2015-06-07 19:57

2015-06-07 19:57

Calle SM-trea trots problem

ENDURO: Fjädringen gick sönder direkt

Calle Johansson Härdigs fjädring havererade redan på första sträckan. Trots det, och en vurpa, körde Karlskogalöftet hem en tredjeplats i lördagens USM-deltävling.
– Jag är rätt så nöjd efter omständigheterna, säger Johansson Härdig.

Calle, som förra säsongen tog silver i den äldsta USM-klassen, har knappast haft turen på sin sida under säsongsinledningen.

Karlskoga EK:s JSM-guld i lag i maj var väldigt glädjande, men för Johansson Härdig fick guldet likväl en bitter eftersmak efter en krasch.

– Jag ramlade en gång och slog i huvudet och fick ont i nacken. Jag har haft rätt så ont och kan inte träna som jag vill.

”Stenhårt att köra”

Nacksmärtan tvingade honom att bryta USM-premiären i Vimmerby den 9 maj, men två veckor senare var 18-åringen tillbaka på allvar och körde hem en imponerande fjärdeplats i JSM-premiären.

Och i lördags stod han på startlinjen med målsättningen att köra hem en topplacering i andra deltävlingen av USM.

Dessvärre hann Calle inte ens slutföra första sträckan innan han drabbades av ett nytt problem.

– Jag vet inte vad som hände, men fjädringen pajade. Man styr inte hojen så bra som man vill och det är jäkligt svårt att sätta kurvor och så, det blir stenhårt att köra. Men jag kämpade på bra och gjorde så gott jag kunde, säger Johansson Härdig.

Tolfteplats för Linus

Trots de långt från optimala förutsättningarna, och en vurpa där nacken åkte på ytterligare en smäll, körde han in som trea.

– Jag är rätt så nöjd efter omständigheterna. Jag kunde inte göra så fort som jag ville, men det blev ett rätt bra resultat ändå, säger Calle som var drygt tre minuter efter segrande Joakim Grelsson från Fältjägarna EF.

Tredjeplatsen räckte till ett avancemang till åttondeplats i totalen.

– Eftersom jag missade första vet jag inte om jag ska köra alla USM, jag tror jag ska satsa mer på stora SM och sen bara köra USM för att det är roligt. Jag har inga förväntningar på USM så, säger Calle som klarade proverna på tiden en timme, 42 minuter och sju sekunder.

Karlskoga EK-kompisarna Linus Palmqvist och Erik Holmberg körde in på en tolfte- respektive 24:e plats i samma klass. Sluttiderna blev 1:47.58 och 1:59.37.

Calle, som förra säsongen tog silver i den äldsta USM-klassen, har knappast haft turen på sin sida under säsongsinledningen.

Karlskoga EK:s JSM-guld i lag i maj var väldigt glädjande, men för Johansson Härdig fick guldet likväl en bitter eftersmak efter en krasch.

– Jag ramlade en gång och slog i huvudet och fick ont i nacken. Jag har haft rätt så ont och kan inte träna som jag vill.

”Stenhårt att köra”

Nacksmärtan tvingade honom att bryta USM-premiären i Vimmerby den 9 maj, men två veckor senare var 18-åringen tillbaka på allvar och körde hem en imponerande fjärdeplats i JSM-premiären.

Och i lördags stod han på startlinjen med målsättningen att köra hem en topplacering i andra deltävlingen av USM.

Dessvärre hann Calle inte ens slutföra första sträckan innan han drabbades av ett nytt problem.

– Jag vet inte vad som hände, men fjädringen pajade. Man styr inte hojen så bra som man vill och det är jäkligt svårt att sätta kurvor och så, det blir stenhårt att köra. Men jag kämpade på bra och gjorde så gott jag kunde, säger Johansson Härdig.

Tolfteplats för Linus

Trots de långt från optimala förutsättningarna, och en vurpa där nacken åkte på ytterligare en smäll, körde han in som trea.

– Jag är rätt så nöjd efter omständigheterna. Jag kunde inte göra så fort som jag ville, men det blev ett rätt bra resultat ändå, säger Calle som var drygt tre minuter efter segrande Joakim Grelsson från Fältjägarna EF.

Tredjeplatsen räckte till ett avancemang till åttondeplats i totalen.

– Eftersom jag missade första vet jag inte om jag ska köra alla USM, jag tror jag ska satsa mer på stora SM och sen bara köra USM för att det är roligt. Jag har inga förväntningar på USM så, säger Calle som klarade proverna på tiden en timme, 42 minuter och sju sekunder.

Karlskoga EK-kompisarna Linus Palmqvist och Erik Holmberg körde in på en tolfte- respektive 24:e plats i samma klass. Sluttiderna blev 1:47.58 och 1:59.37.