2015-06-02 20:14

2015-06-02 20:14

Fredriksson nobbade Mora

INNEBANDY: Karlskogasonen Mickael Fredriksson erbjöds jobbet som huvudtränare i den allsvenska klubben

Mickael Fredriksson erbjöds uppdraget att leda KAIS Mora tillbaka till högstaligan. Men den tidigare KIB-tränaren tyckte att satsningen i Mariestadklubben Lockerud var för spännande för att lämna.
– Vi jobbar mot att redan den här säsongen göra oss redo för allsvenskan, säger Fredriksson.

KAIS Mora hade en tung säsong i SSL och degraderades till allsvenskan efter blott 12 poäng på 26 matcher.

Efter säsongen letade klubbledningen en ny huvudtränare tänkt att leda den planerade återkomsten till högstadivisionen.

Valet föll på karlskogingen Mickael Fredriksson, 28, som lett Mariestadklubben Lockeruds utveckling från division 2 till att i dag vara ett division 1-lag med toppambitioner.

– Jag fick en kontakt av dom för en och en halv månad sedan. Det var jäkligt smickrande att vara tänkt i den rollen, framför allt eftersom de åkte ur SSL den här säsongen och besitter många duktiga spelare, säger Fredriksson.

Vill nå allsvenskan

Men efter en periods betänketid valde den tidigare Karlskoga IB-tränaren att tacka nej till förfrågningen.

– Mycket handlar om att vi trivs väldigt bra i Mariestad. Andra anledningen var att det inte var något heltidsjobb som utgångsposition och jag kände att jag har ett jobb jag vill fortsätta med. Det känns som att vi har något bra på gång med den satsningen vi gör i Mariestad, säger Fredriksson som även jobbar på som instruktör på stadens innebandygymnasium.

Vad har du för framtidsvisioner med Lockerud?

– Först och främst vill vi bli ett allsvenskt innebandylag. Vi jobbar mot att redan den här säsongen göra oss redo för allsvenskan både på och utanför planen. Det känns som vi har kommit en bra bit på vägen, säger Mickael vars förening vann SM-guld 1987, 1988, 1990, 1991 och 1992.

Fredriksson halkade, som lite på ett bananskal, in i rollen som innebandytränare genom att han följde med och hjälpte nära vännen Niclas Andersson att coacha KIB:s dåvarande P90-lag i en DM-semifinal.

Tiotalet år senare möttes Fredrikssons Lockerud och Anderssons Hagfors i vårens sista och helt avgörande seriematch om vilket lag som skulle få kvala till allsvenskan.

– Det var helt osannolikt, vi skämtade lite om det inför säsongen. Drömmen var ju att båda lagen skulle vara klara för kval då så att vi skulle kunna stå och mysa lite. Men vi sa väl direkt att vi visste att den matchen – på ett eller annat sätt – skulle bli avgörande. Men vi hanterade det jäkligt professionellt båda två.

KIB-back aktuell

Hagfors vann med 6–5 och gick vidare. Men kommande säsong siktar Fredriksson, som är nöjd med rekryteringarna klubben gjort så här långt, hårt mot kvalet.

– Vi har några spelare till vi vill sy ihop det med för att ha kapacitet att utmana. De spelarna är ganska så viktiga för hur resan blir.

En av de sista pusselbitarna kan bli Karlskoga IB:s backklippa Marcus Persson.

– Vi hade en ambition att få några till från KIB, men de har inte riktigt velat ta steget. Marcus däremot har visat en jäkla härlig inställning och det är det vi söker, spelare som vill bli bättre och träna mycket.

KAIS Mora hade en tung säsong i SSL och degraderades till allsvenskan efter blott 12 poäng på 26 matcher.

Efter säsongen letade klubbledningen en ny huvudtränare tänkt att leda den planerade återkomsten till högstadivisionen.

Valet föll på karlskogingen Mickael Fredriksson, 28, som lett Mariestadklubben Lockeruds utveckling från division 2 till att i dag vara ett division 1-lag med toppambitioner.

– Jag fick en kontakt av dom för en och en halv månad sedan. Det var jäkligt smickrande att vara tänkt i den rollen, framför allt eftersom de åkte ur SSL den här säsongen och besitter många duktiga spelare, säger Fredriksson.

Vill nå allsvenskan

Men efter en periods betänketid valde den tidigare Karlskoga IB-tränaren att tacka nej till förfrågningen.

– Mycket handlar om att vi trivs väldigt bra i Mariestad. Andra anledningen var att det inte var något heltidsjobb som utgångsposition och jag kände att jag har ett jobb jag vill fortsätta med. Det känns som att vi har något bra på gång med den satsningen vi gör i Mariestad, säger Fredriksson som även jobbar på som instruktör på stadens innebandygymnasium.

Vad har du för framtidsvisioner med Lockerud?

– Först och främst vill vi bli ett allsvenskt innebandylag. Vi jobbar mot att redan den här säsongen göra oss redo för allsvenskan både på och utanför planen. Det känns som vi har kommit en bra bit på vägen, säger Mickael vars förening vann SM-guld 1987, 1988, 1990, 1991 och 1992.

Fredriksson halkade, som lite på ett bananskal, in i rollen som innebandytränare genom att han följde med och hjälpte nära vännen Niclas Andersson att coacha KIB:s dåvarande P90-lag i en DM-semifinal.

Tiotalet år senare möttes Fredrikssons Lockerud och Anderssons Hagfors i vårens sista och helt avgörande seriematch om vilket lag som skulle få kvala till allsvenskan.

– Det var helt osannolikt, vi skämtade lite om det inför säsongen. Drömmen var ju att båda lagen skulle vara klara för kval då så att vi skulle kunna stå och mysa lite. Men vi sa väl direkt att vi visste att den matchen – på ett eller annat sätt – skulle bli avgörande. Men vi hanterade det jäkligt professionellt båda två.

KIB-back aktuell

Hagfors vann med 6–5 och gick vidare. Men kommande säsong siktar Fredriksson, som är nöjd med rekryteringarna klubben gjort så här långt, hårt mot kvalet.

– Vi har några spelare till vi vill sy ihop det med för att ha kapacitet att utmana. De spelarna är ganska så viktiga för hur resan blir.

En av de sista pusselbitarna kan bli Karlskoga IB:s backklippa Marcus Persson.

– Vi hade en ambition att få några till från KIB, men de har inte riktigt velat ta steget. Marcus däremot har visat en jäkla härlig inställning och det är det vi söker, spelare som vill bli bättre och träna mycket.