2015-06-16 21:23

2015-06-16 21:23

Leif från Karlskoga kan göra miljonklipp

TRAV: Hårdsatsande hästägare och uppfödare kan glädja sig åt finalplats i storlopp

Leif Bäckman från Karlskoga kan göra ett miljonklipp sista helgen i juni.

Hans uppfödning Gijon, som han dessutom äger, kvalade på tisdagskvällen nämligen in till finalen i det stora treåringsloppet E3. Finalen körs på Färjestad.

Försökssegern på Romme togs med en längds marginal ner till tvåan vilket belönades med 80 000 kronor. Andrahansfavoriten Gijon gav 4,45 som vinnare – tillsammans med kusken Christoffer Eriksson.

I finalen väntar 900 000 kronor på den häst som tar sig först till mållinjen i loppet över 2 140 meter. Eftersom Bäckman dessutom är uppfödare till hästen väntar ytterligare tio procent på insprungna pengar. Sammanlagt kan det, alltså, bli 990 000 kronor till den hårdsatsande hästägaren och uppfödaren från Karlskoga.

Gijon tränas av tidigare Färjestadstränaren Björn Lindblom, som passerat 70-årsstrecket och numera håller till på Malmöbanan Jägersro. På tal om Björn Lindblom; toppstammade Gijons mormor Evann C. ägdes av Bäckman och var tränad och körd av Lindblom ett av världens bästa ston för 20-talet år sedan. Evann C. vann då bland många andra större lopp Lotteriloppet i Neapel, Italien.

Hans uppfödning Gijon, som han dessutom äger, kvalade på tisdagskvällen nämligen in till finalen i det stora treåringsloppet E3. Finalen körs på Färjestad.

Försökssegern på Romme togs med en längds marginal ner till tvåan vilket belönades med 80 000 kronor. Andrahansfavoriten Gijon gav 4,45 som vinnare – tillsammans med kusken Christoffer Eriksson.

I finalen väntar 900 000 kronor på den häst som tar sig först till mållinjen i loppet över 2 140 meter. Eftersom Bäckman dessutom är uppfödare till hästen väntar ytterligare tio procent på insprungna pengar. Sammanlagt kan det, alltså, bli 990 000 kronor till den hårdsatsande hästägaren och uppfödaren från Karlskoga.

Gijon tränas av tidigare Färjestadstränaren Björn Lindblom, som passerat 70-årsstrecket och numera håller till på Malmöbanan Jägersro. På tal om Björn Lindblom; toppstammade Gijons mormor Evann C. ägdes av Bäckman och var tränad och körd av Lindblom ett av världens bästa ston för 20-talet år sedan. Evann C. vann då bland många andra större lopp Lotteriloppet i Neapel, Italien.