2015-06-02 21:47

2015-06-02 21:49

Stark säsongsstart av Johan Bertilsson

FOTBOLL: DIF:s tidigare publikfavorit har varit bofast i Gefles startelva under den allsvenska inledningen

Elva starter av elva möjliga, två fullträffar och en överraskande sjundeplats för laget. Johan Bertilsson har fått en angenäm säsongsupptakt i Gefle.
– Jag tycker att jag har visat att jag håller i allsvenskan, säger den offensive mittfältaren.

Förra säsongen säkrade Gefle, efter att ha skrapat ihop 32 poäng på 30 matcher, det allsvenska kontraktet först via kvalseger mot Ljungskile.

Den här säsongen har börjat betydligt bättre. Elva matcher in på säsongen är Gefle en av allsvenskans positiva överraskningar med sin sjundeplats.

– Säsongsstarten har ju varit bra. Både poängmässigt och spelmässigt, vi har gjort många bra matcher, säger Bertilsson.

Den offensive mittfältaren, som säsongen 2013 lånades ut från Kalmar och gjorde 16 mål och 4 assist på 28 starter under sin andra sejour i Degerfors, anslöt till Gefle i augusti föra året.

”Har varit okej”

Efter en start, tio inhopp och två mål förra hösten har Bertilsson förtjänat mer förtroende under våren. Hovasonen har startat i samtliga elva matcher och har redan tangerat fjolårssäsongens målskörd.

– Jag tycker att min inledning har varit okej, även om jag känner att jag kan ytterligare. Jag har fått spela mycket och två mål som ytter är okej det också. Rollen jag har fått är ganska olik den jag haft i Degerfors, jag får spela mer försvarsspel nu jämfört med i en nummer tio-roll.

När tidningen når Johan är han ute på en promenad med snart tvåårige sonen Walther, som har bollen med sig.

– Det är full fart hemma. Det kan bli en lirare där med, med en vänsterfot. Jag ser att han skjuter här. Det är mycket fotboll och bilar och det får han gärna hålla på med om han vill.

Ställs mot Malmö

Det märks tydligt att Bertilsson just nu trivs väldigt bra med fotbollslivet. Annat var det under hans första allsvenska sejour i Kalmar, som innehöll betydligt mindre förtroende med dubbla utlåningar och endast 15 framträdanden på tre säsonger.

Tycker du att du har fått ett allsvenskt erkännande nu?

– Det kan jag ändå tycka. Genombrott är ett starkt ord. Men att jag håller – det tycker jag att jag har visat.

Inledningen må vara lovande, men Bertilsson betonar att hans lag är väldigt ödmjukt inför fortsättningen och tar en match i taget.

Närmast väntar regerande mästaren Malmö hemma på nyligen invigda Gavlevallen.

– Det blir en utmaning, det har varit lite av laget att slå de senaste åren. De har ett skickligt lag, men Kalmar och Häcken har visat att det går att slå dem. Det kommer bli tufft, men vi går för poäng. Det känns som vi har bra form och räknar man in både Strömvallen och nya arenan är vi obesegrade hemma, säger Johan Bertilsson.

Förra säsongen säkrade Gefle, efter att ha skrapat ihop 32 poäng på 30 matcher, det allsvenska kontraktet först via kvalseger mot Ljungskile.

Den här säsongen har börjat betydligt bättre. Elva matcher in på säsongen är Gefle en av allsvenskans positiva överraskningar med sin sjundeplats.

– Säsongsstarten har ju varit bra. Både poängmässigt och spelmässigt, vi har gjort många bra matcher, säger Bertilsson.

Den offensive mittfältaren, som säsongen 2013 lånades ut från Kalmar och gjorde 16 mål och 4 assist på 28 starter under sin andra sejour i Degerfors, anslöt till Gefle i augusti föra året.

”Har varit okej”

Efter en start, tio inhopp och två mål förra hösten har Bertilsson förtjänat mer förtroende under våren. Hovasonen har startat i samtliga elva matcher och har redan tangerat fjolårssäsongens målskörd.

– Jag tycker att min inledning har varit okej, även om jag känner att jag kan ytterligare. Jag har fått spela mycket och två mål som ytter är okej det också. Rollen jag har fått är ganska olik den jag haft i Degerfors, jag får spela mer försvarsspel nu jämfört med i en nummer tio-roll.

När tidningen når Johan är han ute på en promenad med snart tvåårige sonen Walther, som har bollen med sig.

– Det är full fart hemma. Det kan bli en lirare där med, med en vänsterfot. Jag ser att han skjuter här. Det är mycket fotboll och bilar och det får han gärna hålla på med om han vill.

Ställs mot Malmö

Det märks tydligt att Bertilsson just nu trivs väldigt bra med fotbollslivet. Annat var det under hans första allsvenska sejour i Kalmar, som innehöll betydligt mindre förtroende med dubbla utlåningar och endast 15 framträdanden på tre säsonger.

Tycker du att du har fått ett allsvenskt erkännande nu?

– Det kan jag ändå tycka. Genombrott är ett starkt ord. Men att jag håller – det tycker jag att jag har visat.

Inledningen må vara lovande, men Bertilsson betonar att hans lag är väldigt ödmjukt inför fortsättningen och tar en match i taget.

Närmast väntar regerande mästaren Malmö hemma på nyligen invigda Gavlevallen.

– Det blir en utmaning, det har varit lite av laget att slå de senaste åren. De har ett skickligt lag, men Kalmar och Häcken har visat att det går att slå dem. Det kommer bli tufft, men vi går för poäng. Det känns som vi har bra form och räknar man in både Strömvallen och nya arenan är vi obesegrade hemma, säger Johan Bertilsson.