mot Västtyskland då han till synes obekymrade promenerade med bollen ner till kortlinjen och därifrån avgjorde matchen.

25 augusti

Innan han blev proffs i Italien 1957 spelade han i Huvudsta, Råsunda och AIK och som avrundning av karriären gjordes han tio matcher i IFK Stockholm 1972.

I Italien representerade han förutom Fiorentina – 289 matcher – och Milan också Juventus, Padova och Napoli.

Kuriosa i sammanhanget är att Kurt Hamrin också har två ishockeylandskamper och han spelade också bandy.

Den 25 augusti kommer 80-årige Kurt Hamrin till Folkets hus.

– Vi är mycket stolta över att kunna presentera Kurt Hamrin, som föredragshållare säger veteranernas ordförande Curt-Ola Fridén, vi tror att han kommer att locka storpublik, inte minst från Degerfors-håll borde det finnas intresse då ju Hamrin spelat på Stora Valla inte minst.

32 landskamper

Hamrin har meriter som få svenska fotbollsspelare. Han har vunnit VM-silver med Sverige 1958, vunnit Europacupen med Milan 1969, Cupvinnarcupen med Fiorentina 1961, Serie A med båda dessa klubbar, gjort 190 mål i Serie A – bara Gunnar Nordahl har gjort fler av svenskarna i Italien.

Totalt spelade han 32 landskamper för Sverige.

Mest berömd är han nog ändå för sitt fantastiska mål i VM-semifinalen på Nya Ullevi 1958 mot Västtyskland då han till synes obekymrade promenerade med bollen ner till kortlinjen och därifrån avgjorde matchen.

25 augusti

Innan han blev proffs i Italien 1957 spelade han i Huvudsta, Råsunda och AIK och som avrundning av karriären gjordes han tio matcher i IFK Stockholm 1972.

I Italien representerade han förutom Fiorentina – 289 matcher – och Milan också Juventus, Padova och Napoli.

Kuriosa i sammanhanget är att Kurt Hamrin också har två ishockeylandskamper och han spelade också bandy.

Den 25 augusti kommer 80-årige Kurt Hamrin till Folkets hus.