2015-06-28 18:27

2015-06-28 18:27

Perfekt vårsäsong av Bråten

FOTBOLL: Krossade Hertzöga med 10–0 i vårsäsongsavslutningen

Åtta raka segrar, 45–5 i målskillnad och serieledning med hela åtta poäng inför hösten. Bråtens damlag har tveklöst något väldigt intressant på gång.
– Det vore riktigt roligt att gå upp i division 3. Det tycker jag vi är värda, säger 16-åriga yttern Amanda Holm som gjorde en ny stortmatch mot Hertzöga.

Tillknäppta seriesjuan Hertzöga 2 hade 8–12 i målskillnad inför matchen. Men väl på Bråtenvallen fick sig Karlstadlaget en rejäl lektion.

Hemmalaget ledde med 5–0 redan i halvtid – och i slutminuterna fastställde pigga mittfältaren Sabina Sandberg slutresultatet till hela 10–0.

– Det var väldigt bra jobbat av oss. Det var lite segt i början, men sedan tyckte jag att det släppt efter ett tag. Vi spelade bra och passade mycket, det var många bra långa bollar som man kunde springa på, säger Bråtens Amanda Holm.

Springa ja. Amanda Holm är knappast äldst eller fysiskt störst i serien, men besitter en oerhörd snabbet och mot Hertzöga gick hon återigen i bräschen för sitt lag.

Hon gjorde själv 4–0 och 7–0 innan hon, med drygt 20 minuter kvar, började jaga en till synes förlupen boll. Holm startade långt bakom sin back men hann i kapp, avväpnade motståndaren och serverade Kajsa Karbin till 9–0.

– Jag vet inte vad som hände, jag får en adrenalinkick ibland och bara drar i väg. Det går fort ibland, skrattar Holm vars lag tog semesterledigt med åtta raka segrar, 45–5 i målskillnad och åtta poängs serieledning.

Vad tycker du om er vårsäsong?

– Det är extremt bra. Åtta raka vinster är väldigt roligt för hela laget och det är kul att vi gör så mycket mål. Vi har tränat mycket och har blivit belönade för det, säger Holm vars lag siktar på division 3-avancemang i höst.

Övriga BIK-mål: Ebba Hjort, Rebecca Calson, Louise Jakobsen, Elin Andersson, Lina Mattsson och Kajsa Karbin.

Tillknäppta seriesjuan Hertzöga 2 hade 8–12 i målskillnad inför matchen. Men väl på Bråtenvallen fick sig Karlstadlaget en rejäl lektion.

Hemmalaget ledde med 5–0 redan i halvtid – och i slutminuterna fastställde pigga mittfältaren Sabina Sandberg slutresultatet till hela 10–0.

– Det var väldigt bra jobbat av oss. Det var lite segt i början, men sedan tyckte jag att det släppt efter ett tag. Vi spelade bra och passade mycket, det var många bra långa bollar som man kunde springa på, säger Bråtens Amanda Holm.

Springa ja. Amanda Holm är knappast äldst eller fysiskt störst i serien, men besitter en oerhörd snabbet och mot Hertzöga gick hon återigen i bräschen för sitt lag.

Hon gjorde själv 4–0 och 7–0 innan hon, med drygt 20 minuter kvar, började jaga en till synes förlupen boll. Holm startade långt bakom sin back men hann i kapp, avväpnade motståndaren och serverade Kajsa Karbin till 9–0.

– Jag vet inte vad som hände, jag får en adrenalinkick ibland och bara drar i väg. Det går fort ibland, skrattar Holm vars lag tog semesterledigt med åtta raka segrar, 45–5 i målskillnad och åtta poängs serieledning.

Vad tycker du om er vårsäsong?

– Det är extremt bra. Åtta raka vinster är väldigt roligt för hela laget och det är kul att vi gör så mycket mål. Vi har tränat mycket och har blivit belönade för det, säger Holm vars lag siktar på division 3-avancemang i höst.

Övriga BIK-mål: Ebba Hjort, Rebecca Calson, Louise Jakobsen, Elin Andersson, Lina Mattsson och Kajsa Karbin.