2015-06-28 06:41

2015-06-28 06:41

Immetorp utanc hans mot Arvika

FOTBOLL: Bortaföll med 0–4 mot seriefyran

Immetorp hade ett par hyfsade kvitteringslägen till 1–1 i början av andra halvlek, men fick inte in bollen. I stället växlade Arvika upp och gick ifrån till en odiskutabel 4–0-seger.
– Vi gjorde så gott vi kunde, men det var inget snack om saken, säger Immetorptränaren Leif Gustavsson.

Karlskogajumbons matchplan var att försöka upprepa den fina defensiva insatsen från förr förra onsdagens derby mot Strömtorp. En viktig del i den förhoppningen var att stoppa hemmalagets raketsnabbe ytter tillika skytteligatvåa Mikael Ek.

Det lyckades bortalaget göra. Dessvärre var brorsan Peter Ek, som spelade på andra kanten, precis lika rapp och i 32:a minuten satte han 1–0.

Enmålsledningen stod sig halvleken ut och Immetorp inledde sedan piggt i början av andra.

– Vi var inne och hotade några gånger och hade några skapliga chanser, men sen orkade vi inte längre, säger bortatränaren Leif Gustavsson.

”Ingen är i närheten”

Peter Ek fortsatte att såra bortaförsvaret rejält och gjorde sitt andra mål i 66:e minuten. Han dödade sedan matchen med sin tredje fullträff i 88:e, innan brorsan Mikael fastställde slutresultatet till 4–0 på övertid.

– Defensiven fungerade inte på samma vis som mot Strömtorp, sen är Arvika ett mer spelande lag och det är svårt att få tag i de där bröderna. De är dyngsnabba alltså, som sprinters, det är ingen som är i närheten av att hänga med och vi hade ingen medicin mot dem.

Vad tycker du om er insats sett till förutsättningarna?

– Vi gjorde så gott vi kunde, helt klart. Sen räckte det inte, det var inget snack om saken även om det rann i väg med något mål för mycket på slutet.

IBK-tränaren, vars lag är sist på fyra poäng och har sju poäng upp till kval inför hösten, poängterar dock att det knappast är i en bortamatch mot Arvika hans lag ska ta sina poäng för att säkra fortsatt division 4-status.

– Det blir tufft att klara nytt kontrakt, men vi ska försöka ta fler poäng i höst. Det har varit tufft, men det är inte konstigt med tanke på hur många spelare laget tappade inför säsongen, säger Gustavsson.

– Jag tycker att vi har gjort det vi kan, många hade väl mycket väl kunnat tänka sig att vi skulle få stryk med tvåsiffrigt mot topplagen. Vi har spelat något så när jämnt med lagen på undre halvan, men haft svårt att sätta dit den. Vi saknar lite tyngd.

Karlskogajumbons matchplan var att försöka upprepa den fina defensiva insatsen från förr förra onsdagens derby mot Strömtorp. En viktig del i den förhoppningen var att stoppa hemmalagets raketsnabbe ytter tillika skytteligatvåa Mikael Ek.

Det lyckades bortalaget göra. Dessvärre var brorsan Peter Ek, som spelade på andra kanten, precis lika rapp och i 32:a minuten satte han 1–0.

Enmålsledningen stod sig halvleken ut och Immetorp inledde sedan piggt i början av andra.

– Vi var inne och hotade några gånger och hade några skapliga chanser, men sen orkade vi inte längre, säger bortatränaren Leif Gustavsson.

”Ingen är i närheten”

Peter Ek fortsatte att såra bortaförsvaret rejält och gjorde sitt andra mål i 66:e minuten. Han dödade sedan matchen med sin tredje fullträff i 88:e, innan brorsan Mikael fastställde slutresultatet till 4–0 på övertid.

– Defensiven fungerade inte på samma vis som mot Strömtorp, sen är Arvika ett mer spelande lag och det är svårt att få tag i de där bröderna. De är dyngsnabba alltså, som sprinters, det är ingen som är i närheten av att hänga med och vi hade ingen medicin mot dem.

Vad tycker du om er insats sett till förutsättningarna?

– Vi gjorde så gott vi kunde, helt klart. Sen räckte det inte, det var inget snack om saken även om det rann i väg med något mål för mycket på slutet.

IBK-tränaren, vars lag är sist på fyra poäng och har sju poäng upp till kval inför hösten, poängterar dock att det knappast är i en bortamatch mot Arvika hans lag ska ta sina poäng för att säkra fortsatt division 4-status.

– Det blir tufft att klara nytt kontrakt, men vi ska försöka ta fler poäng i höst. Det har varit tufft, men det är inte konstigt med tanke på hur många spelare laget tappade inför säsongen, säger Gustavsson.

– Jag tycker att vi har gjort det vi kan, många hade väl mycket väl kunnat tänka sig att vi skulle få stryk med tvåsiffrigt mot topplagen. Vi har spelat något så när jämnt med lagen på undre halvan, men haft svårt att sätta dit den. Vi saknar lite tyngd.