2015-07-18 10:33

2015-07-19 11:36

Norska mästerskapet startar på Gelleråsen

ROADRACING/BIKE WEEK: Över 280 deltagare tävlar under veckan

Norskan Caroline Olsen, nordisk mästare från 2011, mot svenske Aurore Milton som slutade nia i herrarnas SM-premiär. Här har ni en av höjdpunkterna i det öppna norska mästerskapet som inleder Bike Week.
– Det kommer bli en jäkla fajt, säger Mike Luff, vd för Karlskoga Motorstadion.

Helgens tävlingar lockar över 130 deltagare till Gelleråsbanan. Nästa helgs deltävlingar i svenska- och nordiska mästerskapet, som kommer innehålla ett par stora Karlskoga MF-hopp, väntas locka runt ytterligare 20 åkare.

– Det är Bike Week eller ”hell week”, som vi säger. Det är mycket jobb, men det är tjusningen. Vi älskar roadracing och det här är roadracingens Mecka, säger Mike Luff.

Vid sidan av den intressanta damduellen i Superstock 600-klassen så avgörs även deltävlingar i de svenska cuperna, där lokala åkare som Degerforsaren Morgan Mesetovic och Karlskogabon Magnus Nilsson kommer att mäta sina krafter i Rookieklasserna.

Helgens tävlingar lockar över 130 deltagare till Gelleråsbanan. Nästa helgs deltävlingar i svenska- och nordiska mästerskapet, som kommer innehålla ett par stora Karlskoga MF-hopp, väntas locka runt ytterligare 20 åkare.

– Det är Bike Week eller ”hell week”, som vi säger. Det är mycket jobb, men det är tjusningen. Vi älskar roadracing och det här är roadracingens Mecka, säger Mike Luff.

Vid sidan av den intressanta damduellen i Superstock 600-klassen så avgörs även deltävlingar i de svenska cuperna, där lokala åkare som Degerforsaren Morgan Mesetovic och Karlskogabon Magnus Nilsson kommer att mäta sina krafter i Rookieklasserna.