2015-06-04 06:00

2015-06-04 06:00

Valåsens lag kom femma

RIDSPORT: Ponnyhoppning division 3

Valåsens ryttarsällskap var nära att inte kunna starta i andra omgången i division 3 i hoppning på grund av skador.

Men klubben fick ihop lag och gjorde bra insatser, vilket räckte till en femteplats i lag den här omgången.

Under våren går ridsportens division 3 både i dressyr och i hoppning. Dressyren är precis avklarad med sin sista omgång, medan hoppningen i helgen avklarade sin andra omgång när Linde ridskola stod värd för en lokal ponnyhoppning.

Valåsens ryttarsällskap har med ett lag även här även om man denna gång blev skadedrabbat och det var nära att man fick kasta in handduken innan man till slut fick tag på en tredje ryttare. Laget får bestå av fyra deltagare och då har man möjlighet att räkna bort det minst gynnsamma resultatet. Laget kan bestå av endast tre deltagare men då blir pressen lite mer på de som rider att göra bra resultat.

Fina ritter

Redan i framridningsklasserna visade Valåsens ponnyryttare att de var något att räkna med när flera ekipage gjorde fina resultat.

I första klassen, LE Bed.A:Clear-Round, red Hanna Jansson från Valåsens RS med ungponnyn North Hills Vilgot felfritt och kunde kvittera ut pris för sin snygga ritt. I klassen tävlingsdebuterade sjuåriga Caroline Gustafsson med Kavat, även de från Valåsen, och slutade på en vägran på sista hindret.

I LD med samma bedömning fortsatte det att ”ramla” in många fina ritter från Valåsens tjejer. Alla var felfria och erhöll priser för sina ritter. I kategori C startade Fanny Heljeberg med Bina och Tilda Spånbo med Tanja. I kategori D var det Ida Sjökvist med Pegasus, Felicia Högberg på Sövndal och återigen Hanna Jansson med Vilgot som bjöd på felfria rundor.

Laget kunde därför starta med gott självförtroende och slutade med en liten rivning av Sövndal vilket gav fyra fel. Men med tre snabba ritter kunde Valåsens tjejer fixa att vara bästa laget med fyra fel och slutade i denna omgång på en femteplats av tio lag.

Det ser lovande ut inför tredje och sista omgången i Askersund på söndag när laget har med sig en tredjeplats från första omgången och nu denna femteplats.

I laget i omgång 2 red Fanny Heljeberg med Bina, Tilda Spånbo med Tanja och Felicia Högberg med Sövndal.

Under våren går ridsportens division 3 både i dressyr och i hoppning. Dressyren är precis avklarad med sin sista omgång, medan hoppningen i helgen avklarade sin andra omgång när Linde ridskola stod värd för en lokal ponnyhoppning.

Valåsens ryttarsällskap har med ett lag även här även om man denna gång blev skadedrabbat och det var nära att man fick kasta in handduken innan man till slut fick tag på en tredje ryttare. Laget får bestå av fyra deltagare och då har man möjlighet att räkna bort det minst gynnsamma resultatet. Laget kan bestå av endast tre deltagare men då blir pressen lite mer på de som rider att göra bra resultat.

Fina ritter

Redan i framridningsklasserna visade Valåsens ponnyryttare att de var något att räkna med när flera ekipage gjorde fina resultat.

I första klassen, LE Bed.A:Clear-Round, red Hanna Jansson från Valåsens RS med ungponnyn North Hills Vilgot felfritt och kunde kvittera ut pris för sin snygga ritt. I klassen tävlingsdebuterade sjuåriga Caroline Gustafsson med Kavat, även de från Valåsen, och slutade på en vägran på sista hindret.

I LD med samma bedömning fortsatte det att ”ramla” in många fina ritter från Valåsens tjejer. Alla var felfria och erhöll priser för sina ritter. I kategori C startade Fanny Heljeberg med Bina och Tilda Spånbo med Tanja. I kategori D var det Ida Sjökvist med Pegasus, Felicia Högberg på Sövndal och återigen Hanna Jansson med Vilgot som bjöd på felfria rundor.

Laget kunde därför starta med gott självförtroende och slutade med en liten rivning av Sövndal vilket gav fyra fel. Men med tre snabba ritter kunde Valåsens tjejer fixa att vara bästa laget med fyra fel och slutade i denna omgång på en femteplats av tio lag.

Det ser lovande ut inför tredje och sista omgången i Askersund på söndag när laget har med sig en tredjeplats från första omgången och nu denna femteplats.

I laget i omgång 2 red Fanny Heljeberg med Bina, Tilda Spånbo med Tanja och Felicia Högberg med Sövndal.