2015-07-01 16:22

2015-07-01 16:22

Karlskoga HC nära kvartsfinal

INLINEHOCKEY: Utslagna i målskillnadsaffär

Två mål, så nära var Karlskoga HC att ta sig vidare till kvartsfinal i SM-slutspelet i inlinehockey.
– Det känns lite surt faktiskt men med tanke på hur många ordinarie spelare som var borta får vi ändå vara nöjda, säger målvakten Sebastian Weidenhag.

SM-veckan i Sundsvall är i full gång och i inlinehockey deltog Karlskoga HC, som fick en kvalplats till slutspelet i och med att de vann sin division 1-serie. Två kvalgrupper med tre lag i vardera grupp gjorde under tisdagen upp om fyra kvartsfinalplatser. Karlskoga HC:s första motståndare i gruppen var Köping HC, ett lag som visade sig vara för starkt, HC förlorade matchen med 10–6. Desto bättre gick det i den andra matchen mot Stockholm Capitals, där blev det seger med 7–5. Dessvärre räckte inte detta till kvartsfinal då Stockholm besegrade Köping. De tre lagen slutade således på samma poäng och Karlskoga HC hade sämst målskillnad, vilket ledde till missad kvartsfinal.

– Riktigt synd faktiskt, vi hade ont om spelare och fick låna in från Gävle. Med vårt ordinarie lag är jag säker på att vi hade tagit oss vidare till kvartsfinal, säger Weidenhag som vill hylla BIK Karlskogas spelare Alexander Holmberg.

– Han håller verkligen landslagsklass.

Då SM-slutspelet ägde rum mitt i veckan var det som Weidenhag säger, svårt att få ihop spelare. Alexander Holmberg var den enda spelaren från BIK Karlskoga som deltog i laget.

– Många spelare fick mersmak efter de här två matcherna, nästa år ska vi ge det en ny chans, säger Weidenhag.

SM-veckan i Sundsvall är i full gång och i inlinehockey deltog Karlskoga HC, som fick en kvalplats till slutspelet i och med att de vann sin division 1-serie. Två kvalgrupper med tre lag i vardera grupp gjorde under tisdagen upp om fyra kvartsfinalplatser. Karlskoga HC:s första motståndare i gruppen var Köping HC, ett lag som visade sig vara för starkt, HC förlorade matchen med 10–6. Desto bättre gick det i den andra matchen mot Stockholm Capitals, där blev det seger med 7–5. Dessvärre räckte inte detta till kvartsfinal då Stockholm besegrade Köping. De tre lagen slutade således på samma poäng och Karlskoga HC hade sämst målskillnad, vilket ledde till missad kvartsfinal.

– Riktigt synd faktiskt, vi hade ont om spelare och fick låna in från Gävle. Med vårt ordinarie lag är jag säker på att vi hade tagit oss vidare till kvartsfinal, säger Weidenhag som vill hylla BIK Karlskogas spelare Alexander Holmberg.

– Han håller verkligen landslagsklass.

Då SM-slutspelet ägde rum mitt i veckan var det som Weidenhag säger, svårt att få ihop spelare. Alexander Holmberg var den enda spelaren från BIK Karlskoga som deltog i laget.

– Många spelare fick mersmak efter de här två matcherna, nästa år ska vi ge det en ny chans, säger Weidenhag.