2015-05-15 10:24

2015-05-15 10:24

Förlust efter omdiskuterad straff

FOTBOLL: Immetorps backklippa Linus Gustavsson besviken över domarinsatsen

Immetorp spelade med en man mer och gick för segern. Då blåste domaren, till Linus Gustavssons stora missnöje, för en omdiskuterad straff som Munkfors avgjorde matchen på.
– Det var två meter offside, bollen var ute och slogs över ribban. Och sen dömer han straff, suckar IBK-backen.

Jumbon Immetorp fick en drömöppning på gårdagens viktiga bottenmatch mot tredjejumbon Munkfors. Bortalaget fick mer precist en spelare utvisad bara efter en handfull minuters spel – och anfallaren Jasmin Omerovic slog in 1–0 på den efterföljande straffen.

– Vi hade många lägen och ska sätta minst två till i första och punktera matchen där. Sen i andra kom vi ut och inte var med, vi var trötta. Vi hade lägen, men släppte in dom i matchen, säger backen Linus Gustavssons som tillhörde planens piggaste spelare.

”Var en domarmiss”

Immetorp spelade sig till ett par chanser, men fick inte in bollen. I slutminuterna satsade Karlskogalaget sedermera allt framåt.

Men i stället för ett 2–1-mål, som med största säkerhet betytt säsongens första seger för Immetorp, tilldömdes Munkfors en omdiskuterad straff efter ett inlägg från högerkanten.

– Folk tycker olika om straffen. Men det var minst två meters offside, bollen var ute och slogs över ribban. Jag tog upp gubben som var på väg mot mål och han dömer straff. Det var också en domarmiss från assisterande och huvuddomaren, säger 24-åringen.

Munkforsspelaren missade straffen, men slog in returen och i stället för tre mycket välbehövliga Immetorppoäng slutade matchen med säsongsinledningens femte raka förlust.

Som om det inte räckte fick hemmalaget även två målvakter utvisade, efter en spontan svordom direkt efter straffen respektive den tidigare nämnda tacklingen. Målvakterna missar nu tisdagens match mot nästjumbon Forshaga.

– Det känns jäkligt tungt. Vi tappade tre poäng, det var vår match. De hade två lägen och vi 20. Vi har aldrig turen heller, det är stolpe ut hela tiden och aldrig stolpe in, säger Gustavsson som bland annat tänker på straffen.

– Domaren förstörde för oss i dag, han tappade matchen i andra.

Jumbon Immetorp fick en drömöppning på gårdagens viktiga bottenmatch mot tredjejumbon Munkfors. Bortalaget fick mer precist en spelare utvisad bara efter en handfull minuters spel – och anfallaren Jasmin Omerovic slog in 1–0 på den efterföljande straffen.

– Vi hade många lägen och ska sätta minst två till i första och punktera matchen där. Sen i andra kom vi ut och inte var med, vi var trötta. Vi hade lägen, men släppte in dom i matchen, säger backen Linus Gustavssons som tillhörde planens piggaste spelare.

”Var en domarmiss”

Immetorp spelade sig till ett par chanser, men fick inte in bollen. I slutminuterna satsade Karlskogalaget sedermera allt framåt.

Men i stället för ett 2–1-mål, som med största säkerhet betytt säsongens första seger för Immetorp, tilldömdes Munkfors en omdiskuterad straff efter ett inlägg från högerkanten.

– Folk tycker olika om straffen. Men det var minst två meters offside, bollen var ute och slogs över ribban. Jag tog upp gubben som var på väg mot mål och han dömer straff. Det var också en domarmiss från assisterande och huvuddomaren, säger 24-åringen.

Munkforsspelaren missade straffen, men slog in returen och i stället för tre mycket välbehövliga Immetorppoäng slutade matchen med säsongsinledningens femte raka förlust.

Som om det inte räckte fick hemmalaget även två målvakter utvisade, efter en spontan svordom direkt efter straffen respektive den tidigare nämnda tacklingen. Målvakterna missar nu tisdagens match mot nästjumbon Forshaga.

– Det känns jäkligt tungt. Vi tappade tre poäng, det var vår match. De hade två lägen och vi 20. Vi har aldrig turen heller, det är stolpe ut hela tiden och aldrig stolpe in, säger Gustavsson som bland annat tänker på straffen.

– Domaren förstörde för oss i dag, han tappade matchen i andra.