2015-07-09 19:28

2015-07-09 19:28

Martin Broberg klar för Örebro SK

FOTBOLL: Karlskogasonen lämnar Djurgården

Klubbyte. Efter 3,5 säsong i den stockholmska storklubben Djurgården väljer nu Martin Broberg att lämna klubben till förmån för seriekonkurrenten Örebro SK.
– Det känns bra, det var den klubben som visade störst intresse, säger Karlskogasonen.

Martin Broberg, som inledde sin karriär i Karlskoga SK och även hann med tre säsonger i Degerfors är nu klar för Örebro SK. Broberg har haft en tuff säsong i allsvenskan den här säsongen och har endast spelat en enda minut. I U21-serien har han spelat fem matcher och stått för två mål och två assist.

– Det har varit en tuff vårsäsong, har inte alls fått mycket speltid. Situationen har inte varit hållbar, säger Broberg.

Fler klubbar än Örebro SK var intresserade men Broberg vill inte nämna vilka.

– Örebro var laget som visade att de ville ha mig mest. Jag har haft bra samtal med Alexander Axén (tränare i ÖSK) och allt känns väldigt bra, säger Broberg.

Och fortsätter:

– ÖSK spelar en fin och anfallsglad fotboll, det är något som jag tror kommer passa mig.

”Blomma ut”

På måndag gör Broberg sin första träning med det nya laget och han är spelklar till hemmamötet med Malmö FF den 18 juli.

– Jag ser fram emot detta och jag hoppas att jag kan blomma ut på riktigt på den här nivån.

ÖSK har haft en tung säsong i allsvenskan och ligger på den negativa kvalplatsen i tabellen, laget har endast vunnit två av de fjorton inledande matcherna. Vill det sig riktigt illa för Broberg och ÖSK kan laget få kvala mot Degerfors till hösten.

– Det skulle kännas vemodigt, jag ska verkligen göra allt som går för att det inte ska hända. Vi ska uppåt i tabellen, säger Broberg.

Hur ser du på rivaliteten mellan DIF och ÖSK?

– Det känns väl lite som att den har lagt sig med åren, fler spelare går mellan klubbarna. Degerfors har väl fyra stycken från Örebro i truppen nu. Det var väl värre för 20 år sedan, säger Broberg som ändå kan förstå att folk blir upprörda över övergången.

– Vissa blir säkert besvikna men jag har ändå mellanlandat i Djurgården. Jag vill spela i allsvenskan och Örebro var det bästa alternativet.

Pratade du någon gång med DIF?

– Jag har god kontakt med både Patrik (Werner) och Jonas (Lindskog), men det blev aldrig riktigt aktuellt. Jag känner att det är allsvenskan som gäller.

Martin Broberg, som inledde sin karriär i Karlskoga SK och även hann med tre säsonger i Degerfors är nu klar för Örebro SK. Broberg har haft en tuff säsong i allsvenskan den här säsongen och har endast spelat en enda minut. I U21-serien har han spelat fem matcher och stått för två mål och två assist.

– Det har varit en tuff vårsäsong, har inte alls fått mycket speltid. Situationen har inte varit hållbar, säger Broberg.

Fler klubbar än Örebro SK var intresserade men Broberg vill inte nämna vilka.

– Örebro var laget som visade att de ville ha mig mest. Jag har haft bra samtal med Alexander Axén (tränare i ÖSK) och allt känns väldigt bra, säger Broberg.

Och fortsätter:

– ÖSK spelar en fin och anfallsglad fotboll, det är något som jag tror kommer passa mig.

”Blomma ut”

På måndag gör Broberg sin första träning med det nya laget och han är spelklar till hemmamötet med Malmö FF den 18 juli.

– Jag ser fram emot detta och jag hoppas att jag kan blomma ut på riktigt på den här nivån.

ÖSK har haft en tung säsong i allsvenskan och ligger på den negativa kvalplatsen i tabellen, laget har endast vunnit två av de fjorton inledande matcherna. Vill det sig riktigt illa för Broberg och ÖSK kan laget få kvala mot Degerfors till hösten.

– Det skulle kännas vemodigt, jag ska verkligen göra allt som går för att det inte ska hända. Vi ska uppåt i tabellen, säger Broberg.

Hur ser du på rivaliteten mellan DIF och ÖSK?

– Det känns väl lite som att den har lagt sig med åren, fler spelare går mellan klubbarna. Degerfors har väl fyra stycken från Örebro i truppen nu. Det var väl värre för 20 år sedan, säger Broberg som ändå kan förstå att folk blir upprörda över övergången.

– Vissa blir säkert besvikna men jag har ändå mellanlandat i Djurgården. Jag vill spela i allsvenskan och Örebro var det bästa alternativet.

Pratade du någon gång med DIF?

– Jag har god kontakt med både Patrik (Werner) och Jonas (Lindskog), men det blev aldrig riktigt aktuellt. Jag känner att det är allsvenskan som gäller.