2015-07-20 20:33

2015-07-20 20:41

O-ringen över för Filip

ORIENTERING: Degerforslöftet Filip Jacobsson insjuknade och missade gårdagens etapp

SNÖPLIGT. Filip Jacobsson inledde O-ringen med en urstark andraplats i söndags. Men juniorlandslagsmannen insjuknade senare på kvällen och missade följaktligen gårdagens etapp.
– Det är ju jättesurt alltså, säger Jacobsson vars totalresultat nu stryks.

Filip Jacobsson var, av förklarliga skäl, väldigt glad efter söndagens inledande andraplats på första etappen av världens största orienteringstävling.

Men bara timmar senare smög sig dessvärre en betydligt mer otrevlig känsla in.

– Jag började känna det i går kväll, att det inte kändes bra liksom. Sen när jag vaknade i morse kände jag att ”nej, det här går inte”, säger Jacobsson.

Det rejäla halsontet tvingade snöpligt Jacobsson att stå över gårdagens andra etapp. Detta innebar även att den tidigare totaltvåan stryktes från totalresultaten.

– Det är ju jättesurt alltså. Jag hade en så bra känsla i går kväll och kände att ”det kan gå bra i morgon också”, men sen blir det så här... Det är himla trist, det är det, säger Jacobsson som inför stortävlingen hoppades på en slutplacering bland de tio främsta.

– Det var inte det här man hade hoppats. Men det känns ändå skönt att jag gjorde det bra på första etappen, jag visade ändå vad jag gick för. Det hade varit jobbigare om jag hade gjort ett dåligt resultat och känt att jag ville prestera bättre. Man får se det så.

Hur mår du nu?

– Inte så bra. Vi får se, jag kanske kan springa senare i veckan. Det är vilodag i morgon och jag hoppas jag mår bättre då. Men det är ingen idé att stressa sig ut och anstränga sig med halsont. Det är bara idiotiskt.

– En del i att man åker hit är för att det är så himla roliga tävlingar. Jag ligger inte magsjuk i alla fall, jag får ändå känna på stämningen, fortsätter DOK-löftet som – om inte annat – laddar om för det förberedande VM-lägret med juniorlandslaget som börjar den 10 augusti.

Lindblad övertygar

Två Degerfors OK-löpare som dock startade i dag, och även fick till bra tider, var Larseric Larsson och Gustav Ljungberg. Larsson sprang in på en tiondeplats i H65 kort och Ljungberg på en 13:e plats i U2-klassen.

Hos OK Djerf tog H60-motionslöparen Per Pettersson och H65 kort-löparen Lars Christensen de mest framskjutna placeringarna i form av en andra- respektive tredjeplats.

Larsson, Ljungberg, Pettersson och Christensen ligger efter gårdagens etapp på tiondeplats, trettondeplats, andraplats och tredjeplats i sina klasser.

En Djerflöpare som visade upp en mycket stabil orientering för andra dagen i rad var Jonna Lindblad i D11. Jonna följde upp söndagens 13:e placering med en niondeplacering, villket betyder en intressant tolfteplats i totalen inför fortsättningen.

– Det här är mitt femte O-ringen. Förut är min bästa slutplacering 21:a och fyra på en etapp. Jag siktar på de tio bästa i år, säger Lindblad.

Filip Jacobsson var, av förklarliga skäl, väldigt glad efter söndagens inledande andraplats på första etappen av världens största orienteringstävling.

Men bara timmar senare smög sig dessvärre en betydligt mer otrevlig känsla in.

– Jag började känna det i går kväll, att det inte kändes bra liksom. Sen när jag vaknade i morse kände jag att ”nej, det här går inte”, säger Jacobsson.

Det rejäla halsontet tvingade snöpligt Jacobsson att stå över gårdagens andra etapp. Detta innebar även att den tidigare totaltvåan stryktes från totalresultaten.

– Det är ju jättesurt alltså. Jag hade en så bra känsla i går kväll och kände att ”det kan gå bra i morgon också”, men sen blir det så här... Det är himla trist, det är det, säger Jacobsson som inför stortävlingen hoppades på en slutplacering bland de tio främsta.

– Det var inte det här man hade hoppats. Men det känns ändå skönt att jag gjorde det bra på första etappen, jag visade ändå vad jag gick för. Det hade varit jobbigare om jag hade gjort ett dåligt resultat och känt att jag ville prestera bättre. Man får se det så.

Hur mår du nu?

– Inte så bra. Vi får se, jag kanske kan springa senare i veckan. Det är vilodag i morgon och jag hoppas jag mår bättre då. Men det är ingen idé att stressa sig ut och anstränga sig med halsont. Det är bara idiotiskt.

– En del i att man åker hit är för att det är så himla roliga tävlingar. Jag ligger inte magsjuk i alla fall, jag får ändå känna på stämningen, fortsätter DOK-löftet som – om inte annat – laddar om för det förberedande VM-lägret med juniorlandslaget som börjar den 10 augusti.

Lindblad övertygar

Två Degerfors OK-löpare som dock startade i dag, och även fick till bra tider, var Larseric Larsson och Gustav Ljungberg. Larsson sprang in på en tiondeplats i H65 kort och Ljungberg på en 13:e plats i U2-klassen.

Hos OK Djerf tog H60-motionslöparen Per Pettersson och H65 kort-löparen Lars Christensen de mest framskjutna placeringarna i form av en andra- respektive tredjeplats.

Larsson, Ljungberg, Pettersson och Christensen ligger efter gårdagens etapp på tiondeplats, trettondeplats, andraplats och tredjeplats i sina klasser.

En Djerflöpare som visade upp en mycket stabil orientering för andra dagen i rad var Jonna Lindblad i D11. Jonna följde upp söndagens 13:e placering med en niondeplacering, villket betyder en intressant tolfteplats i totalen inför fortsättningen.

– Det här är mitt femte O-ringen. Förut är min bästa slutplacering 21:a och fyra på en etapp. Jag siktar på de tio bästa i år, säger Lindblad.