2015-06-28 21:00

2015-06-28 21:00

Östlund tappade i SM

MOTORCROSS: SM-guldjagande Frida Östlund, 25 poäng från ledaren efter helgens deltävling

Frida Östlund slutade fyra och trea i helgens SM-heat i Västerås. Det betydde att hon tappade nio poäng gentemot Natalie Kane och Genette Våge och blev nedpetad till tredjeplats i totalen.
– Det var en sådär helg, men vi har inte ens kört halva säsongen. Jag har inte gett upp hoppet än, säger Frida Östlund.

Frida Östlund hade, på grund av den gassande solen, förväntat sig tävling på en torr hårdbana i Västerås. Men väl framme på banan möttes hon av en långt från önskvärd överraskning.

– De hade vattnat så in i Norden och det var halt och svårt, jag tyckte inte om det. Men jag lyckades sätta tredje tiden i kvalet och fick ett bra startspår. Det började torka upp efter all vattning, men då vattnade de igen inför första heatet. Det var lite synd, säger Östlund.

Karlskoga-Degerfors MK-åkaren åkte följaktligen på en halvknackig inledning.

– Jag försökte komma om några tjejer jag var snabbare än, men fastnade bakom och då drog toppen direkt. Jag hade ingen chans att komma i kapp och blev fyra. Jag var väldigt missnöjd. Det var inte alls någon aggressiv körning, utan ganska lamt.

Hur brukar blött underlag passa dig?

– Jag brukar inte ha några problem med det, men det blir så jäkla halt att åka när det är en blöt hårdbana. Blöt sand passar mig bättre. Banan i Västerås är känd för att det alltid regnar på den, det kallas för ”Mudrace” (lerrace) i Västerås, säger den 22-åriga Hondaföraren.

– Nu var det varmaste dagen på hela och året i stort sett och då ska det vattnas... Det var lite onödigt av arrangörerna, det dammade ändå på slutet.

Lyckligtvis för Fridas del så avgjordes det andra heatet på ett betydligt torrare underlag.

– Det var en helt annan bana och då gick det bättre. Jag var tuffare från början och var ute som trea, körde om en tjej och låg sedan tvåa i de tre-fyra första varven. Sen kom Kane (Natalie, mästerskapsledaren från Irland) och körde om.

– Efter det tappade jag tempot och fokuserade mer på de bakom mig än framför mig. Det var synd, jag hade häng på hon som ledde, säger Östlund som slutade trea i andra heatet.

SM-guldjagande Frida tappade, i och med helgens resultat, nio poäng på ledande Kane och tvåan Genette Våge och har nu nio respektive 25 poäng upp till silvret och guldet.

– Det var en sisådär helg. Andra heatet var klart mycket bättre, men inte tillräckligt bra. Jag tappade poäng mot de i toppen, det är det som känns tråkigt. Men det är fyra tävlingar kvar, vi har inte ens kört halva säsongen. Jag har inte gett upp hoppet än, säger Östlund.

Frida Östlund hade, på grund av den gassande solen, förväntat sig tävling på en torr hårdbana i Västerås. Men väl framme på banan möttes hon av en långt från önskvärd överraskning.

– De hade vattnat så in i Norden och det var halt och svårt, jag tyckte inte om det. Men jag lyckades sätta tredje tiden i kvalet och fick ett bra startspår. Det började torka upp efter all vattning, men då vattnade de igen inför första heatet. Det var lite synd, säger Östlund.

Karlskoga-Degerfors MK-åkaren åkte följaktligen på en halvknackig inledning.

– Jag försökte komma om några tjejer jag var snabbare än, men fastnade bakom och då drog toppen direkt. Jag hade ingen chans att komma i kapp och blev fyra. Jag var väldigt missnöjd. Det var inte alls någon aggressiv körning, utan ganska lamt.

Hur brukar blött underlag passa dig?

– Jag brukar inte ha några problem med det, men det blir så jäkla halt att åka när det är en blöt hårdbana. Blöt sand passar mig bättre. Banan i Västerås är känd för att det alltid regnar på den, det kallas för ”Mudrace” (lerrace) i Västerås, säger den 22-åriga Hondaföraren.

– Nu var det varmaste dagen på hela och året i stort sett och då ska det vattnas... Det var lite onödigt av arrangörerna, det dammade ändå på slutet.

Lyckligtvis för Fridas del så avgjordes det andra heatet på ett betydligt torrare underlag.

– Det var en helt annan bana och då gick det bättre. Jag var tuffare från början och var ute som trea, körde om en tjej och låg sedan tvåa i de tre-fyra första varven. Sen kom Kane (Natalie, mästerskapsledaren från Irland) och körde om.

– Efter det tappade jag tempot och fokuserade mer på de bakom mig än framför mig. Det var synd, jag hade häng på hon som ledde, säger Östlund som slutade trea i andra heatet.

SM-guldjagande Frida tappade, i och med helgens resultat, nio poäng på ledande Kane och tvåan Genette Våge och har nu nio respektive 25 poäng upp till silvret och guldet.

– Det var en sisådär helg. Andra heatet var klart mycket bättre, men inte tillräckligt bra. Jag tappade poäng mot de i toppen, det är det som känns tråkigt. Men det är fyra tävlingar kvar, vi har inte ens kört halva säsongen. Jag har inte gett upp hoppet än, säger Östlund.