2015-06-26 06:00

2015-06-26 06:00

Karlskoga VBK satsar på barnen

VOLLEYBOLL: Startar Kidsvolley till hösten

Karlskoga Volleybollklubb byter inriktning och satsar på fyra olika delar – bland annat Kidsvolley för barn. Klubben har dessutom tävling i beachvolleyboll nu på söndag och planerar skolmästerskap och hälsosamtal.
– Det här är helt nytt för oss och det känns jättekul med den här förändringen, säger Gustav Karlsson som är ledare för klubben.

Karlskoga Volleybollklubb grundades sommaren 2011 och har fram till nu fokuserat på sommartävlingar samt på verksamhet för ungdomar och vuxna, från 16 år och uppåt.

Nu väljer klubben att förändra sin verksamhet och satsa på barn och ungdomar. Karlskoga Volleybollklubb kommer från och med nu att ha fyra olika inriktningar, varav tre av dem är helt nya för föreningen:

• Kidsvolley, volleyboll för barn och deras föräldrar. Projektet startar i september och är öppet för fem- och sexåringar.

• Skolmästerskap för högstadielever i Karlskoga två gånger per läsår. Karlskoga VBK vill att det blir en rolig och aktiv utmaning.

• Hälsosamtal för tonåringar på fritidsgårdarna i Karlskoga. Diskussioner om allt som rör hälsa.

• Sommartävlingar i beachvolleyboll vid Näset. En aktivitet som klubben har arrangerat i flera år och som alltså fortsätter.

Rörelse i fokus

– Jag vill att klubben ska vara mer än en sak. Tanken är att så många som möjligt ska ha nytta av verksamheten och den röda tråden i allting är rörelse och aktivitet. Att vi väljer att satsa på barn och ungdomar är bra både för barnen och för klubben. Barnens intresse är det som driver mig, säger Gustav Karlsson.

Kidsvolley i Karlskoga kommer att vara på söndagar med start den 6 september och sedan rullar det på fram till juni. Gustav Karlsson, som är utbildad Kidsvolleyinstruktör, kommer att vara ledare.

Han berättar att Kidsvolley är en lekform av volleyboll som är mycket uppskattad av barn och föräldrar. Fokus ligger på att barnen ska ha kul och röra på sig.

– Grundtanken är att det ska vara roligt, inte prestationsinriktat. Kidsvolley ger en start inom idrott och har inga krav på förkunskaper. Jag som ledare ger instruktioner och föräldrarna är med sina barn under träningen och övar och leker tillsammans. Att föräldrarna är med tror jag gör att banden mellan dem och barnen stärks. Det ger också mer trygghet, säger Gustav Karlsson.

Han fortsätter:

– Det är en enkel, rolig och barnanpassad idrottsform där barnen får utveckla sin rörelseförmåga och balans, men också sociala förmåga.

Ska trivas

Gustav Karlsson hoppas på en grupp på runt 15 barn i åldern 5 till 6 år.

– Det får inte vara en för stor grupp, utan jag satsar hellre på att vi ska trivas tillsammans.

Även om Kidsvolley på många vis kan vara en inkörsport till att mer aktivt börja spela riktig volleyboll är det inte att rekrytera blivande volleybollspelare som är huvudsyftet för Karlskoga Volleybollklubb.

– Det viktiga är att barnen får röra sig, utvecklas och ha roligt. Vi har två motton i Karlskoga Volleybollklubb: Livet är rörelse och Glädjen är allt. Det är det vi står för och vill förmedla. Tanken är att aktivera barnen, säger Gustav Karlsson.

Klubben släpper inte helt de äldre ungdomarna och de som är vuxna.

– De som är äldre kommer att få möjligheten att tävla och träna under sommaren precis som tidigare. Inomhustid, under hösten och vintern, blir det dock bara barngruppen som gäller.

Hälsosamtal

Gustav Karlsson brinner för ett friskare samhälle och som en del av det har han också idén om hälsosamtal på fritidsgårdarna.

– Jag kommer gärna ut och pratar om allt som rör hälsa, anpassat för ungdomar. Det blir en dialog där vi diskuterar det som är aktuellt i ungdomarnas liv här och nu. Jag kommer att prata om bland annat rörelse, energi, fokus, personlig frihet att förverkliga sig själv samt om att ta hand om sig själv, sin familj och allt annat som är viktigt, säger han.

Är flexibla

Hur ser du på att ni i klubben nu gör den här förändringen med tre nya inriktningar?

– Vi är redo. Allting förändras och man ska inte vara rädd för förändringar. Vi i klubben är flexibla och det är vår styrka. Som sagt, vårt motto lyder Livet är rörelse, och vi är i rörelse.

Den mest aktuella aktiviteten för Karlskoga Volleybollklubb just nu är beachvolleyboll på planen vid Näset.

– Första sommartävlingen är nu på söndag vid Näset och jag hoppas att det blir många som kommer. Klockan 13 ska man vara på plats och registrera sig om man vill vara med. Det finns möjlighet för publiken och spelare som väntar på sin match att även spela kubb och badminton, säger Gustav Karlsson.

