2015-06-17 22:39

2015-06-17 22:40

SIK vann derbyt med ett nödrop

FOTBOLL: Jumbon Immetorp stod upp bra och skapade kvitteringschanser i andra halvlek

Strömtorp var illa ute i andra halvlek och lagets målvakt Johan Martini röt till flera gånger för att försöka väcka laget. Men Henrik Anderséns sena 2–0-mål fixade likväl derbysegern mot jumbon Immetorp.
– Riktigt skönt att vi ordnade det till slut, säger Johan Martini.

Topplaget Strömtorp hade krossat serieledaren Sifhälla med 4–0 i sin föregående hemmamatch. Jumbon Immetorp svarade med att ställa upp ett väldigt defensivt lag – och derbytaktiken lyckades.

– Det var väldigt trevande, det kändes som vi gick hela tiden. Det var tempofattigt, säger Strömtorpmålvakten Johan Martini om den första halvleken.

Johannes Ishaks fina distansskott tätt utanför med halvtimmen spelad var en av få farligheter. Tio minuter senare visade samma spelare återigen upp sin känsliga vänsterfot genom att ge sitt lag ledningen med en snyggt skruvad hörna rakt in i nät.

– Det var skönt att vi fick det målet, det är helt sjukt bra gjort. Det är bara han som kan göra en sån där hörna, berömmer Martini.

”Riktigt dålig match”

Strömtorp kontrollerade, som väntat, händelserna i första. Men i andra, som inte heller den innehöll mycket till skönspel, stagnerade lagets spel. I stället började Immetorp trycka på och skapa chanser.

– Vi gjorde en riktigt dålig match. De gjorde det svårt för oss och backade hem väldigt långt, stod och väntade och kontrade. Vi fick inte ihop spelet och kämpade inte tillräckligt för att skapa tryck däruppe, säger Martini.

SIK-målvakten röt till rejält ett par gånger, men topplaget lyckades inte höja nivån. I 74:e minuten fick IBK-anfallaren Jasmin Omerovic öppet skottläge i straffområdet, men sköt över.

Målkungen visade klass

Två minuter senare fick sedan Martini sträcka ut på en lurig inläggsfrispark från Timmy Lund och i nästa situation skrek bortaspelarna på straff för hands i en rörig situation i straffområdet.

Men Strömtorps Henrik Andersén toppar inte skytteligan för ingenting. I stället för en kvittering klev dittills effektivt bortmarkerade Andersén fram och avgjorde derbyt, som på grund av regnet endast lockade 66 åskådare, med en imponerande individuell prestation i 88:e minuten.

– Får han lite yta så gör han mål, den lilla nissen. Det är därför vi är i toppen, för att han gör de avgörande målen.

Hur känns det med derbyseger, trots allt?

– Det är fruktansvärt skönt, alltid skönt med derbysegrar. Det var en väldigt dålig match, vi ska vinna och gjorde det också. Men det satt långt inne. Men huvudsaken är att vi vinner och är med i toppen, det behöver inte vara fina segrar jämnt, ler Martini vars lag – i och med segern – ligger tvåa i Värmlandsfyran inför helgens matcher.

Topplaget Strömtorp hade krossat serieledaren Sifhälla med 4–0 i sin föregående hemmamatch. Jumbon Immetorp svarade med att ställa upp ett väldigt defensivt lag – och derbytaktiken lyckades.

– Det var väldigt trevande, det kändes som vi gick hela tiden. Det var tempofattigt, säger Strömtorpmålvakten Johan Martini om den första halvleken.

Johannes Ishaks fina distansskott tätt utanför med halvtimmen spelad var en av få farligheter. Tio minuter senare visade samma spelare återigen upp sin känsliga vänsterfot genom att ge sitt lag ledningen med en snyggt skruvad hörna rakt in i nät.

– Det var skönt att vi fick det målet, det är helt sjukt bra gjort. Det är bara han som kan göra en sån där hörna, berömmer Martini.

”Riktigt dålig match”

Strömtorp kontrollerade, som väntat, händelserna i första. Men i andra, som inte heller den innehöll mycket till skönspel, stagnerade lagets spel. I stället började Immetorp trycka på och skapa chanser.

– Vi gjorde en riktigt dålig match. De gjorde det svårt för oss och backade hem väldigt långt, stod och väntade och kontrade. Vi fick inte ihop spelet och kämpade inte tillräckligt för att skapa tryck däruppe, säger Martini.

SIK-målvakten röt till rejält ett par gånger, men topplaget lyckades inte höja nivån. I 74:e minuten fick IBK-anfallaren Jasmin Omerovic öppet skottläge i straffområdet, men sköt över.

Målkungen visade klass

Två minuter senare fick sedan Martini sträcka ut på en lurig inläggsfrispark från Timmy Lund och i nästa situation skrek bortaspelarna på straff för hands i en rörig situation i straffområdet.

Men Strömtorps Henrik Andersén toppar inte skytteligan för ingenting. I stället för en kvittering klev dittills effektivt bortmarkerade Andersén fram och avgjorde derbyt, som på grund av regnet endast lockade 66 åskådare, med en imponerande individuell prestation i 88:e minuten.

– Får han lite yta så gör han mål, den lilla nissen. Det är därför vi är i toppen, för att han gör de avgörande målen.

Hur känns det med derbyseger, trots allt?

– Det är fruktansvärt skönt, alltid skönt med derbysegrar. Det var en väldigt dålig match, vi ska vinna och gjorde det också. Men det satt långt inne. Men huvudsaken är att vi vinner och är med i toppen, det behöver inte vara fina segrar jämnt, ler Martini vars lag – i och med segern – ligger tvåa i Värmlandsfyran inför helgens matcher.