2015-06-12 14:25

2015-06-12 14:25

SIK vill upp i serietopp

FOTBOLL: division 4: Inför Torsby–Strömtorp, lördag

Strömtorps IK tar över serieledningen i division 4-fotbollen om laget vinner lördagsmatchen borta mot Torsby.

Då Sifhälla spelade oavgjort (2–2) mot tabelltrean Arvika i torsdags ger det Strömtorp möjlighet att gå upp som etta.

– Det är en svår bortamatch, det brukar alltid vara tufft att komma upp till Torsby, men vi ska ta det här, säger tränaren Petter Toivonen med tydlig optimism.

Strömtorp, som gav ett mycket fint formbesked förra fredagen då det blev 4–0-seger hemma mot Sifhälla, är obesegrat och har 21 poäng på nio matcher.

Torsby har tagit samtliga sina tolv poäng hemma; fyra segrar och en förlust där. Och inte tagit en enda poäng på sina fyra bortamatcher.

– Det stämmer att Torsby tagit alla sina poäng hemma men då ska man samtidigt komma ihåg att Torsby mött lag på tabellens nedre halva hemma medan bortamatcherna varit mot lag på övre halvan, kommenterar Toivonen.

Johan Kristiansson, som spelat en halvlek i en försäsongsmatch men annars fått stå över på grund av skada, är tillbaka i truppen nu och kommer att gå in från start när han gör sin första seriekamp för året. I övrigt saknar Strömtorp – som vanligt – bortåt en handfull spelare som annars i högsta grad konkurrerat om platser i startelvan.

– Även om vi bestämt hur vi ska formera laget kommer vi ställa upp med en stark startelva, slår Toivonen fast.

SIK-truppen: Linus Gullberg, Johan Martini, Jonatan Andersson, Linus Mälman, Johan Kristiansson, Daniel de Bruin, Mikael Johansson, Oliver Ottosson, Jimmy Andersson, Björn Lönnberg, Kim Milsem, Eric Karlsson, Henrik Andersén, Lars Williamsson, Magnus Finnås och Petter Toivonen.

Då Sifhälla spelade oavgjort (2–2) mot tabelltrean Arvika i torsdags ger det Strömtorp möjlighet att gå upp som etta.

– Det är en svår bortamatch, det brukar alltid vara tufft att komma upp till Torsby, men vi ska ta det här, säger tränaren Petter Toivonen med tydlig optimism.

Strömtorp, som gav ett mycket fint formbesked förra fredagen då det blev 4–0-seger hemma mot Sifhälla, är obesegrat och har 21 poäng på nio matcher.

Torsby har tagit samtliga sina tolv poäng hemma; fyra segrar och en förlust där. Och inte tagit en enda poäng på sina fyra bortamatcher.

– Det stämmer att Torsby tagit alla sina poäng hemma men då ska man samtidigt komma ihåg att Torsby mött lag på tabellens nedre halva hemma medan bortamatcherna varit mot lag på övre halvan, kommenterar Toivonen.

Johan Kristiansson, som spelat en halvlek i en försäsongsmatch men annars fått stå över på grund av skada, är tillbaka i truppen nu och kommer att gå in från start när han gör sin första seriekamp för året. I övrigt saknar Strömtorp – som vanligt – bortåt en handfull spelare som annars i högsta grad konkurrerat om platser i startelvan.

– Även om vi bestämt hur vi ska formera laget kommer vi ställa upp med en stark startelva, slår Toivonen fast.

SIK-truppen: Linus Gullberg, Johan Martini, Jonatan Andersson, Linus Mälman, Johan Kristiansson, Daniel de Bruin, Mikael Johansson, Oliver Ottosson, Jimmy Andersson, Björn Lönnberg, Kim Milsem, Eric Karlsson, Henrik Andersén, Lars Williamsson, Magnus Finnås och Petter Toivonen.