2015-07-17 21:56

2015-07-17 21:56

Formstarka Frida vill imponera igen

ORIENTERING: Djerflöftet representerar Värmland i dagens AXA-stafett

Djerfs Frida Johansson sprang hem en imponerande niondeplacering i fjolårets O-ringen. Andraplatsen i Lilla VM visar goda förutsättningar för ett bra resultat även den här gången.
– Jag vill känna mig nöjd med loppen, säger Frida som tävlar i D15.

Stortävlingen O-ringen lockar som vanligt en hel del lokala löpare – preliminärt 25 från Degerfors OK och 45 från Karlskogaklubben OK Djerf.

Ett av de stora Djerfhoppen är tveklöst Frida Johansson i D15-klassen, som imponerade stort i fjol.

– Jag blev nia förra året. Det gick bra då, säger Johansson som bland annat slutade tvåa i den första etappen.

Känner sig i form

Den här säsongen har hon fortsatt prestera bra resultat. Det starkaste exemplet är kanske att Frida, trots att hon är ett år yngre än många deltagare, ligger tvåa i Lilla VM-tabellen för D16 inför den avslutande deltävlingen i Kristinehamn i slutet av augusti.

– Det har gått ganska bra. Jag har inte tävlat så mycket den senaste månaden, jag har varit på läger. Men innan dess kändes det bra.

Hur känns formen?

– Jag tycker att det känns väldigt bra, särskilt löpningen.

Räkna med att Johansson hoppas att formen har hållit i sig till i dag. Medan majoriteten av löparna börjar sitt O-ringen äventyr med den första enskilda etappen i morgon så är Frida Johansson, precis som D14-klubbkompisen Amanda Jansson, uttagen till att representera Värmland på dagens AXA-stafett.

Frida springer den sista sträckan i sitt lag, dessutom.

– Det blir nog bra. Jag hoppas att jag inte är lika nervös som förra året bara.

Vad har du för förhoppningar på årets O-ringen?

– Jag vill känna mig nöjd med loppen och inte missa så mycket. Det gäller att inte göra några stora missar och att hålla en jämn nivå, säger Johansson som medger att det skulle vara kul att toppa fjolårets framskjutna placering.

Stortävlingen O-ringen lockar som vanligt en hel del lokala löpare – preliminärt 25 från Degerfors OK och 45 från Karlskogaklubben OK Djerf.

Ett av de stora Djerfhoppen är tveklöst Frida Johansson i D15-klassen, som imponerade stort i fjol.

– Jag blev nia förra året. Det gick bra då, säger Johansson som bland annat slutade tvåa i den första etappen.

Känner sig i form

Den här säsongen har hon fortsatt prestera bra resultat. Det starkaste exemplet är kanske att Frida, trots att hon är ett år yngre än många deltagare, ligger tvåa i Lilla VM-tabellen för D16 inför den avslutande deltävlingen i Kristinehamn i slutet av augusti.

– Det har gått ganska bra. Jag har inte tävlat så mycket den senaste månaden, jag har varit på läger. Men innan dess kändes det bra.

Hur känns formen?

– Jag tycker att det känns väldigt bra, särskilt löpningen.

Räkna med att Johansson hoppas att formen har hållit i sig till i dag. Medan majoriteten av löparna börjar sitt O-ringen äventyr med den första enskilda etappen i morgon så är Frida Johansson, precis som D14-klubbkompisen Amanda Jansson, uttagen till att representera Värmland på dagens AXA-stafett.

Frida springer den sista sträckan i sitt lag, dessutom.

– Det blir nog bra. Jag hoppas att jag inte är lika nervös som förra året bara.

Vad har du för förhoppningar på årets O-ringen?

– Jag vill känna mig nöjd med loppen och inte missa så mycket. Det gäller att inte göra några stora missar och att hålla en jämn nivå, säger Johansson som medger att det skulle vara kul att toppa fjolårets framskjutna placering.