2015-07-16 23:10

2015-07-16 23:10

Stenhård träning inledde KB-hösten

FOTBOLL: Vårsäsongens pigge högerytter Håkan Berg tror på högintressant höstsäsong

Grodhoppen och styrkestationerna följdes upp av Nobelområdets brantaste backe. Jobbigt var det onekligen, men Håkan Berg hoppas att höstsäsongens utgång ska vara värt allt slit.
– Med det laget vi har tycker jag att vi ska satsa mot division 2, klart som tusan, säger Berg.

19 poäng på 11 matcher och en tredjeplats med bara två poäng upp till serieledande Kumla. KB svarade onekligen för en stark vårsäsong i division 3 västra Svealand – och en spelare som har bidragit på ett imponerande sätt är Håkan Berg.

Den 29-årige Degerforsaren har kryddat ett frejdigt kantspel med fyra mål, vilket innebär delad skytteligaledning i KB. Lagkamraten och vännen Jonas Iwersen har under vårsäsongen konstaterat att han aldrig har sett Berg i bättre form.

– Den är ju godkänd den också. Jag har gjort mer mål än jag trodde jag skulle göra. Det är inte så många mål egentligen, men jag har alltid varit mer av en framspelare. Jag hoppas det har börjat lossna lite på målsidan nu också, säger Berg.

Efter en kortare semester samlades i går KB-truppen för höstsäsongens första gemensamma träning. Och det var inte vilken träning som helst. Grodhoppen och utfallsstegen blev till styrkestationer och intensiv backträning.

– Det var en riktigt tung träning, det var inte riktigt så här man trodde att första träningen skulle vara. Men det är gött nu efteråt.

Berg nämner passet som ett av karriärens jobbigaste, men hoppas att höstsäsongen ska bli värd allt slit. Och trots den fina våren känner han att hans lag har ytterligare en växel.

– Vårsäsongen är godkänd, vi har gjort det bra. Men jag tycker ändå att vi har förlorat poäng mot såna lag vi egentligen ska vinna över. Jag anser egentligen att vi lika gärna skulle kunna ha vunnit alla matcher vi har spelat, vi har släppt in lite för enkla mål bara.

Ni hade ingen uttalad målsättning att gå upp inför säsongen – hur tänker man nu med bara två poäng upp?

– Jag tycker att, med det laget vi har, så ska vi absolut sikta på division 2. Är alla friska tycker jag att vi är det bästa laget i vår division, säger Berg som var med och åkte ur division 2 förra säsongen.

Hur vore det att ta steget upp igen?

– Det vore ju dyngroligt, det vore det. Jag hoppas att alla skulle stanna kvar i KB och fortsätta då, jag tycker vi är ett starkt lag.

19 poäng på 11 matcher och en tredjeplats med bara två poäng upp till serieledande Kumla. KB svarade onekligen för en stark vårsäsong i division 3 västra Svealand – och en spelare som har bidragit på ett imponerande sätt är Håkan Berg.

Den 29-årige Degerforsaren har kryddat ett frejdigt kantspel med fyra mål, vilket innebär delad skytteligaledning i KB. Lagkamraten och vännen Jonas Iwersen har under vårsäsongen konstaterat att han aldrig har sett Berg i bättre form.

– Den är ju godkänd den också. Jag har gjort mer mål än jag trodde jag skulle göra. Det är inte så många mål egentligen, men jag har alltid varit mer av en framspelare. Jag hoppas det har börjat lossna lite på målsidan nu också, säger Berg.

Efter en kortare semester samlades i går KB-truppen för höstsäsongens första gemensamma träning. Och det var inte vilken träning som helst. Grodhoppen och utfallsstegen blev till styrkestationer och intensiv backträning.

– Det var en riktigt tung träning, det var inte riktigt så här man trodde att första träningen skulle vara. Men det är gött nu efteråt.

Berg nämner passet som ett av karriärens jobbigaste, men hoppas att höstsäsongen ska bli värd allt slit. Och trots den fina våren känner han att hans lag har ytterligare en växel.

– Vårsäsongen är godkänd, vi har gjort det bra. Men jag tycker ändå att vi har förlorat poäng mot såna lag vi egentligen ska vinna över. Jag anser egentligen att vi lika gärna skulle kunna ha vunnit alla matcher vi har spelat, vi har släppt in lite för enkla mål bara.

Ni hade ingen uttalad målsättning att gå upp inför säsongen – hur tänker man nu med bara två poäng upp?

– Jag tycker att, med det laget vi har, så ska vi absolut sikta på division 2. Är alla friska tycker jag att vi är det bästa laget i vår division, säger Berg som var med och åkte ur division 2 förra säsongen.

Hur vore det att ta steget upp igen?

– Det vore ju dyngroligt, det vore det. Jag hoppas att alla skulle stanna kvar i KB och fortsätta då, jag tycker vi är ett starkt lag.