2015-05-24 20:51

2015-05-24 20:51

Bats vann stort mot Malmö

BASEBOLL: Visade att man håller hög klass

Karlskoga Bats hade inga som helst bekymmer i söndagens två bortamatcher mot Malmö.
– Jag tror inte att vi kommer att förlora många matcher i år, säger Karlskoga Bats Jesper Joelsson.

Karlskoga Bats, som till den här säsongen valde att ta klivet ner till södra regionserien i stället för elitserien, har börjat bra. I premiäromgången blev det en seger och en knapp förlust och den här söndagen blev det två vinster.

Nere i Malmö vann Karlskoga Bats först med 8–1 och sedan 11–1 och är nu uppe på sex poäng i södra regionserien.

Att Bats valde att kliva ner i seriesystemet var för att kunna satsa mer på sina yngre spelare.

– Meningen är att de yngre ska spela mycket. I elitserien fick ofta de äldre och mer rutinerade spela mycket, men nu är det stor skillnad. Tanken är att vi ska utveckla våra yngre spelare och då är det de som ska spela i första hand. Det märks redan att de har gjort stora framsteg, säger Jesper Joelsson.

I helgens segermatcher hade man två olika yngre talanger som pitchade. Först ut var Simon Andersson.

– Han pitchade riktigt bra och satte tonen för hela laget. Vi var ganska överlägsna, det var spel mot ett mål och en bra och stabil match, säger Jesper Joelsson.

I andra matchen var det Anton Carlson som imponerade.

– Har man en bra pitcher är det avgörande för matchen. Simon hade vi de här förväntningarna på och det är inga konstigheter att han gör det bra. Anton vet vi har kapacitet och nu fick han visa att han är riktigt bra, säger Joelsson.

Samtidigt som Bats har flera unga talanger har man också kvar en del äldre och rutinerade spelare och laget håller hög klass i den här serien.

För Bats väntar nu nytt spel på bortaplan helgen som kommer då det är Norrköping som står för motståndet i två matcher. Den 6 juni är det dags för hemmapremiär för Karlskoga som då gästas av Göteborg B i ett dubbelmöte.

Karlskoga Bats, som till den här säsongen valde att ta klivet ner till södra regionserien i stället för elitserien, har börjat bra. I premiäromgången blev det en seger och en knapp förlust och den här söndagen blev det två vinster.

Nere i Malmö vann Karlskoga Bats först med 8–1 och sedan 11–1 och är nu uppe på sex poäng i södra regionserien.

Att Bats valde att kliva ner i seriesystemet var för att kunna satsa mer på sina yngre spelare.

– Meningen är att de yngre ska spela mycket. I elitserien fick ofta de äldre och mer rutinerade spela mycket, men nu är det stor skillnad. Tanken är att vi ska utveckla våra yngre spelare och då är det de som ska spela i första hand. Det märks redan att de har gjort stora framsteg, säger Jesper Joelsson.

I helgens segermatcher hade man två olika yngre talanger som pitchade. Först ut var Simon Andersson.

– Han pitchade riktigt bra och satte tonen för hela laget. Vi var ganska överlägsna, det var spel mot ett mål och en bra och stabil match, säger Jesper Joelsson.

I andra matchen var det Anton Carlson som imponerade.

– Har man en bra pitcher är det avgörande för matchen. Simon hade vi de här förväntningarna på och det är inga konstigheter att han gör det bra. Anton vet vi har kapacitet och nu fick han visa att han är riktigt bra, säger Joelsson.

Samtidigt som Bats har flera unga talanger har man också kvar en del äldre och rutinerade spelare och laget håller hög klass i den här serien.

För Bats väntar nu nytt spel på bortaplan helgen som kommer då det är Norrköping som står för motståndet i två matcher. Den 6 juni är det dags för hemmapremiär för Karlskoga som då gästas av Göteborg B i ett dubbelmöte.