2015-07-17 14:52

2015-07-17 14:52

Säsongen över för Selmer

FOTBOLL: Operation väntar KB:s mittfältskreatör Max Selmer efter chockartat röntgenbesked

BESVIKEN. Läkarprognosen var en inflammerad ledkapsel. Men på tisdagskvällen fick Max Selmer ett betydligt mer negativt röntgensvar– korsbandet är av, operation väntar och fotbollssäsongen är över.
– Jag blev väldigt besviken. Är man på ett läkarbesök förväntar man sig att de ska kunna sin sak, säger Selmer.

Max Selmer, som har haft en väldigt positiv utveckling i KB de senaste säsongerna, slog olyckligt upp en tidigare knäskada i slutet av maj.

Det efterföljande läkarbesöket var dock lättande. Det skulle inte vara någon större fara, löpningen kändes även bättre och bättre och mittfältskuggen siktade på att förstärka sitt lag inför höstsäsongens potentiella division 2-jakt.

Men som en säkerhetsåtgärd magnetröntgade Selmer knäet för drygt två veckor sedan – och i tisdags kväll kom kallduschen.

– Jag blev verkligen chockad. Jag hade varit på Kolmården hela dagen och på vägen hem fick jag beskedet att det inte såg så bra ut. Korsbandet var av och yttre menisken skadad.

”Väldigt besviken”

Röntgenbeskedet innebär att Selmer, som på grund av de dubbla knäskadorna inte kunde spela en enda match under vårsäsongen, nu måste opereras och även missar hela hösten.

– Det var självklart tungt, mina förhoppningar var absolut att spela första matchen under hösten. Jag hade inte räknat med att det skulle vara så allvarligt. Jag trodde kanske att jag hade fått en liten meniskskada och att det sedan bara var att köra, lite rehab och lite styrka och sedan vara i gång igen.

Första läkaren sa att det var en inflammerad ledkapsel – hur ser du på det?

– Jag blev väldigt besviken. Är man på ett läkarbesök förväntar man sig att de ska kunna sin sak. Det lät lite som läkaren chansade lite om inflammerad ledkapsel och jag kände från första början att det kunde vara något mer.

Hur blir det att missa hösten?

– Otroligt jobbigt. Som jag sa efter att jag slog upp knäet senast – det finns inget värre än att sitta på läktaren. Då hade jag förhoppningar om att komma tillbaka, men nu är säsongen över och då känns det ju ännu jobbigare.

Mitt i skadeeländet glädjer sig Selmer, som redan nu kör förebyggande rehabträning, över indikationerna på att det kan bli en snabb operation. Och över att hans lag känner sig väl förberett inför höstpremiären nästa söndag.

– Jag tror det kommer gå bra. Vi har en bred trupp och jag tror bara det kommer bli bättre.

Skulle ett division 2-avancemang ljusa upp tillvaron lite?

– Det skulle det absolut göra. Alla vill väl gå upp liksom. Det blir bättre motstånd och bättre fotboll.

Max Selmer, som har haft en väldigt positiv utveckling i KB de senaste säsongerna, slog olyckligt upp en tidigare knäskada i slutet av maj.

Det efterföljande läkarbesöket var dock lättande. Det skulle inte vara någon större fara, löpningen kändes även bättre och bättre och mittfältskuggen siktade på att förstärka sitt lag inför höstsäsongens potentiella division 2-jakt.

Men som en säkerhetsåtgärd magnetröntgade Selmer knäet för drygt två veckor sedan – och i tisdags kväll kom kallduschen.

– Jag blev verkligen chockad. Jag hade varit på Kolmården hela dagen och på vägen hem fick jag beskedet att det inte såg så bra ut. Korsbandet var av och yttre menisken skadad.

”Väldigt besviken”

Röntgenbeskedet innebär att Selmer, som på grund av de dubbla knäskadorna inte kunde spela en enda match under vårsäsongen, nu måste opereras och även missar hela hösten.

– Det var självklart tungt, mina förhoppningar var absolut att spela första matchen under hösten. Jag hade inte räknat med att det skulle vara så allvarligt. Jag trodde kanske att jag hade fått en liten meniskskada och att det sedan bara var att köra, lite rehab och lite styrka och sedan vara i gång igen.

Första läkaren sa att det var en inflammerad ledkapsel – hur ser du på det?

– Jag blev väldigt besviken. Är man på ett läkarbesök förväntar man sig att de ska kunna sin sak. Det lät lite som läkaren chansade lite om inflammerad ledkapsel och jag kände från första början att det kunde vara något mer.

Hur blir det att missa hösten?

– Otroligt jobbigt. Som jag sa efter att jag slog upp knäet senast – det finns inget värre än att sitta på läktaren. Då hade jag förhoppningar om att komma tillbaka, men nu är säsongen över och då känns det ju ännu jobbigare.

Mitt i skadeeländet glädjer sig Selmer, som redan nu kör förebyggande rehabträning, över indikationerna på att det kan bli en snabb operation. Och över att hans lag känner sig väl förberett inför höstpremiären nästa söndag.

– Jag tror det kommer gå bra. Vi har en bred trupp och jag tror bara det kommer bli bättre.

Skulle ett division 2-avancemang ljusa upp tillvaron lite?

– Det skulle det absolut göra. Alla vill väl gå upp liksom. Det blir bättre motstånd och bättre fotboll.