2015-06-17 22:01

2015-06-18 06:48

Gustavssons taktik kunde gett skrällpoäng

FOTBOLL: division 4: Strömtorp–Immetorp 2–0 (1–0)

Immetorps BK föll med 0–2 i division 4-fotbollsderbyt mot Strömtorps IK.
Och bottenplatsen cementerades ytterligare.
– Men det här behöver vi verkligen inte skämmas för, säger tränaren Leif Gustavsson.

Den tidigare Strömtorpsförsvararen, som är uppväxt ett par långbollar från Strömtorps IP, hade gjort sin hemläxa mycket bra inför matchen. Och fick verkligen med sig sina spelare på taktiken: ”vi måste plocka bort skyttekungen Henrik Andersén”.

Gustavssons medicin mot Andersén var att ställa upp med en fembackslinje och låta sonen Linus punktmarkera Strömtorps målspruta, medveten som han var om att seriesegrarkandidaten Strömtorp är ett betydligt bättre, tyngre och mer erfaret lag som alldeles säkert vunnit med stor marginal om IBK försökt bjuda upp till spel. I stället bjöd man verkligen upp till kamp mot ett Strömtorp som under långa perioder förde spelet i det låga tempot.

Med turen på sin sida kunde ett försvarsinriktat Immetorp till och med ha klarat oavgjort, även om SIK-gänget då med all rätt tyckt att det varit orättvist eftersom hemmalaget hade ett tydligt grepp om händelserna.

Chansfattigt

Strömtorps första heta möjlighet kom i slutet av den chansfattiga första halvleken, Johannes Ishak sköt strax utanför Mattias Sjöbergs högra stolpe. Därefter Ishak igen; en bra prestation av honom då han skruvade en högerhörna direkt i mål då ingen IBK:are förmådde rädda i den kraftiga trängseln framför mål.

Och i slutminuterna, när Immetorp desperat chansade framåt i hopp om att nå en kvittering, fick Andersén sin enda chans i matchen – och gjorde då sitt tolfte mål för säsongen.

– Våra orutinerade spelare lär sig hela tiden. Det är egentligen bara Fredrik Zetterberg-Eriksson och Martin Abou El Naga som varit med tidigare på den här nivån.

Det dröjde tills det återstod en dryg kvart innan hans lag för första gången oroade på allvar vid SIK-målet. Inhopparen Jasmin Omerovic serverades ett öppet läge efter förarbete från Zetterberg-Eriksson och Robin Frisell men sköt högt över.

– Glöm inte heller när Martin Abou El Naga och Zetterberg-Eriksson var framme och oroade strax efter, poängterar Gustavsson som verkligen fick sina spelare att tända till i den här matchen.

Samtliga IBK-spelare kämpade tappert. Christoffer Östberg gjorde sin första match sedan han kom hem från USA – med två träningar med IBK bakom sig. Och Linus Gustavsson var både strävsam och disciplinerad i sin ambition att sätta stopp för Henrik Andersén.

– Vi kommer att gå framåt ytterligare av det här, säger tränaren som närmast ser fram emot en bortamatch i Arvika.

Den tidigare Strömtorpsförsvararen, som är uppväxt ett par långbollar från Strömtorps IP, hade gjort sin hemläxa mycket bra inför matchen. Och fick verkligen med sig sina spelare på taktiken: ”vi måste plocka bort skyttekungen Henrik Andersén”.

Gustavssons medicin mot Andersén var att ställa upp med en fembackslinje och låta sonen Linus punktmarkera Strömtorps målspruta, medveten som han var om att seriesegrarkandidaten Strömtorp är ett betydligt bättre, tyngre och mer erfaret lag som alldeles säkert vunnit med stor marginal om IBK försökt bjuda upp till spel. I stället bjöd man verkligen upp till kamp mot ett Strömtorp som under långa perioder förde spelet i det låga tempot.

Med turen på sin sida kunde ett försvarsinriktat Immetorp till och med ha klarat oavgjort, även om SIK-gänget då med all rätt tyckt att det varit orättvist eftersom hemmalaget hade ett tydligt grepp om händelserna.

Chansfattigt

Strömtorps första heta möjlighet kom i slutet av den chansfattiga första halvleken, Johannes Ishak sköt strax utanför Mattias Sjöbergs högra stolpe. Därefter Ishak igen; en bra prestation av honom då han skruvade en högerhörna direkt i mål då ingen IBK:are förmådde rädda i den kraftiga trängseln framför mål.

Och i slutminuterna, när Immetorp desperat chansade framåt i hopp om att nå en kvittering, fick Andersén sin enda chans i matchen – och gjorde då sitt tolfte mål för säsongen.

– Våra orutinerade spelare lär sig hela tiden. Det är egentligen bara Fredrik Zetterberg-Eriksson och Martin Abou El Naga som varit med tidigare på den här nivån.

Det dröjde tills det återstod en dryg kvart innan hans lag för första gången oroade på allvar vid SIK-målet. Inhopparen Jasmin Omerovic serverades ett öppet läge efter förarbete från Zetterberg-Eriksson och Robin Frisell men sköt högt över.

– Glöm inte heller när Martin Abou El Naga och Zetterberg-Eriksson var framme och oroade strax efter, poängterar Gustavsson som verkligen fick sina spelare att tända till i den här matchen.

Samtliga IBK-spelare kämpade tappert. Christoffer Östberg gjorde sin första match sedan han kom hem från USA – med två träningar med IBK bakom sig. Och Linus Gustavsson var både strävsam och disciplinerad i sin ambition att sätta stopp för Henrik Andersén.

– Vi kommer att gå framåt ytterligare av det här, säger tränaren som närmast ser fram emot en bortamatch i Arvika.