2015-07-16 23:00

2015-07-16 23:00

Ledin hårdtränar i jakt på ny klubb

ISHOCKEY: Vill ta död på myten om ålder

Per Ledin fyller 37 år i september men har ändå inga som helst planer på att lägga skridskorna på hyllan.
Under den här veckan deltar han i hockeyskolan JRM Skates & Skills – som spelare, inte ledare.

– Jag pratade med ”Ragge” (Roger Johansson, en av grundarna till hockeyskolan) i höstas när vi hade bortamatch mot Färjestad. Han sa att han kunde hjälpa mig. Jag kollade upp hemsidan för hockeyskolan och bestämde mig redan då för att vara med, säger Per Ledin som åkt över 100 mil för att ta sig till Nobelhallen och Karlskoga.

Tidningen fick en pratstund med Ledin som bland annat har tre SM-guld på meritlistan, nu står han utan kontrakt – men har inga planer på att lägga av.

– Det är ishockey som jag brinner för, jag älskar att utvecklas och känner att jag fortfarande har egenskaper som kan hjälpa ett lag. Många klubbar vill inte kontraktera mig för att jag inte brinner, att jag bara vill vara upp i Norrland, att jag är för gammal. Det är en myt som jag vill ta död på, säger Ledin.

Och fortsätter:

– Det finns inget roligare än ishockey, åldern spelar ingen roll så länge man brinner för något.

Ledin har precis avslutat ett svettigt skridskoåkningspass, ett pass som han tidigare under sin karriär saknat.

– Jag har aldrig varit med om någon sådan här träning. Det är otroligt jobbigt men otroligt nyttigt. Önskar att jag kunde vara 10 år och lära mig det här i stället för 36, samtidigt som jag bara är glad över att jag får lära mig det över huvud taget.

Brinner för ishockeyn

När Ledin pratar om ishockey så märker man tydligt hur mycket det betyder för honom. 100 mil i bil för att delta i ett läger – som egentligen är för ungdomar och barn födda 1999-2004.

– Jag är oerhört glad över att jag får vara med här, ångrar inte en sekund att jag åkte hit. När jag är på isen är jag en av alla deltagare, jag ser mig inte som någon ledare.

Han ser hockeyskolan som en hjälp inför framtiden, att fortsätta utvecklas som ishockeyspelare.

– Det är fantastiskt nyttigt, att åka på ett sådant här läger och utveckla fart och skridskoåkningen. Det kommer vara en stor hjälp om det blir någon try-out i någon klubb i KHL eller SHL.

Är det i de ligorna du vill spela?

– Jag har lärt mig med åren att inte stänga några dörrar, jag vill spela så högt upp som möjligt. Det skulle även kunna bli spel i Tyskland eller Schweiz, säger Ledin.

Spel i hockeyallsvenskan, vad säger du om det?

– Några klubbar från allsvenskan har gett lite anbud faktiskt men jag måste sortera ut, vi får se helt enkelt.

Per Ledin klappar om några unga spelare innan han återigen beger sig in i omklädningsrummet och en sak är säker – Ledin kommer fortsätta att spela ishockey, frågan är bara vilken klubb som öppnar upp dörren för honom.

– Jag pratade med ”Ragge” (Roger Johansson, en av grundarna till hockeyskolan) i höstas när vi hade bortamatch mot Färjestad. Han sa att han kunde hjälpa mig. Jag kollade upp hemsidan för hockeyskolan och bestämde mig redan då för att vara med, säger Per Ledin som åkt över 100 mil för att ta sig till Nobelhallen och Karlskoga.

Tidningen fick en pratstund med Ledin som bland annat har tre SM-guld på meritlistan, nu står han utan kontrakt – men har inga planer på att lägga av.

– Det är ishockey som jag brinner för, jag älskar att utvecklas och känner att jag fortfarande har egenskaper som kan hjälpa ett lag. Många klubbar vill inte kontraktera mig för att jag inte brinner, att jag bara vill vara upp i Norrland, att jag är för gammal. Det är en myt som jag vill ta död på, säger Ledin.

Och fortsätter:

– Det finns inget roligare än ishockey, åldern spelar ingen roll så länge man brinner för något.

Ledin har precis avslutat ett svettigt skridskoåkningspass, ett pass som han tidigare under sin karriär saknat.

– Jag har aldrig varit med om någon sådan här träning. Det är otroligt jobbigt men otroligt nyttigt. Önskar att jag kunde vara 10 år och lära mig det här i stället för 36, samtidigt som jag bara är glad över att jag får lära mig det över huvud taget.

Brinner för ishockeyn

När Ledin pratar om ishockey så märker man tydligt hur mycket det betyder för honom. 100 mil i bil för att delta i ett läger – som egentligen är för ungdomar och barn födda 1999-2004.

– Jag är oerhört glad över att jag får vara med här, ångrar inte en sekund att jag åkte hit. När jag är på isen är jag en av alla deltagare, jag ser mig inte som någon ledare.

Han ser hockeyskolan som en hjälp inför framtiden, att fortsätta utvecklas som ishockeyspelare.

– Det är fantastiskt nyttigt, att åka på ett sådant här läger och utveckla fart och skridskoåkningen. Det kommer vara en stor hjälp om det blir någon try-out i någon klubb i KHL eller SHL.

Är det i de ligorna du vill spela?

– Jag har lärt mig med åren att inte stänga några dörrar, jag vill spela så högt upp som möjligt. Det skulle även kunna bli spel i Tyskland eller Schweiz, säger Ledin.

Spel i hockeyallsvenskan, vad säger du om det?

– Några klubbar från allsvenskan har gett lite anbud faktiskt men jag måste sortera ut, vi får se helt enkelt.

Per Ledin klappar om några unga spelare innan han återigen beger sig in i omklädningsrummet och en sak är säker – Ledin kommer fortsätta att spela ishockey, frågan är bara vilken klubb som öppnar upp dörren för honom.