2015-05-25 14:18

2015-05-25 14:18

Utklassningsseger för Iwersen i proffsdebuten

BOXNING: Johnny Iwersen golvade Romans Moldavcuks tre gånger på en minut

61 sekunder. Det var allt en formtoppad Johnny Iwersen behövde för att knocka ryssen Romans Moldavcuks i sin proffsdebut på Fight Life One-galan i Örebro.
– Jag var taggad och alla förberedelser satt till hundra procent, säger Degerforsaren.

Iwersen, som för drygt två månader sedan började träna med tidigare VM-boxaren Kamran Kabinejads stall i Örebro BK, kände sig i sitt livs träningsform inför lördagens proffsdebut i Tegelbruket i Örebro.

Och det fick motståndaren, ryssen Romans Moldavcuks, sannerligen bekänna. Redan efter 61 sekunder var matchen över på knockout, sedan 110 kilo tunge Iwersen imponerande golvat Moldavcuks för tredje gången.

– Först slog jag ner honom två gånger och när jag väntade på att han skulle ställa sig upp igen skrek Kamran att jag skulle slå honom med ett kroppsslag. Så jag gjorde det och då sjönk han ihop, säger Iwersen.

”Allt satt till hundra”

Örebro BK-boxaren har, av förklarliga skäl, svårt att klaga på proffsdebuten.

– Jag hade inte funderat så mycket på matchen. Jag trodde väl kanske inte att han skulle klara tiden ut, men att det skulle gå så här snabbt trodde jag inte, säger 32-åringen.

Hur laddad var du egentligen?

– Jag såg när vår andra kille (Marcus Alberts) knockade sin kille i första ronden och var ganska laddad. Jag var taggad och alla förberedelser, allt satt till hundra procent. Jag gjorde det jag skulle göra och det vi har tränat på funkade. Det känns ju skönt och väldigt bra, då är det bara fortsätta göra som Kamran säger.

Vad var taktiken på förhand?

– Vi har jobbat mycket med raka slag, vänster och höger och att hålla distansen. Det är en ganska simpel taktik, men det är boxning. Det fungerade bra och det kommer nog bli så i nästa match också, beroende på vad man möter.

Efter den, minst sagt, lyckade Sverigedebuten har Iwersen inget emot att nästa match blir proffsdebut utomlands.

– Det är svårt att få matcher här i Sverige, ska man gå matcher är det lättare att åka utomlands. Det ser jag fram emot. Det känns bra, nu är det på gång känns det som.

Iwersen, som för drygt två månader sedan började träna med tidigare VM-boxaren Kamran Kabinejads stall i Örebro BK, kände sig i sitt livs träningsform inför lördagens proffsdebut i Tegelbruket i Örebro.

Och det fick motståndaren, ryssen Romans Moldavcuks, sannerligen bekänna. Redan efter 61 sekunder var matchen över på knockout, sedan 110 kilo tunge Iwersen imponerande golvat Moldavcuks för tredje gången.

– Först slog jag ner honom två gånger och när jag väntade på att han skulle ställa sig upp igen skrek Kamran att jag skulle slå honom med ett kroppsslag. Så jag gjorde det och då sjönk han ihop, säger Iwersen.

”Allt satt till hundra”

Örebro BK-boxaren har, av förklarliga skäl, svårt att klaga på proffsdebuten.

– Jag hade inte funderat så mycket på matchen. Jag trodde väl kanske inte att han skulle klara tiden ut, men att det skulle gå så här snabbt trodde jag inte, säger 32-åringen.

Hur laddad var du egentligen?

– Jag såg när vår andra kille (Marcus Alberts) knockade sin kille i första ronden och var ganska laddad. Jag var taggad och alla förberedelser, allt satt till hundra procent. Jag gjorde det jag skulle göra och det vi har tränat på funkade. Det känns ju skönt och väldigt bra, då är det bara fortsätta göra som Kamran säger.

Vad var taktiken på förhand?

– Vi har jobbat mycket med raka slag, vänster och höger och att hålla distansen. Det är en ganska simpel taktik, men det är boxning. Det fungerade bra och det kommer nog bli så i nästa match också, beroende på vad man möter.

Efter den, minst sagt, lyckade Sverigedebuten har Iwersen inget emot att nästa match blir proffsdebut utomlands.

– Det är svårt att få matcher här i Sverige, ska man gå matcher är det lättare att åka utomlands. Det ser jag fram emot. Det känns bra, nu är det på gång känns det som.