2015-06-05 06:00

2015-06-05 06:00

Strömtorp vill i kapp Sifhälla

FOTBOLL: Tidig seriefinal väntar

Fredagen bjuder på tidig seriefinal i division 4.
Strömtorps IK, som ligger tvåa, tar emot ledaren SK Sifhälla hemma på Strömtorps IP. Tre poäng skiljer lagen åt.
– Vi vill verkligen ta hem den här matchen, säger Strömtorps tränare Petter Toivonen.

Strömtorp har 18 poäng och +9 i målskillnad medan Sifhälla har 21 poäng och +20. Seger för Strömtorp på hemmaplan skulle innebära att man är i kapp Sifhälla, även om väldigt mycket ska till för att målskillnaden ska kunna tas in.

Att komma upp på samma poäng skulle dock betyda mycket och det är ett rejält laddat Strömtorp som ser fram emot den här seriefinalen.

– Vi har spelat en tredjedel av serien, möter serieledaren som vi har tre poäng upp till och det är en hemmamatch i juni – det kan inte bli roligare. Vi vill verkligen ta hem den här matchen, säger Petter Toivonen.

Är obesegrat

På åtta matcher har Sifhälla sju vinster och en förlust. Strömtorp är dock seriens enda lag som är obesegrat så här långt då det blivit fem vinster och tre oavgjorda.

– Just att vi är obesegrade talar för oss. Vi är väldigt svåra att slå och vet knappt hur det är att förlora. Vi har otroligt bra självförtroende, säger Toivonen.

Han berättar att SIK har bra koll på hur gästerna spelar, men att det är svårt att förutspå hur matchbilden kommer att se ut.

– Det kan bli vilket som, antingen ett låst spel med ställningskrig eller väldigt öppet och böljande. Jag vill se den inställningen som vi har haft förut, att vi verkligen vill vinna. Vi ska fortsätta på det försvarsspelet som vi har haft och försöka utveckla vårt anfallsspel.

De saknas

Strömtorp saknar Johan Martini, Tobias Larsson, Mikael Johansson och Daniel de Bruin.

SIK:s trupp: Linus Gullberg, Jonatan Andersson, Linus Mälman, Alexander Hjärpe, Andreas Gunnarsson, Oliver Ottosson, Eric Karlsson, Rasmus Nordwall, August Pedersen, Jimmy Andersson, Björn Lönnberg, Henrik Andersén, Kim Milsem, Johannes Ishak, Oscar Molin, Petter Toivonen.

Strömtorp har 18 poäng och +9 i målskillnad medan Sifhälla har 21 poäng och +20. Seger för Strömtorp på hemmaplan skulle innebära att man är i kapp Sifhälla, även om väldigt mycket ska till för att målskillnaden ska kunna tas in.

Att komma upp på samma poäng skulle dock betyda mycket och det är ett rejält laddat Strömtorp som ser fram emot den här seriefinalen.

– Vi har spelat en tredjedel av serien, möter serieledaren som vi har tre poäng upp till och det är en hemmamatch i juni – det kan inte bli roligare. Vi vill verkligen ta hem den här matchen, säger Petter Toivonen.

Är obesegrat

På åtta matcher har Sifhälla sju vinster och en förlust. Strömtorp är dock seriens enda lag som är obesegrat så här långt då det blivit fem vinster och tre oavgjorda.

– Just att vi är obesegrade talar för oss. Vi är väldigt svåra att slå och vet knappt hur det är att förlora. Vi har otroligt bra självförtroende, säger Toivonen.

Han berättar att SIK har bra koll på hur gästerna spelar, men att det är svårt att förutspå hur matchbilden kommer att se ut.

– Det kan bli vilket som, antingen ett låst spel med ställningskrig eller väldigt öppet och böljande. Jag vill se den inställningen som vi har haft förut, att vi verkligen vill vinna. Vi ska fortsätta på det försvarsspelet som vi har haft och försöka utveckla vårt anfallsspel.

De saknas

Strömtorp saknar Johan Martini, Tobias Larsson, Mikael Johansson och Daniel de Bruin.

SIK:s trupp: Linus Gullberg, Jonatan Andersson, Linus Mälman, Alexander Hjärpe, Andreas Gunnarsson, Oliver Ottosson, Eric Karlsson, Rasmus Nordwall, August Pedersen, Jimmy Andersson, Björn Lönnberg, Henrik Andersén, Kim Milsem, Johannes Ishak, Oscar Molin, Petter Toivonen.