2015-06-13 06:00

2015-06-13 06:00

Motiverat Rävåsen på hemmaplan går för femte raka segern

FOTBOLL: Fri entré till söndagens match

Rävåsen går just nu som tåget i damernas division 1 med fyra raka segrar.
På söndag är det fritt inträde på Kilsta IP när man tar sig an Töreboda – och målet är givet:
– Vi går stenhårt för femte raka, säger RIK-tränaren Stefan Pukari.

Efter fyra raka förluster i inledningen av division 1 norra Götaland har Rävåsens IK nu kommit i gång ordentligt och radat upp segrarna. Förra helgen blev det seger med 3–1 borta mot Sils IF och Rävåsen vill förstås fortsätta på vinnarspåret.

Chans på nya poäng kommer på söndag när Rävåsen får besök av tabelljumbon Töreboda IK.

– Målet är att ta femte raka. Stämningen i laget är på topp och vi är trygga med det vi gör. Så har det varit hela tiden, men det har blivit än bättre nu när framgångarna kommit. Med poängen blir allt lite lättare, säger Stefan Pukari.

Med poängen har Rävåsen också seglat upp i mittenskiktet av seriens tabell. Karlskoga-laget är sjua, på rätt sida strecket, på 12 poäng. Töreboda är sist, tolva, och har 2 poäng.

– Jag förväntar mig en tuff match. Töreboda är i botten och i poängnöd, precis som vi var tidigare, och de kommer att kriga för poäng. Jag vill se att vi drar upp tempot i matchen, vågar hålla i bollen och spelar ett snabbt och varierat passningsspel. Töreboda vill nog dra ner tempot lite och jag tror att en nyckel är att vi tar tag i taktpinnen och hittar vårt passningsspel, säger Pukari.

Fler mål

Han vill se att RIK är fortsatt noga i sitt försvarsspel precis som man varit i de senaste matcherna, och framåt hoppas han på ännu lite mer:

– Jag efterlyser att vi är lite mer resoluta i avsluten. Vi skapar många målchanser, det har vi gjort hela tiden, och jag är så klart jättenöjd med de sista fyra matcherna. Men tittar man på hur mycket vi skapar kan vi göra fler mål, säger Pukari.

Han berättar att det varit lite förkylningar i veckan, men han tror att de flesta ska vara tillgängliga för spel förutom målvakterna Julia Linden och Lina Domberg som saknas sedan tidigare. Då Rävåsen har sin sista träning på lördag inför matchen spikar man truppen först då.

Klart är dock sedan tidigare att 15-åriga målvaktslöftet Alexandra Blom, inlånad från Bråtens IK, är med Rävåsen även den här matchen.

– Hon är en supertalang i målet. Hon är väldigt ung och har så klart mycket att lära fortfarande, men hon har gjort det jättebra på den här nivån. Vi är jättenöjda med den här lösningen med Bråten, säger Pukari.

Gratis inträde

Förhoppningen är mycket folk på Kilsta IP då det alltså är fri entré till matchen mot Töreboda.

– Vi kallar det ”Åskådarpengen”. Ett antal företag har möjlighet att sponsra inträdet genom att gå in med en summa per åskådare. Att vi gör det här är av två anledningar, dels ekonomiskt, dels för att få mer publik. Det är svårt att säga vad det kan ge i pengar, men publikmässigt hoppas vi på 200 åskådare – gärna fler, säger RIK:s sportchef och lagledare Ralf Sundhäll.

”Åskådarpengen” är både den här matchen och i sista hemmamatchen för säsongen då Skoghall gästar Rävåsens hemmaplan i september.

– Nu hoppas vi på mycket folk och bra väder. Rävåsen är Karlskogas bästa fotbollslag nu, grillen är på och vi går för femte raka – det är perfekt, säger Ralf Sundhäll.

Efter fyra raka förluster i inledningen av division 1 norra Götaland har Rävåsens IK nu kommit i gång ordentligt och radat upp segrarna. Förra helgen blev det seger med 3–1 borta mot Sils IF och Rävåsen vill förstås fortsätta på vinnarspåret.

Chans på nya poäng kommer på söndag när Rävåsen får besök av tabelljumbon Töreboda IK.

– Målet är att ta femte raka. Stämningen i laget är på topp och vi är trygga med det vi gör. Så har det varit hela tiden, men det har blivit än bättre nu när framgångarna kommit. Med poängen blir allt lite lättare, säger Stefan Pukari.

Med poängen har Rävåsen också seglat upp i mittenskiktet av seriens tabell. Karlskoga-laget är sjua, på rätt sida strecket, på 12 poäng. Töreboda är sist, tolva, och har 2 poäng.

– Jag förväntar mig en tuff match. Töreboda är i botten och i poängnöd, precis som vi var tidigare, och de kommer att kriga för poäng. Jag vill se att vi drar upp tempot i matchen, vågar hålla i bollen och spelar ett snabbt och varierat passningsspel. Töreboda vill nog dra ner tempot lite och jag tror att en nyckel är att vi tar tag i taktpinnen och hittar vårt passningsspel, säger Pukari.

Fler mål

Han vill se att RIK är fortsatt noga i sitt försvarsspel precis som man varit i de senaste matcherna, och framåt hoppas han på ännu lite mer:

– Jag efterlyser att vi är lite mer resoluta i avsluten. Vi skapar många målchanser, det har vi gjort hela tiden, och jag är så klart jättenöjd med de sista fyra matcherna. Men tittar man på hur mycket vi skapar kan vi göra fler mål, säger Pukari.

Han berättar att det varit lite förkylningar i veckan, men han tror att de flesta ska vara tillgängliga för spel förutom målvakterna Julia Linden och Lina Domberg som saknas sedan tidigare. Då Rävåsen har sin sista träning på lördag inför matchen spikar man truppen först då.

Klart är dock sedan tidigare att 15-åriga målvaktslöftet Alexandra Blom, inlånad från Bråtens IK, är med Rävåsen även den här matchen.

– Hon är en supertalang i målet. Hon är väldigt ung och har så klart mycket att lära fortfarande, men hon har gjort det jättebra på den här nivån. Vi är jättenöjda med den här lösningen med Bråten, säger Pukari.

Gratis inträde

Förhoppningen är mycket folk på Kilsta IP då det alltså är fri entré till matchen mot Töreboda.

– Vi kallar det ”Åskådarpengen”. Ett antal företag har möjlighet att sponsra inträdet genom att gå in med en summa per åskådare. Att vi gör det här är av två anledningar, dels ekonomiskt, dels för att få mer publik. Det är svårt att säga vad det kan ge i pengar, men publikmässigt hoppas vi på 200 åskådare – gärna fler, säger RIK:s sportchef och lagledare Ralf Sundhäll.

”Åskådarpengen” är både den här matchen och i sista hemmamatchen för säsongen då Skoghall gästar Rävåsens hemmaplan i september.

– Nu hoppas vi på mycket folk och bra väder. Rävåsen är Karlskogas bästa fotbollslag nu, grillen är på och vi går för femte raka – det är perfekt, säger Ralf Sundhäll.