Han fortsätter:

– Sista söndagen i augusti har vi vår sista sommartävling i år och då blir det också grillfest. Det har vi inte i samband med den här söndagens tävling av respekt för spelare som följer Ramadanreglerna.

Karlskoga Volleybollklubb grundades sommaren 2011 och har fram till nu fokuserat på sommartävlingar samt på verksamhet för ungdomar och vuxna, från 16 år och uppåt.

Nu väljer klubben att förändra sin verksamhet och satsa på barn och ungdomar. Karlskoga Volleybollklubb kommer från och med nu att ha fyra olika inriktningar, varav tre av dem är helt nya för föreningen:

• Kidsvolley, volleyboll för barn och deras föräldrar. Projektet startar i september och är öppet för fem- och sexåringar.

• Skolmästerskap för högstadielever i Karlskoga två gånger per läsår. Karlskoga VBK vill att det blir en rolig och aktiv utmaning.

• Hälsosamtal för tonåringar på fritidsgårdarna i Karlskoga. Diskussioner om allt som rör hälsa.

• Sommartävlingar i beachvolleyboll vid Näset. En aktivitet som klubben har arrangerat i flera år och som alltså fortsätter.

Rörelse i fokus

– Jag vill att klubben ska vara mer än en sak. Tanken är att så många som möjligt ska ha nytta av verksamheten och den röda tråden i allting är rörelse och aktivitet. Att vi väljer att satsa på barn och ungdomar är bra både för barnen och för klubben. Barnens intresse är det som driver mig, säger Gustav Karlsson.

Kidsvolley i Karlskoga kommer att vara på söndagar med start den 6 september och sedan rullar det på fram till juni. Gustav Karlsson, som är utbildad Kidsvolleyinstruktör, kommer att vara ledare.

Han berättar att Kidsvolley är en lekform av volleyboll som är mycket uppskattad av barn och föräldrar. Fokus ligger på att barnen ska ha kul och röra på sig.

– Grundtanken är att det ska vara roligt, inte prestationsinriktat. Kidsvolley ger en start inom idrott och har inga krav på förkunskaper. Jag som ledare ger instruktioner och föräldrarna är med sina barn under träningen och övar och leker tillsammans. Att föräldrarna är med tror jag gör att banden mellan dem och barnen stärks. Det ger också mer trygghet, säger Gustav Karlsson.

Han fortsätter:

– Det är en enkel, rolig och barnanpassad idrottsform där barnen får utveckla sin rörelseförmåga och balans, men också sociala förmåga.

Ska trivas

Gustav Karlsson hoppas på en grupp på runt 15 barn i åldern 5 till 6 år.

– Det får inte vara en för stor grupp, utan jag satsar hellre på att vi ska trivas tillsammans.

Även om Kidsvolley på många vis kan vara en inkörsport till att mer aktivt börja spela riktig volleyboll är det inte att rekrytera blivande volleybollspelare som är huvudsyftet för Karlskoga Volleybollklubb.

– Det viktiga är att barnen får röra sig, utvecklas och ha roligt. Vi har två motton i Karlskoga Volleybollklubb: Livet är rörelse och Glädjen är allt. Det är det vi står för och vill förmedla. Tanken är att aktivera barnen, säger Gustav Karlsson.

Klubben släpper inte helt de äldre ungdomarna och de som är vuxna.

– De som är äldre kommer att få möjligheten att tävla och träna under sommaren precis som tidigare. Inomhustid, under hösten och vintern, blir det dock bara barngruppen som gäller.

Hälsosamtal

Gustav Karlsson brinner för ett friskare samhälle och som en del av det har han också idén om hälsosamtal på fritidsgårdarna.

– Jag kommer gärna ut och pratar om allt som rör hälsa, anpassat för ungdomar. Det blir en dialog där vi diskuterar det som är aktuellt i ungdomarnas liv här och nu. Jag kommer att prata om bland annat rörelse, energi, fokus, personlig frihet att förverkliga sig själv samt om att ta hand om sig själv, sin familj och allt annat som är viktigt, säger han.

Är flexibla

Hur ser du på att ni i klubben nu gör den här förändringen med tre nya inriktningar?

– Vi är redo. Allting förändras och man ska inte vara rädd för förändringar. Vi i klubben är flexibla och det är vår styrka. Som sagt, vårt motto lyder Livet är rörelse, och vi är i rörelse.

Den mest aktuella aktiviteten för Karlskoga Volleybollklubb just nu är beachvolleyboll på planen vid Näset.

– Första sommartävlingen är nu på söndag vid Näset och jag hoppas att det blir många som kommer. Klockan 13 ska man vara på plats och registrera sig om man vill vara med. Det finns möjlighet för publiken och spelare som väntar på sin match att även spela kubb och badminton, säger Gustav Karlsson.

Han fortsätter:

– Sista söndagen i augusti har vi vår sista sommartävling i år och då blir det också grillfest. Det har vi inte i samband med den här söndagens tävling av respekt för spelare som följer Ramadanreglerna.